Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ennek a fejdísznek a neve, és hol lehet kapni?
11:14 vagyok
Rá kell menni az ERROR alatt látható linkre, most már nekem is rendesen megnyitja.
Az Elfújta a szélben látható hajháló (többször is volt, de csak ezt találtam) pl.:
1860 körüli kontyok hajhálóval (szerintem szépek):
Amennyire én tudom a 19. században asszonyok hordták így a hajukat, nem lányok, és leginkább hétköznapra.
Hát lehet hogy úgy még jobb lenne, mintha csak sima gyöngyfűzés :)
Mondjuk én tuti nem tudnám megcsinálni, nem lenne türelmem :)
Esetleg fehér szaténszalagból (kb. 1cm szélesből) is meg lehetne csinálni, egy alapra rákötni vagy csak simán duplán fogni és egy drótnál elválasztani, jó pár ilyen szál kéne hozzá, mérettől függően, aztán a széleit lecsomózni, egy gatyagumira rávarrni, úgy formázni, hogy kőr alakú legyen, aztán befedni azt is szalaggal, az szálak találkozási pontjánál meg egy-egy fehér gyöngyöt belefűzni (és esetleg a gyöngy alatt pár öltéssel összevarrni két szálat). Én valahogy így oldanám meg, bár ez így csak elmélkedés, lehet, hogy hülyeség, de türelem kell hozzá.
Horgolni is meg lehetne, netzelésnek hívják azt hiszem ezt a rombusz alakú technikát, aztán feldíszíteni, zsebkendő szélét díszítő csipkéknél is szokták alkalmazni (régen).
hát egyenlőre azt sem tudom, hogy hogyan álljak neki XD...
mondjuk még van időm, de akkor sem tudom nagyon
Nem rossz, nem rossz a szaténos, nem rossz... nem rossz.. nem rossz.. elgondolkodtató...
Szerintetek ez meg tudja tartani a fátylamat, vagy akkor már túl sok?
Próbáld meg úgy horgolni, hogy előre felhúzod a gyöngyöket a fonálra, és így már eleve belehorgolod a hálóba.
(Egy könyvben a kötésnél így csinálják, gondolom horgolásnál is lehet.)
Végső esetben "alternatív" oldalakon próbálkozz, mint pl a meska.hu. Le lehet adni rendelést, és ha valaki tudja, megcsinálja neked.
Tudom, hogy nem erre gondoltál, csak akartam mutatni, hogy más korban kicsit más formában is használták. :)
Azt hiszem a A másik Boleyn lány [link] c. filmben is voltak hajhálók pl. [link] (60-70 évvel korábbi esemény mint a Rómeó és Júlia megjelenése...ebben a korban ugyebár nagyon lassan változott a divat).
"Nem rossz, nem rossz a szaténos, nem rossz... nem rossz.. nem rossz.. elgondolkodtató...
Szerintetek ez meg tudja tartani a fátylamat, vagy akkor már túl sok?"
Hát megtartani biztos nem, szerintem még a hajadat se nagyon tartja meg magában, jó erősen oda kell majd csatolni az alatta levő kontyra (gondolom nem hagyományos kontyod lesz, ill. nem olyat akarsz de érdemes szép formába összecsatolni alatta a hajat és jól lelakkozni).
Ehhez nem tudom mennyire passzol fátyol, ill. a ma szokásos fátylak semmiképpen, hanem valami minta nélküli, egyszerű, nem feltétlen átlátszó tüll, ami kicsit szélesebben van hozzárögzítve a hajháló aljához, mondjuk fültől fülig.
"Hát megtartani biztos nem, szerintem még a hajadat se nagyon tartja meg magában, jó erősen oda kell majd csatolni az alatta levő kontyra (gondolom nem hagyományos kontyod lesz, ill. nem olyat akarsz de érdemes szép formába összecsatolni alatta a hajat és jól lelakkozni).
Ehhez nem tudom mennyire passzol fátyol, ill. a ma szokásos fátylak semmiképpen, hanem valami minta nélküli, egyszerű, nem feltétlen átlátszó tüll, ami kicsit szélesebben van hozzárögzítve a hajháló aljához, mondjuk fültől fülig."
Úgy képzeltem el a hajamat, hogy ki van bontva... a fejemen vagy egy koszorú lesz gyöngyökből, ami fogja fültöl fülig a tök sima, talán csak a szélén valami finom szegélyes fátylamat...
vagy lenne ez, talán fátyollal..
a fejdísz pedig passzolna a ruhámon lévő gyöngyökkel.
Nincs hatalmas abroncs, meg ilyesmi, laza esésű, egy pici eltartásos szoknyarész, semmi uszály, vagy talán egy egészen kicsi a ruhából eredően... a fátyol lenne a hosszabb... dekoltázsa enyhén zárt, gyöngyökkel kirakott, dereka/csípője szintén, és a ruha alja....
Az ujja kb úgy lenne, mint az Operaház Fantomjában Christine ruhájának...
kb ilyen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!