Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Unokatestvérek köthetnek-e házasságot?
Az első válaszoló tévedett. A törvény nem tiltja, bár engedélyhez köti az elsődfokú unokatestvérek házasságát. Ez az "utolsó" rokoni szál, amely törvényi erőnél fogva még házasodhat, ennél közelebbi rokonság esetén beszélhetünk "vérfertőzésről" és törvényi tilalomról.
Bár tény, hogy bizonyos kultúrkörök igen szégyenteljes eseménynek tekintik az unokatestvéri házasságot, azonban ne feledjük, volt idő, amikor ennek nagy "hagyománya volt."
Ahogy mondani szokták: a szerelem határtalan... Ráadásul ez a szerelem "törvényes" is lehet... Minden ember azt tesz az életével, amit akar. Sőt hozzáteszem, lehet, hogy a két unokatestvér boldogabb lesz, mint a "nem szégyenteljes házasságban élők..." Ezért NE törjünk senki felett pálcát.
Simán köthetnek. ÉN voltam is olyan esküvőn, ahol tutira tudom hogy első unokatesók voltak!!! És csak a szülővel ill. testvérrel létesített szexuális kapcsolat számít vérfertőzésnek!!!
Azt hiszem, még külön engedély sem kellett nekik. Simán bejelentkeztek, mint bárki más. Lassan 20 éves házasok lesznek, két középiskolás gyerkőccel.
Ha köthetnek is házasságot, szerintem nagyon beteg dolog!
Milliónyi ember él a földön, miért pont az unokatestvéredhez akarsz hozzámenni!
Szerintem szánalmas és gusztustalan!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!