Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Unokatestvérek köthetnek-e házasságot?
Kedves kérdező!
Előzőekben tisztázódott a jogi kérdése, viszont a Genetikai részben tévedni tetszett. Unokatestvérek gyermeke megközelítőleg akkora eséllyel lesz defektes mint normál párok esetében.
Témához illő olvasgatnivaló:
Wikipédia Incest: [link]
Kutatással kapcsoaltos eredmény unoaktestvérek gyermekeiről:
Nem tudom, agyilag, szihésen 100%osan normális vagyok de,
anyai nagyanyám oldalán mind a kettőt xynak hívták, azt nem tudom, hogy milyen kapcsolat van azon az oldalon, de szerintem elég közeli, bár nem akarom tudni.
Apai ágon látszólag elég tiszta a vérvonal pedig szerintem pont nem, faterom is ortopéd problémákkal küzd, én is, falu is elég belterjes.
Én ezt mellőzném sőt inkább próbálok távolabbi magyar lányal vagy akár testvér néppel szaporodni... Kell a vérfrissítés.
"A nagyszüleim másodunokatestvérek voltak, és apukám ill. a 2 testvére teljesen normális! Sőt!"
Azért a másodunokatestvér az teljesen más.
Ott már van akkora genetikai variálódás, hogy garantáltan nem lesz az utódokkal probléma.
De elsőfokon igenis húzós.
Ez baromság. A kultúrájukkal van probléma, nem a genetikájukkal. Ennyi erővel nálunk is gond lenne, mert még a nagyszüleink idején is teljesen normális volt, hogy unokatestvérek házasodjanak a birtokmegőrzés miatt.
Amúgy meg, az iszlám elterjedése után is volt egy csomó tudósa az arab világnak. A másik meg, hogy nem iszlám szokás az unokatestvér-házasság, mivel már az iszlám előtt, törzsi szinten is azt csinálták az ott élők.
Szóval ez teljesen fals következtetés.
Az első unokatestvérek közös gyermekei esetében nem nagyobb az örökletes rendellenességek kialakulásának valószínűsége, mint a negyven évesnél idősebb korban szülő nők utódainál.
Természetesen házasodhatnak, kivéve, ha a mind a négy szülő egypetéjű ikerek, mert akkor az unokatestvérek genetikailag testvérek.
A testvérek közötti szexuális kapcsolatból született gyermekek esetében sem olyan nagy a degeneráció veszélye, mint azt a köztudatban vélik. A 80- as években fordult elő, hogy egy négy gyermekes házaspárról derült ki, hogy testvérek ( nem tudtak róla, csecsemő korukban adoptálták őket). Mind a négy gyermek teljesen egészséges volt.
Más a helyzet, a generációkon át folytatott masszív vérfetőzéssel.
Bár az egyiptomi fáraók első 8 dinasztiájának minden tagja ebből született, és mégis voltak köztük kiemelkedő személyiségek.
Aki biztosa el akarja kerülni a vérfertőzés veszélyét, annak ajánlott másik kontinensen párt keresni.
Egy mai magyar embernek 1000 évre visszamenőleg kb. 350000 ősapja és ősanyja volt.
És kb. ennyi volt Magyarország lakossága akkoriban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!