Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány éves kortól lehet templomban összeházasodni?
Nem.Lehet csak templomi is.
Én is voltam olyan esküvőn, ahol csak egyházi volt.
Szerintem a kettő nem függ össze. Sőt!!!
Sok esküvőn az van, hogy először van a templomi, utána a polgári. A mi családunkban mindig így volt
16-tól biztosan, nagymamám is ennyi idősen házasodott (rom.kat.), bár az már nem most volt, szülői engedély kell hozzá. Mifelénk amúgy úgy szoktak történni a lakodalmak, esküvők, hogy kikérés után először van templomi, utána a polgári, de itt olvastam, hogy sok helyen ezt nem engedik, csak polgári után, mamámnak volt mindkettő.
Bár manapság ugye csak a cigányoknál van ez a szokás, felénk is gyakori a 14-16 éves lányok házassága, de csak templomban.
"A 16. életévét betöltött kiskorú köthet házasságot, amelynek engedélyezése a városi gyámhivatal hatáskörébe tartozik, a házasságkötési engedély pedig a gyámhivatali határozat jogerőre emelkedését követő 6 hónapig érvényes. A kérelmet a kiskorúnak személyesen kell előterjesztenie."
De szerintem templomban korábban is lehet már.
"Nem.Lehet csak templomi is.
Én is voltam olyan esküvőn, ahol csak egyházi volt."
A magyar törvények értelmében érvényes házasságot csak anyakönyvvezető elött lehet kötni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!