Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Vidéken a szüleim nyaralóján...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vidéken a szüleim nyaralóján szeretnénk tartani az esküvőt. Én szeretek sütni-főzni! Az gáz, hogyha minden ételt én készítek, és ezt állófogadás szinten, mivel nem tudnék 70 embert leültetni ott?

Figyelt kérdés
2009. febr. 7. 10:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Budapesti szimpatizáns vagyok: Gárdony-Agárd közigazgatásilag egy...és Gárdony VÁROS!! nem is akármilyen! Tehát, ha azt a régi, tipikus falusia környezetet ott nem lehet megtalálni, max a város fölső szélén élnek "őslakosok", idősebb asszonyok, de egy ilyen dologhoz már bejáratott kapcsolatok kellenének, és pénz, hogy a munkájukat mefizessék. (tehát a spórólásnak annyi)A régi faluban ez természetesen ingyen ment, mert tudták, hogy legközelebb ők kapják vissza, ki is közösítették azokat, akik nem vettek részt a közösség dolgaiban. Agárd kimondottan nyaralóhely, ott a legjobb telekszomszédtól is csak a metszőollóját és a fűnyíróját kérhetik kölcsön, nem pedig 50 literes fazekakat. Jószívvel ajánlhatom Agárdon a Nádas éttermet. Korrekt áron (jóval ólcsóbb, mint a budapesti éttermek)tökéletes esküvői helyszín, kihelyezett anyakönyvvezető is lehetséges. 3 éve a kerszetfiamnak is ott volt az esküvője, pont ilyen meggondolásból, hogy vidéken ólcsobb az esküvő. Igen! Ez igy van, de ha tisztességesen vendégül akarunk látni 70 embert, az mindenképpen több 100ezer forintba kerül.
2009. febr. 8. 10:27
 12/23 A kérdező kommentje:

Számolgattam kicsit, és úgy néz ki, hogy 70 fő az reális lenne, de tuti lesznek olyanok, akik nem vállalják be az utazást, így leredukálom 50 fő-re. De még az sem biztos, hogy idén lesz az esküvő, lehet csak jövőre :-(

Itt olvastam valamelyik fórumon, hogy 100 főre 3 kg édes sütit és 5 ezer Ft értékben sós sütit vittek és úgy rémlik még hoztak házi sütit és maradt is bőven.

Gondoltam, hogy veszek vagy kölcsönzök, ha lehet chefing-eket és azok majd melegen tartják az ételt. Az egészet csak pár napja találtam ki. A párommal beszélgettünk az esküvőről és azt mondta, majd májusig eldöntjük, hogy idén lesz-e vagy jövőre... ekkor mondtam neki, h akkor már nem biztos, hogy lesz időpont, mert az augusztus nagyon kelendő... azt mondta, ha akkor kitaláljuk, hogy idén aug-ban tartjuk, akkor elmegyünk akár Vácra és akkor tartjuk ott... és innen jött a telek ötlete....

Csak én már előre gondolkodom, mi lenne, ha ott lenne. Ezért is tettem fel a kérdést, hogyha nagyon hülyeség, vagy lehetetlen kivitelezni akkor még időben állítsam le magam és ne álmodozzak róla tovább.

Azért spórolok, mert nagyon kevés a fizum, a félretett pénzemből menne az én részem. A párom pedig nemrég kezdte meg a vállalkozását, ami az elején még biztosan nyeli a pénzt (+ mellette dolgozik). Ráadásul most vettünk lakást, az is viszi a pénzt rendesen.

Nászút is utazási csekkből menne :-)

2009. febr. 8. 10:40
 13/23 A kérdező kommentje:
Ismerem a Nádas éttermet, többször voltam ott szüleimmel. Most néztem a honlapjukat van esküvői menü, ha a legolcsóbbat választom + az ital, és csak 50 főre az 315 000 Ft!!!
2009. febr. 8. 10:51
 14/23 anonim válasza:
100%

Hello!

Jobban végiggondolva a dolgot, ami elsőre akár jó ötlet is lehet, a végén lehet, hogy tényleg nem az.

70 ember tényleg nem kevés, és hihetetlen, hogy hogy rohan ám az idő az esküvő napján! Ha csak fényképezkedni akartok és onnan menni a helyszínre (ráadásul kettőre!), az is egy 3-4 órás kiesés minimum. Nem beszélve arról, hogy az emberek általában elég szép elvárásokkal érkeznek egy lagziba, tisztelet a kivételnek!

Te az ünnepelt leszel, nem a háziasszony. Ha ilyen jellegű dolgot szeretnél, akkor inkább vedd külön a szertartást a bulitól, és gondold át, hogy kit hol szeretnél látni. Egyáltalán nem ciki bizonyos embereket csak a szertartásra hívni, másokat meg a lagziba is.

Olyat is hallottam már, hogy a család és barátok külön napon ünnepeltek. A családot (főleg a szűk családot - ha egy unokatesódat kb 3 évente látod, miért hívnád meg?) lehet ültetni, ők be tudnak szállni a kajába, sütibe, a barátoknak pedig talán egy házibuli is megfelel. Ott nyugodtan lehet zsufi, elég a saláta meg szendvics papír vagy műanyag tányér, pohár, stb.

Házibuliba amúgyis szokás italt vinni, be lehet vonni a legjobb barátokat segíteni, a zene is elmegy CD-ről, mindenki vihet zenét, amit szeret.

Persze ez az elrendezés minimum két napi elfoglaltságot jelent, úgyhogy pihizni kell utána! :)

2009. febr. 8. 10:52
 15/23 anonim ***** válasza:
61%

szia!

discman-ről az esküvői zene? Ez elég ciki, nem? Ha nincs pénzetek egy "normális" esküvőre ahol nem kel ilyenen spórolni, hogy a MENYASSZONY süt-főz mindent akkor várjatok 1 évet. Nem értem, ha ez lesz a legszebb nap az életedben, miért ezen akarsz spórolni. De te tudod... Én mindenesetre nem szeretnék olyan esküvőt, akiről mindenki évekig beszél..na nem azért mert jó volt..hanem mert mindenen spóroltak...Nővéremék esküvője 650 E ft volt, 150 fővel + a zenészek + a kamerázó férfi. Szerintem beszéld le magad erről a megoldásról! Én legalábbis ezt tanácsolom.

2009. febr. 8. 14:52
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Akkor inkabb menjetek el csak 4-en egy etterembe az ekuvo utan. Ti ketten a paroddal, es a ket tanu. Esetleg szuleitek meg. A ket tanu a testvereitek lenne, es kesz. Ez lenne a legolcsobb, es ezt nagyon elegansan megtudnatok unnepelni!!!!

Szerintem muanyag poharakkal es szamitogeprol a zene...hat eleg furcsa, nem? Mert azert 70 fo az nem keves am!

Kulonben nem tudom hol olvastad, hogy 100 fore 3 kg edes sutemeny volt. Tudod mennyi az? Mindenki kb. 1 db osszeragasztott sutit evett))))) Azert megse ehesen menjenek mar haza a vendegek, nem?

Es miert szamolsz 70-el, ha mar most irod, hogy lehet hogy csak 50-en lesztek????? Szerintem komolyabban akard megszervezni az eskuvodet.

En kulonben ha nem lenne penzem annyira, es kinlodas lenne a szervezes, inkabb mennek 4-6 fovel vacsizni egy elegans etterembe!

2009. febr. 8. 21:55
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Mégegyszer nekiszaladok ennek a kérdésnek, úgy látszik nem ereszt ez a téma:))Szerintem az idei esküvőszervezéssel tényleg kicsit el vagytok maradva, főleg, ha még csak a gondolat formálódik. Ha idén elhatározzátok, hogy jövőre Y.hóban lesz az esküvő, minden egyes nap, ami addig eltelik, az örömteli várakozással telik, és talán a tudatos anyagi lemondás is könnyebb, ha a konkrét cél miatt történik, és akkor több pénz gyűlik a lakodalomra. Szűk család -kisebb létszámmal, de éttermes vendéglátással (mint előttem javasolták)tök jó megoldás, és a baráti körnek pedig később egy velence-tavi sátras, bográcsos, éjszakaifürdőzős parti pedig felejthetetlen élmény lehet.

F

2009. febr. 9. 12:25
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

én is a spórólás mellett vagyok,

DE ha nincs legalább 6 önállóan előre főzni tudó és az egész napját feladó, kiszolgáló, mosogató asszonypajtás, akkor bele se vágj.

Neked (kozmetikus, virág, fodrász, fényképész, szertartások) megmoccanni sem lesz időd.

Én nem szeretném az esküvő előtti napjaimat! a konyhában tölteni!!!

A 6300/fő nem tűnik elszállt árnak.

2009. febr. 9. 14:12
 19/23 anonim ***** válasza:
73%
arról nem is beszélve, milyen felejthetetlen eskővőd lenne, ha elverné az eső! Tutti, hogy még évek múlva is emlegetnék a náthájukat !!!
2009. febr. 9. 14:14
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul még arról senki nem szólt, hogy időben hogyan tudnád megoldani a főzőcskét "egyedül"? Még ha háromfogásos kaja lenne is, és ha egy nap alatt meg is vagy vele, akkor is az esküvő előtti napokban tényleg magaddal kellene törődnöd. Hogy állsz majd a párod elé? Nagy táskákkal a szemed alatt, fáradtan, mert egész végig főztél, sütöttél, hordtad a kaját, nem is beszélve az egyéb teendőkről, ami enélkül is rátok vár?! Én is az előttem szólókhoz társulnék: ha nincs sok pénz rá, legalábbis annyi, ami egy méltó esküvőhöz kellene, akkor valóban inkább szűk családi kör, étterem, a barátokkal pedig későbbi buli.

(a 3 kg sütit 100 főre lehet, hogy én írtam egy másik kérdésnél, de azt is, hogy mellette rengeteg saját édes süti volt: anyós csinált vagy 4 félét, párom keresztanyukája 3 félét, és a nagyi is vagy 4 félét mindenből kb. dupla adagot, és róluk tudni kell, hogy a cukik is megirígylik a sütijüket, ahogy kinéz, és amilyen finom... szóval ez sem kis munka és segítség, tapasztalat kell hozzá)

2009. febr. 10. 04:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!