Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy kb 100-120 fős esküvőt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy kb 100-120 fős esküvőt mennyiből lehetne összehozni? Bőv lenn

Figyelt kérdés

szóval. nagyon fontos, hogy minél olcsóbban oldjuk meg a dolgot, mert saját pénzből szeretnénk. 21 évesek leszünk, mikor össze szeretnénk majd házasodni(jövő nyár), de nem tudjuk, mégis mennyi pénzt kellene összeszednünk. lenne polgári és templomi szertartás is, majd rendesen lagzi. zenész ismerősünk lenne, azt olcsóbban megúsznánk.

viszont

úgy szeretnénk, hogy a kaját nem megrendelni, hanem vagy mi vinnénk cakk-pakk mindent, vagy a hozzávalókat, és az étteremben meg elkészítenénk. igazából az lenne a legjobb, hogy mi napokkal előtte itthon mindent elkészítünk, ott csak melegíteni/felszolgálni kellene (ill húsokat sütni, mert az ugye másnaposan nem igen jó).ezt így meg lehet oldani??bort is vinnénk, meg üdítőt is, szerencsére olcsóbban hozzá tudunk jutni, mint a bolti ár, bora meg mindkét örömapának lenne. elég ha ennyi embernek 1 disznót levágunk?olyan 120-130kilós körülit? párom nagyszüleink van, szóval az is ingyen lenne. de akkor a szervírozást kellene fizetni az étteremben.

vagy esetleg itt pécs környékén tud valaki olyan helyet, amit cakk-pakk ki lehet bérelni, és én vinnék pincéreket?

sütit is mi sütnénk.

a ruha amit kinéztem, 40E, de abból nem engedek:)szóval így kb. mennyiből jönne ki egy lagzi? 120fő, meg amit fentebb leírtam...

köszi, aki végigolvasta!!

2011. jan. 30. 01:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy rokonunk iskolai konyhára vitt disznóhúst (diszóvágás volt előtte), a konyhásokat meg ismerte, a kajákat ott készítették el a konyhások. 30 liter húslevest amúgy hol tárolsz? Szállítani is nehéz, meg romlandó is. A sültkrumkpli is frissen jó. Jó a rizst lehet melegíteni.

A rokonunknál a kaját vittük, de ott készítették el a konyhán, a sütit meg a piát vittük.

Tesómnál szintén iskolai konyha, a húst nem vittük, minden húsétel ott készült el, a sütit meg a piát vittük.

Amúgy nem tudom, melyik étterem egyezne bele abba, hogy ti süssetek ott! A legjobb, ha egy iskolai konyhára mentek, ők a kaját megcsinálják, de nincs kifogásuk az ellen, hogy a sütit meg a piát ti vigyétek.

Vagy van olyan étterem, ahol haverod a szakács, hogy megengedi a bejárást a konyhára?

2011. jan. 30. 01:43
 2/15 A kérdező kommentje:

nem úgy gondoltam, hogy étterembe majd mi bemegyünk a konyhába azt kész:) hanem hogy olyan helyet lehet-e bérelni, ahova a pincéreket mi visszük

amúgy kérdésedre válaszolva van olyan barátom aki szakács, kettő is:)

igen, mi is iskolai menzára gondoltunk, ahol középsuliba jártunk

ismerősödéknél hányan voltatok, és mennyiből jött ki így, nem tudod??

köszi előre is!

2011. jan. 30. 01:49
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
Nyaron disznovagas? Vigyazz, nehogy vendegek megbetegedjenek, ezzel a sok kaja ide-oda vivessel. Berelj ki egy termet, konyhaval, azt ott fozhettek, sajat pincer, zenelhettek, mulathattok.
2011. jan. 30. 04:34
 4/15 anonim ***** válasza:
68%

Keress cateringes céget, hallottam olyanról aki 7000 Ff/főből kihoz egy lagzit úgyhogy mindent visz (kaja-pia-süti-pincérek stb), egy kis utánjárást, érdeklődést megér...

A mi lagzink egy üzemi étkezdében lesz 4400 Ft/fő a kaja (leves, pöri, sültek, éjféli kaja) a pincéreket és a termet nem kell külön fizetni, az italokat és a sütiket pedig bevihetjük és kapunk használatra hűtőt...

De ezen kívül kell még fotós, videós, esetleg vőfély, zenész, virágok, vőlegény ruhája stb szóval szerintem alsóhangon 1 millió Ft...

2011. jan. 30. 10:41
 5/15 anonim ***** válasza:

Akkor az étterem meg van oldva. Sajnos pontos összeget nem tudok, az első lagzi az 22 éve volt, ahová úgy vittük a húst. Így az összeg lényegtelen.

A második, ahol sütötték, az 4 éve volt, és ca. 80 emberes volt. Hatszázezer körül volt, ha jól rémlik. (cakumpakk) Háromezer körülire rémlik egy főre az étel. (vacsora+éjféli tálalás együtt, ital és süti nélkül) Süteményből viszont ca. 3-szor annyi készült, mint amennyi elfogyott, vagy kóstolóba lett adva.

Amúgy mivel minden lagzin sok a maradék, de a hiány meg súlyos hiba, ezért nehéz számolni. De minél nagyobb a lagzi, annál inkább kiegyenlítik egymást a sokat és a keveset fogyasztók.

Na meg mi úgy csináltuk, hogy az üdítőt bizományosan vettük (2 dl-es kisüveg a legcélszerűbb), mert akkor a maradékot vissza lehet adni a boltnak. Sör esetén is meg lehet ezt csinálni. Meg a tömények esetén is.

A bor meg nem gond, mert azt el lehet iszogatni később is.

Szóval ezzel sokat lehet spórolni.

Sütemények: Az első lagzin (22 éve) saját sütés volt, a másodikon meg ismerősnél bérsütés (4 éve).

2011. jan. 30. 11:15
 6/15 A kérdező kommentje:

nah akkor leírom részletes mi, mennyiért lesz, meg hogyan.

ruhám:40E

Vőlegény ruhája: 15E

Virágok:Párom anyukája virágkötő, virágboltban dolgozik, szóval az sem lesz nagy szám, kb. 20-ból meglesz minden díszítés ahogy gondolkodom

Fotós: volt osztálytársam-40E

Kamera: vagy valamelyik rokon(ami valószínűbb); vagy exem(ez nem annyira valószínű:) )-kb. 40E, de ha rokon, akkor ingyen

Vőfély: nálunk nem szokott ilyen kiabálós vőfély lenni, errefelé nem divat, meg nem is tetszik, aki a sor elején "vonul" az a két keresztapa szokott lenni, szóval az sem kerül pénzbe

Csak a helyszínnel vagyunk gondban, hogy mennyibe kerülne,meg hogy a szertartások mennyibe kerülnek

a legnagyobb kérdés persze még mindig a kaja, de ha mi visszük a húst meg a minden, akkor talán 3000-3500ből meglenne fejenként, ami maximum 500E lenne de inkább kevesebb mert ugye sütik is családi megoldásból lennének. szóval olyan 350.000E-et gondoltam a kaja részre

kell külön terembérlés?

mi kell még ezen kívül?

2011. jan. 30. 13:34
 7/15 anonim ***** válasza:
Papnak kell valamennyit hivatalosan+szoktak adni borravalót. Anyakönyvvezető (a pezsgő árát, a zene utáni jogdíjat ki kell fizetni)
2011. jan. 30. 15:46
 8/15 anonim ***** válasza:
Esetleg távoli rokonok elszállásolása, vagy buszos szállítás, ha sokan akarnak inni, és nem kocsival jönnek. De ezek nincsenek mindenhol, de 120 főnél már el tudom képzelni, hogy lesz rá igény.
2011. jan. 30. 15:48
 9/15 A kérdező kommentje:
na igen, pontosan az ilyesmikre lennék kíváncsi, hogy mennyi az annyi, forintban!köszi!
2011. jan. 30. 15:48
 10/15 anonim ***** válasza:

Hihetetlen milyen drága egy esküvő. Hogyhogy van erre pénzünk? Én nekem most el is ment a kedvem a férjhez menéstől :(

23/l

Bocs az offért, csak hangot kellett adnom ledöbbenésemnek.. Sok sikert az olcsó esküvőhöz, és majd írd meg, ha már látszik a végösszeg, mennyiből sikerült kihozni, csak miheztartás végett :)

2011. febr. 1. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!