Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináltatok a menyasszonyi csokorral a szertartás alatt?
Az OK, amíg csak ülök, akkor gondolom, fogom a kezemben, ölembe teszem.
De ha fel kell állni/le kell ülni, mindkét fognom kell az abroncsot, vagy pl. az aláírásnál. Akkor le lehet passzolni a tanúmak (ő férfi lesz), vagy a vőlegény addig fogja?
Én ezen nem gondolkodtam, és mivel "későn" mentem férjhez barátnőimhez képest (10 évvel), a rokonságból meg mások se sokat beszéltek a házassági ceremóniákról, minden spontán jött. (Voltak érdekes esetek, amikor a zenekartagok kikerekedett szemmel néztek, hogy még ezt sem tudom, vagy a videós pl. sok mindenben úgy segített, mintha közeli rokon lenne - pedig csak emiatt ismertük meg...)
Nálunk az önkormányzatnál a férjem mellett ültem, tanuk mögöttünk a családjukkal (2-2 gyerek+feleség), sőt egyikük fényképezett is, így kézenfekvő volt, hogy ölemben maradt a csokor és aláírásnál a férjem fogta.
A templomban végig álltunk, így ott is a kezemben volt, és a gyűrűknél megfordultam, magától értetődően a tanunak adtam, hiszen ő állt legközelebb, majd visszaadta.
Szerintem nincs olyan nagy jelentősége és nincs erre külön "előírás"/illedelmi szokás, de Te tudod, csináld ahogy szerinted jó.
Bocs, az önkormányzatnál a tanu fényképezett a gyűrű felhúzásakor, így kizárásos alapon a tanu férjének adtam (gyerekek kicsik voltak még).
Nálunk az akkor jelenlévő rokonság szereti fontosnak érezni magát és "színészkedni", így nem volt gond pl. a sógorom kezébe nyomni, úgy csinált, mintha így lett volna megírva a nagykönyvben. :)) (Kár, hogy nem fényképezték le a csokorral...)
Egyébként mögöttünk eredetileg 6 szék volt, valószínűleg úgy gondolták, hogy oda a tanuk+szülők ülnek, viszont a társaság nem úgy helyezkedett mögöttünk, így egy sorral mögöttük ültek a szülők a nagyszülőkkel.
11.41
*
temlomban, nem önkormányzatnál
Bocs
Az aláírásnál letettem addig magam mellé az asztalra a csokrot.
Mondjuk nekem nem volt abroncsos ruhám, a tanúm meg el volt foglalva a fényképezéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!