Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házasság esetén mindennek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasság esetén mindennek a fele a házastársé?

Figyelt kérdés
Mi még esküvő, és lakás vásárlás előtt állunk, csak nem tudom, hogy elég e az hogy összeházasodunk, és a fél lakás az enyém lesz, vagy amikor vesszük a lakást mind a kettőnk neve ott legyen a papíron?
2009. febr. 4. 10:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A legegyszerűbb megoldás erre, ha mindketten adóstársak lesztek a hitelnél. Ez esetben - külön bizonyítás nélkül is - a hitel közös, és ezáltal a hitelnek megfelelő ingatlanhányad is közös (ha együtt fizetitek vissza), az ingatlannyilvántartásba történő bejegyzés nélkül is (ún. telekkönyvön kívüli tulajdon).

Szerintem azt a megoldást kéne az após elé terjeszteni, hogy számoljátok ki: a lakás értékéből mennyi az ajándék, amit ő ad (a fiának) és mennyi a hitel, a hitel fele értékéig pedig - amely a lakáshoz képest ugyan kisebbségi hányad, de mégiscsak hányad - legyen a te tulajdonjogod is bejegyezve.

2009. febr. 7. 14:27
 12/16 anonim ***** válasza:
87%

Én inkább a tulajdonjogbejegyzést támogatnám, eladás és későbbi vagyonmegosztás esetén az akkori érték megfelelő hányadát kell kifizessék neked, amely feltehetően jóval magasabb lesz, mint a mostani.

Úgy lehet téged is a tulajdoni lapra felvenni, hogy - ahogy már írtam - ki kell számolni, hogy a hitel mekkora részt képvisel az egész értékhez képest, és annak a fele erejéig te is vevőként szerepelsz az adásvételnél.

Tehát ha (példa) 10 millió az ingatlan és 5 millió a hitel, akkor a te tulajdoni hányadod 1/4 rész.

Ezt kell megbeszélni az apóssal és a fiával.

2009. febr. 8. 16:43
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nos, mi még fészekrakó hitel keretében vetünk lakást felesben, azaz 50-50%-tulajdon jogban került a lakás a nevünkre.

A lakáshitelnél felvételénél egyikőnk volt az adós, és az alacsonyabb keresettel rendelkező pedig az adóstárs.

A költségeket is feleztük, bele értve a rezsit is. (persze amikor az egyiknek nem ment, a másikunk kipótolta)

2009. aug. 21. 20:06
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Hogy pontositsak: megveszitek a lakást x összegért minusz a hitel. Ez az, ami adott esetben csak az egyik fél tulajdona (akinek a nevén van), a hitel, amit a házasságkötés után törlesztetek, automatikusan közös szerzemény. Tehát vesz a párod egy lakást a saját nevére 5 millióért, és van rajta 4 millió hitel. Akkor az övé az 1 millió, és az idöközben törlesztett összeg fele - ha teljesen ki van fizetve a lakás, akkor neki van 3 milliója, neked meg 2 millió válás esetén. Ha közös névre veszitek, akkor az egész felezödik.
2009. aug. 21. 21:23
 15/16 anonim válasza:
sosem tudja az ember mi jöhet még,,nekem van 1 ingatlan amit válás után 1 évre vettem,egyedül neveltem a gyermeket majd később férjhez mentem,,eltelt 11év most mi-lesz áll bál,10év óta bankot fizettem 10évig amit felkapkodott 5milió kb 5-6 bank..iszonyat.a ház nincs a nevén,,a bank adott mégis ,tele a pohár mert megélhetés 0 az én pénzem a bankja ..ő rezsit sem tud fizetni de étel sincs hetekig,,a gyerek 14éves sokat nélkülözött a banki cuccok miatt.szerintetek?beadom a válást mielőbb,
2014. febr. 20. 19:22
 16/16 anonim válasza:
furcsa dolgok és kínosak is lehetnek.az 1ső házasságomból az ingatlan lett feles,de még azt sem akarta,,lemondatni mondta minden az övé..jaa 19év után..az ingatlan feléből vettem másikat..1év után.a második házasságunk utána lett következő években..most nem feleztem semmi nem akarok belőle gondot de lehet még lesz,,nem tudni.2 gyermekem van az előző házasságból..a második férjemtől nincs.törvény változik mindig,de az emberek nem..viszály csaphat ki örökléskor...
2014. okt. 29. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!