Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha a párom katolikus én pedig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a párom katolikus én pedig református vagyok, akkor milyen templomba kellene esküdnünk?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy a katolikus papok elég szigorúak, át kell keresztelkedni, ahhoz, hogy összeadjanak minket. Meg első áldozónak kell lenni, meg bérmálkozni. Mivel egyikőnk sem bigott vallásos, de szeretnénk templomi esküvőt nem tudom, hogy mit lehetne tenni egy ilyen helyzetben? Hogy működik ez? Akinek van tapasztalata,kérem írjon!
2011. jan. 18. 20:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
74%

2o:42

NEM a vallással és nem a TEMPLOMMAL van a bajom...én megtanultam írni légyszíves tanulj meg olvasni!

Igen is vannak papok akik korlátoltak mint egy lépcsőház, ha Te nem találkoztál ilyennel, akkor szerencsés vagy. Nálunk pld. előfordult, hogy a gyontatószékből kidobta a gyermeket, mert beleakadt az imájába. A gyermek mindenki szeme láttára terült el a tömeg előtt. Na egy ilyenhez nem mennék jegyesoktatásra, akármennyire "Isten szolgájának" tartja magát...az ilyen nem pap...valami más...

Egyébként Te ne minősítgesd az én kapcsolatomat mert semmit nem tudsz rólam, rólunk.

Az egyházhoz semmi köze nincs, hogy mit gondolok egyes papokról (NEM A VALLÁSRÓL, EGYHÁZRÓL!!!!!!!!! )

kérdező bocs az offért, de utálom ha valaki azért szól meg amit ki sem mondtam

2011. jan. 18. 20:48
 12/23 anonim ***** válasza:
22%

igen, vannak korlátolt EMBEREK,

a papok közt is, meg a többiek között is.

ez miért újság???

elég nagy baj, hogy olyan kevés a pap, hogy nem válogathatnak! Sok megélhetési pap van köztük!

én is különbséget tudok tenni a vallás közt és annak gyarló emberi szolgái között is,

de az én zsebemben is kinyílik a bicska, ha valami bunkó lebigottoz valakit, akit nem is ismer, és ugatja a vallását is, mert különben nem kérdezne ilyen hüléket, DE NEKI JÁR a templomi esküvő is!

Odamegy, esküt tesz, és átkot kér magára, ha megszegné, utána meg fütyül az egészre, mert az úgyis csak FORMASÁG volt. Így csinálnak az emberek a szájukból se..-et

2011. jan. 18. 21:11
 13/23 anonim ***** válasza:
63%

:))) ezen már nevetnem kell, ne haragudj. Én senkit nem bigottoztam le, csupán annyit mondtam, hogy bigott katolikus paphoz nem mennék (értsd a fentiek szerint, a korlátolt, szűklátáskörű embereket-papokat)

nem bigottoztam le egyetlen vallást sem, egyetlen ismeretlen embert sem...TE TÉNYLEG NEM TUDSZ OLVASNI.

Sőt a soraimból nem az vehető ki, hogy csak formaságból mennék templomba esküdni...

nem tudom milyen napod van, de te ma bal lábbal keltél, látom minden áron belém akarsz kötni...

kérdező bocs még 1x

2011. jan. 18. 21:16
 14/23 anonim ***** válasza:
69%

1. 82%-os válaszoló hót bunkó a második hozzászólásában, és tényleg jó lenne, ha megtanulna szöveget értelmezni, mert rendesen félreértette, miért kell egy ismeretlen fórumon így beszélni a másikkal, főleg, hogy még vallásos is vagy, kedvesebbnek kéne lenni, ez azért vicces...

2. Miért kell feltétlenül misére járni, bérmálkozni, áldozni, stb. ahhoz, hogy valaki hívőnek mondhassa magát, szerintem attól, hogy nem járnak oda, még hihetnek Istenben, és élhetnek becsületesen, miért olyan nagy bűn, hogy szeretnének templomba is megesküdni, csak éppen ezeket a formaságokat nem tartják, mint pl. a misére járás.

Egyébként én a legkevésbé sem vagyok vallásos, sajnos meg vagyok keresztelve, öreganyám óhajára, aki még akkor is keresztet vet, ha meglát egy keresztet az út mellett, és nem tudja feldolgozni, hogy én soha be nem teszem a lábamat a templomba, főleg nem a saját esküvőmön, még mindig szentül hiszi, hogy majdcsak meggondolom magam, templomba Ő nem jár már, egyrészt menni alig tud, másrészt a falunk papja másról sem prédikál, mint a b*zik, meg a politika, van egy favorit papja akit mindig megfogad a szomszéd faluból, temetésre stb., annak pedig női vannak (katolikus) akik férjes asszonyok amúgy...ennyit a papokról...

2011. jan. 18. 21:18
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk most októberben volt az esküvőnk, katolikus templomban. A párom ref. én kat. Úgyhogy erről tudok infókat:

Még csak szóba sem került olyan hülyeség, hogy a páromnak át kellene keresztelkednie. Nekem sem kellett bérmálkoznom, vagy ilyesmi. Mi a jegyesoktatást is megúsztuk, de ezt nem tudom mindenkinek garantálni, mert előírás lenne eredetileg három alkalom.

Nekem egy nyilatkozatot kellett aláírnom, hogy katolikusnak keresztelem a leendő gyerekünket, és katolikus szellemben nevelem. De rögtön meg is lett ott helyben mondva, hogy tekintsük ezt formaságnak, Isten biztos nem fog haragudni, ha esetleg végül mégsem katolikusnak lesz a gyerek keresztelve. :)

Olyan paphoz kell menni, aki nem veszi annyira szigorúan ezeket a dolgokat. Minket pl. nem is pap, hanem diakónus adott össze.

Egyszer mentünk el megbeszélésre, meg a nyilatkozat aláírására hozzá, aztán meg az esküvő előtt egy próbára.

Azt is előre meg lehetett beszélni, hogy ha a párom esetleg az eskü bizonyos részeit nem akarta volna mondani.

2011. jan. 18. 21:36
 16/23 anonim ***** válasza:
63%

20:45

21.36. vagyok. Sajnálatos, hogy sokan így gondolkoznak: csak az esküdhet Isten színe előtt, templomban, aki amúgy is nagy templomba járó. :(

Pedig nagyon is tudok olyan embereket, akik minden vasárnap ott koptatják a padot a templomban, merő képmutatásból. Olyanokat is ismerek, akik nem nagy templomba járók, mégis vallásosabbnak tartom őket, mint az előbbieket.

Én sem jártam már régen templomban, nem is értek egyet az egyház minden tanításával. Viszont Istenben hiszek, ezért jelentett sokat a szertartás.

Nem hinném, hogy a látszat alapján kellene ítélni.

2011. jan. 18. 21:45
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

ja, igen, értem, a vallásosnak kedvesnek kell lenni, mindent el kell nézni, a fizetését mielőbb utalja át annak, aki rögtön el tudja inni (friss példák)

No, most megpróbálok kedves lenni.

próbáljatok a "vallásra" így tekinteni:

van egy Isten, aki személy, akiről tudom, (mert elhiszem, mert meg is tapasztaltam), hogy szeret,

és én is szeretem.

Mindenhatónak tartom, aki engem is teremtett, és elfogadom a parancsait, mert a szülő sem gonoszságból inti a gyerekét attól, hogy a forró kályhát fogdossa, csak ismeri már a következményeket, és megpróbálja megóvni tőle a kicsit.

Ha szeretem, és meghív vacsorára, és beszélgetni szeretne velem ...

most gondolj egy személyre, családtagodra, vagy bárkire, akit képes vagy szeretni ...

akkor mit válaszolok neki? tartsd meg a vacsorádat és fordulj fel ???!

Ha beszélgethetnék vele, meglátogathatnám, akkor inkább elkerülöm, és azt mondom neki? maradj magadnak, nem vagyok rád kíváncsi ???!!

Sajnos a mai világban a családok elidegenedését is megtapasztalhatjuk. Lassan már nem is ismerik egymást, nem figyelnek egymásra.

Milyen kapcsolatod lehet az Istennel, akit elkerülsz, mert Te "jobban tudod" ?

Majd megkeresed, ha szükséged lesz rá ...

nem téríteni akarok, soha nem is tettem, de szerettem volna rávilágítani, hogy egyesek a lényegét mennyire nem értik.

Ja, és NEM ÉR RÁ HOLNAP!

A holnapra nincs garanciád.

Lásd a viccet:

2011. jan. 18. 21:54
 18/23 anonim ***** válasza:

Lásd a viccet:

kisördögök vizsgáznak:

1. ördögöcske beszámol Lucifernek:

azt mondtam az embereknek, nincs isten, és nem is kell szót fogadni neki.

Rossz megoldás, előbb-utóbb rá fognak jönni, hogy nem igaz!

2. ördög: azt mondtam az embereknek,van isten, szót is kell fogadni neki, DE CSAK HOLNAPTÓL!

Ügyes vagy, ez zseniális, ez be fog jönni nekünk!

:(

2011. jan. 18. 21:56
 19/23 anonim ***** válasza:
63%

21:54

"ja, igen, értem, a vallásosnak kedvesnek kell lenni, mindent el kell nézni, a fizetését mielőbb utalja át annak, aki rögtön el tudja inni (friss példák

nem tudom, hogy jött ide.

Kb azt látom, hogy bárki bármit mond, de jössz itt a beszédeddel a hitről és Istenről miközben bort iszol és vizet prédikálsz. A megnyilvánulásaid azok olyanok mint egy rossz ügyvédnek mondod a magadét, de nem látod, hogy végső soron mi is Isten mellett beszélünk. Az hogy kinek mi a véleménye az egyházról hadd legyen mindenkinek a saját privát véleménye...az meg hogy a papokról ki mit gondol pláne. Ismerek teológiára járó embereket, ismerek közelről és távolról mindenféle papokat, hát a 9o% nem azért van teológián mert hiszi és vallja azt amit tanul.

És ha a vacsorás pl-val azt akarod mondani, hogy nem fogadom el egyes papoknak a tanításait hát nem. Nekem egy olyan pap se prédikáljon, aki a gyermeket bántja, aki beszél a szeretetről és a hűségről és van kb 2 zabigyereke. Na pont egy ilyen embertől várom el hogy kioktasson a házasságról. Persze vannak rendes papok, tiszteletesek, azoknak elismerésem. De valljuk be ők vannak kevesebben. Ezennel részemről a vitát lezártam, és ha lehet Te se téritgess itt és hirdesd az igét, amit Te se tartasz be. Na minden jót

2011. jan. 18. 22:15
 20/23 A kérdező kommentje:

20:45

Nem,kifejezetten misére nem járunk,de templomba szoktunk évente néhányszor. Gyújtunk egy gyertyát,elmondunk egy imát valaki/valamiért. A magunk módján mindketten hiszünk Istenben,ezért szeretnénk Isten színe előtt esküdni,csak hát ugye ez a vallások miatt kisebb akadályokba ütközik...

2011. jan. 18. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!