Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vidéken a szüleim nyaralóján szeretnénk tartani az esküvőt. Én szeretek sütni-főzni! Az gáz, hogyha minden ételt én készítek, és ezt állófogadás szinten, mivel nem tudnék 70 embert leültetni ott?
Örülök, h tetszik az ötletem! :-) Igazság szerint még nem tudom, hogy hogy kéne szerveznem, mert arra gondoltam, hogy a polgári esküvő után mennénk át a templomba, és onnan jönnénk ide (az tényleg gyalog is közel van). De nem tudom, hogy aki nem kocsival van, az hogy oldaná meg, hogy a polg. hiv-től átmenjen a templomba. Még időpontot sem foglaltunk, párom még várna vele májusig, és aug-ra tervezzük az esküvőt. Félek, hogy nem kapunk 1 napra időpontot, de ez kis falu, biztosan lesz!
A másik meg, hogy már úgy kéne odahívni a vendégeket, hogy terülj-terülj asztalkám van, nem úgy, hogy még gyorsan kiviszem a kertbe az asztalokat, kajákat stb.
Egyszerűbb lenne ha odahívnám az anyakönyvvezetőt, de mi templomit is akarunk!
Így, hogy nem kéne éttermet fizetni, sokat spórolhatnánk. Én nem fogok több 100 E Ft-ot kiadni rá! :-)
Köszönöm a hozzászólást! :-)
Végülis nincs messze, mert Gárdonyban lenne a polgári, Agárdon pedig a templomi, onnan meg még gyalog is 10-15 perc a kertes kis házikó! :-) A kimaradtak pedig bekéretőznek valahova, vagy páran majd fordulnak 2x.
A kaját már pár nappal előtte megfőzőm, ami olyan persze (pl pörkölt, aztán a fagyasztóban lesz pár napig). Annyi a plussz, hogy jó sok tányérkészletet kell beszereznem, de a kajával baromi sokat lehet így spórolni!!!
Tányérok, poharak...:D
De ha lehetőségem lesz rá, én is ilyent csinálok majd...(mondjuk nekem nincsen házikóm, de addig hátha lesz vmi, valahol:D)
Sok boldogságot!
első voltam
Szia. Tennék a dologhoz én is egy kicsit. 70 fő ellátása, akár állofogadás szintkén is nagyon nehéz feladat, semmi esetre sem tanácsolnám gyakorlat nélkül, a menyasszonynak pedig egyáltalán nem.Szerintem a menyasszonynak elég az utolsó napokban a maga külsejének "tökéletesítése" (kozmetika, frizura, köröm, ruhák stb.)ha kitelepíted magadat vidékre, elveszíted a jól bejáratott bázist. Ha pedig "készen" utazol le, mire odaérsz "összetörődik" minden, sőt még korábban kell lekezdeni a készülődést, mert több váratlan eseményre is föl kell készülni.. (defekt, dugó) 70 fő ellátása több napi előkészületet igényel.
Ha Pesten fözől, azt el kell tárolni, le kell szállítani, agusztusban hogyan???? hűtés nélkül?ilyenkor vidéken a szomszédok összeadják a hűtőszekrényeket, nyáron italok hűtése is elengedhetetlen, ráadásul az állófogadásnál a szendvics megfelelő, mert egy papirtálcával elsétálgat az ember, de pörkölttel megrakott műanyagtányérokkal, egyik kézben uborka, másik kézben kenyér, harmadikban a villa....:))))tapasztalatom, hogy 20 ember tisztességes kiszolgálása legalább 5 ember teljes készenlétét kívánja.70-hez??
És mi van ha esik az eső???? vagy ha nem esik éppen, de öt napja esett, minden vizes, az ünneplőcipők besüppednek a kert gyepébe, és mi van a Wc-vel? egy nyaraló aprócska
fürdőszobája nem elég 70 embernek, ilyenkor mobil Wc-t szoktak állítani, ami +költség? és a zene?? és a tánc? Gondold meg jól, vérprofinak kell lenni ehhez és az egész család segítő hozzáállása szükséges, anélkül is lehet, de bizonyára nem azt szeretnéd, ha a tágabb rokonság még évek múlva is sajnálkozna az eseten. Mindezt jószándékkal írtam le Neked. Sok boldogságot kívánok.
mivel ez lesz életed legszebb napja, én furcsállom, hogy ezen akarsz spórolni...te írtad, hogy 100 ezernél nem akarsz többet költeni rá. Te tudod, szerintem nem megoldható. És ha lagziba megy az ember, gondolom lesznek öregek is, meg fiatalok is (itt az ilyen 4-7 éves gyerekekre gondolok) akiknek nem egyszerű dolog órákon át ácsorogni. A főzést meg a wc-zést már említették. Ha nyaraló, biztos van normális wc, meg biztosan van egy fedett terasz, de 70 embert leültetni tényleg nehéz. Ha meg csak 20 ember tud leülni, akkor felváltva mindenki ül 20-20 percet? Elképzelni sem tudom ezt a merész ötletet, de sok sikert kívánok a megvalósításához. :)
Sly
Sziasztok!
Köszönöm a véleményeket, igazából még én sem tudom, hogy gondolom pl a tányér-pohár kérdést.
A létszám még nincs összeszámolva. Az én részemről lenne 36 fő, abból szerintem 22-25 biztos vállalná az utazással együtt is hogy lejönnek és maradnak végig. A párom részét még nem számoltuk össze. A 70 fő az tényleg nagyon max lenne. Bár a lényegen annyira nem változtat, ha az elképzelésemhez ragaszkodnék.
Pár szék természetesen van, és idősebb is csak három fő lenne, bár ők nem biztos, hogy egészségi állapotuk miatt leutaznak majd. Kisgyerek meg abszolút nincs, 20 éves is elmúlt már a legfiatalabb leendő vendég...
Igaz, hogy egy nyarat dolgoztam a vendéglátásban (egy hotel éttermében) mégis van egy-két dolog, amiben elgondolkodtattatok. Mindegy, az már rég volt!
A kajákat hűtőtáskákban gondoltam levinni.
Zenét számítógépről működtetném, vagy pedig egy diskman-t hangfallal összekötnénk. Voltam olyan esküvőn ahol tévéből ment a zene... Legrosszabb esetben CD-s magnómat vinném le...
A másik meg, hogy ennyi emberre mennyit főzzek 10 kiló hús elég lenne? + köretek, zöldségfélék. (Pia, üdítő az adott boltból, süti, torta egy része saját mű lenne, a többi pedig szintúgy boltból)
Amúgy arra gondoltam, h mindent kiteszek az asztalra és nem járkálok oda, hogy vettél-e, hanem mindenki kiszolgálja magát. Üdítőt is tudnak tölteni. Feleslegesnek tartom, hogy 5 pincér ugráljon körülöttünk.
Most hirtelen ennyi, de hívjátok fel a figyelmemet még másra is.
Wc van... majd sorban állnak, vagy elmennek a kert végébe :D
Hagyjam a fenébe az egészet? Pedig olyan jó ötletnek tünt!!!! :-(
10 kg hus 70 embernek?
Ha a legtobb vendeg vegetarianus, akkor eleg lesz a 10 kg is, amugy nagyon-nagyon keves!!!!
Elvegre jonak tunik az otlet, de 70 ember nem keves, alapos szervezest igenyel!
Kulonben mire sporolsz ennyire? Naszutra mentek majd?
De megkerhetsz ott a faluban jo suto-fozo neniket, ismerosoket, hogy fozzek ki a lagzidat. Igy megoldhato lenne jobban, es sokkal olcsobban kijonnel mint ha etterembe mennetek. Viszont az, hogy te fozzel 10 kg!!!!:)))) husbol eskuvo elott, es lefagyasztod, hat... eleg furcsa. Es ki fog sutni sutiket? Azert a lagziban nem jok am a mu sutik (szerintem).
Probalj a faluban keresni olyan holgyeket, akik segitnek neked, akkor mar minden konnyebb lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!