Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit csináljak? Teljesen ki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak? Teljesen ki vagyok borulva.

Figyelt kérdés

Júniusra várjuk az első közös babánkat. Úgy döntöttünk, hogy gyorsan még előtte összeházasodunk. A dátum február 10.-e, csak polgári esküvőt terveztünk, csak a szülők meghívásával.

Eddig teljes volt a párommal az összehang, hogy mást nem hívunk meg.

Viszont tegnap beszélgetett a barátaival, akik teljesen ki voltak akadva, hogy nem akarunk nagy esküvőt. Azóta a párom egész idő alatt azzal jön, hogy csináljunk mégis nagy esküvőt.

Viszont én már a gondolatától is rosszul vagyok. Sajnos mióta terhes vagyok, nagyon rosszul viselem a stresszt, a feszültséget. Amellett az extra költségek se lennének elhanyagolhatók. Kölcsön kéne kérnünk, és gyűlölök tartozni. (Így is van még a lakáson adósság, ami nekem bőven elég, nem akarok 1 fölösleges buli miatt is adósságot felhalmozni.)

Amikor közöltem a párommal, hogy nem akarok nagy felhajtást, maradjunk a tervnél, akkor mondta, hogy rendben, de nagyon csalódott volt.

Annyira elegem van az egészből, már semmi kedvem nincs az egész esküvőhöz... Fogalmam sincs, hogy mit csináljak.

2011. jan. 17. 00:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben voltam, terhesség nélkül. Első ötlet az volt, hogy csak mi ketten meg tanúk. Végül a családi botrány elkerülése érdekében szűk családra bővült.

A barátokat se akartam kihagyni, végül azt találtam ki, hogy a két legjobb barátom tanú (külföldi) és tolmács (a tanúé) lett.

A többieknek pedig rendezünk egy bulit, ahová család nem jön, csak a barátok, velem majdnem egykorú unokatestvérek, stb.

Így nincs nagy felhajtás, csak egy jó buli. Sokkal olcsóbban kijön, mert nem kell dekoráció, zenekar, fotósok...

Kibérlünk egy termet, álljuk a rágcsát és a piát. Fotózni aki akar, fotózhat. Sokkal olcsóbb, mint egy lakodalom.

A "lagzi" egy családi vacsora volt, így se volt olcsó, bár a szülők ragaszkodtak hozzá, hogy állják a számlát. De 15 főre is kb. 120 rugó lett.

A buli meg azért is jó, mert a férjemnek van egy kamaszlánya, akit ide azért nem hívnánk (a vacsorán ott volt), mert az apja nem szeretné, ha őt részegen látná a lánya, illetve ő is fesztelenebb, ha nem a lányára kell "vigyáznia". (Nem kellene, de úgyse bírná ki, hogy ne őt kövesse a szemével és fejtse le róla a legyeskedő pasikat.)

Esetleg megpróbálhatnátok azt a verziót, hogy esküvőre meghívni a barátokat is (nem jelent pluszköltséget), aztán ha van már erőd/pénzed, akkor egy kötetlen bulit csapni nekik.

2011. jan. 17. 11:18
 12/18 anonim ***** válasza:
Az esküvő előtt 1 héttel csaptunk egy bulit a barátokkal, akiket meghívtunk a polgári és a templomi szertartásra, aztán az esküvő után szépen elmentünk vacsizni a rokonokkal (40-en voltunk összesen).
2011. jan. 17. 15:56
 13/18 A kérdező kommentje:

Úgy látom, nem nagyon értitek, amit írok!

PONTOSAN AZ A BARÁTOK ÁLLÁSPONTJA, hogy ŐK a SZERTARTÁSON SZERETNÉNEK JELEN LENNI, a kajálás nem érdekli őket. Pont, hogy baráti körben utána meg akartuk ünnepelni. És erre mondták, hogy őket a ceremónia érdekelné, nem pedig utána 1 buli.

De az hülyén venné ki magát, ha őket meghívnánk a szertartásra, a családot meg nem. A családdal pedig nem csinálhatjuk meg azt, hogy meghívjuk egy 20 perces polgári ceremóniára, aztán mindenkit szélnek eresztünk. LEnnének páran, akiknek több 100 km-t kellene megtennie. (A nagyjának is kb 50 km távolság lenne, és minimum 1 szabadnap a munkahelyről.) Szóval valami kaját kéne szervezni, ha már eljönnek.

2011. jan. 18. 10:07
 14/18 A kérdező kommentje:
11:06-os Egyáltalán nem pofátlanok. Akármikor meghívjuk őket hozzánk, mindig hoznak 1 csomó mindent. Ropogtatni valót, sört, bonbont, bort, pezsgőt, gyümölcslevet, stb. Szóval eléggé kitesznek magukért, ha arról van szó. MEg a gyerekszobát is segítenek kifesteni.
2011. jan. 18. 10:11
 15/18 anonim ***** válasza:

De értünk. Te nem érted. Normális ember NEM hivja el a barátait és "felejti otthon" a rokonságot a ceremóniáról, még anyagi okok miatt sem. Ha ezért vendégül kell látni 40 embert és meg tudjátok tenni, akkor hivjatok meg mindenkit (család+barát). Ha nem tudjátok ezt megtenni, ne hivjátok el a haverokat sem.

Ennyi. Ez a véleményünk.

37/L

2011. jan. 18. 11:13
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia.7:19-es vagyok.

Miért nézne ki hülyén?Teljesen bevett szokás,hogy aki távolabbi rokon v. barát,az csak a ceremóniára jön.

Ezt úgy szokták megoldani,hogy mindenki kap meghívót,csak aki a vacsira is hivatalos,annak egy kis kártyát plusszban beletesznek,amin leírják,hogy az azt követő vacsira is szeretettel várják,ami itt és itt lesz.

Igazándiból nem értem miért "problémázol " ezen pláne ,ha ők is így gondolják,nektek meg jól esne ha ottlennének.

2011. jan. 18. 19:31
 17/18 anonim ***** válasza:
mármint,hogy csak a ceremónián szeretnének ottlenni.
2011. jan. 18. 19:36
 18/18 Disi válasza:
Mi is június végére várjuk az első babánkat. Az esküvőt amúgy májusra terveztük, de így előrébb kellett hozni a dolgot. Mi az esküvő után tartunk egy családi ebédet ( 30 fő), aztán este a barátoknak külön egy bulit, amin csak svédasztalos étel lesz (hidegtálak). Így a családnak is megadjuk a tiszteletet, és a barátokkal is együtt tudunk ünnepelni. Anyagilag is olcsóbban jön ki, este inkább az italfogyasztás lesz nagyobb. A szertartásra mindenkit meghívtunk, még olyanokat is, akik utána nem vesznek részt egyik programon se (nekem 12 kollégám van, nem mindenkivel vagyok olyan viszonyban, hogy elhívjam a buliba is). De az a legfontosabb, hogy ti jól érezzétek magatokat, hisz ez a nap rólatok szól. Mondjuk mi sosem akartunk nagy lakodalmat, de nem is hagynám, hogy bárki rám erőltessen olyat, amit nem akarok. Ráadásul te már nem egyedül vagy, könnyebben fáradsz (legalábbis én így vagyok), nem mindegy, hogy mit veszel a nyakadba mások kedvéért. De ez természetesen csak az én véleményem.
2011. jan. 28. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!