Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Unokatestvérek köthetnek-e...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Unokatestvérek köthetnek-e házasságot?

Figyelt kérdés
Tudja valaki, hogy közvetlen, első unokatestvérek köthetnek-e házasságot?
2008. jan. 16. 19:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
30%
Nem köthetnek! Közös gyermekük sem lehet vérfertőzés miatt.
2008. jan. 16. 20:56
 2/19 anonim ***** válasza:
84%

Az első válaszoló tévedett. A törvény nem tiltja, bár engedélyhez köti az elsődfokú unokatestvérek házasságát. Ez az "utolsó" rokoni szál, amely törvényi erőnél fogva még házasodhat, ennél közelebbi rokonság esetén beszélhetünk "vérfertőzésről" és törvényi tilalomról.

Bár tény, hogy bizonyos kultúrkörök igen szégyenteljes eseménynek tekintik az unokatestvéri házasságot, azonban ne feledjük, volt idő, amikor ennek nagy "hagyománya volt."

Ahogy mondani szokták: a szerelem határtalan... Ráadásul ez a szerelem "törvényes" is lehet... Minden ember azt tesz az életével, amit akar. Sőt hozzáteszem, lehet, hogy a két unokatestvér boldogabb lesz, mint a "nem szégyenteljes házasságban élők..." Ezért NE törjünk senki felett pálcát.

2008. jan. 16. 21:44
 3/19 anonim válasza:
98%
Igen, köthetnek, és valóban erre nagyon sok példa van a történelemből. De akkoriban a vagyon miatt házasították őket össze, hogy a családban maradjon a birtok! Nem szerelemből történt. De ne felejtsük el, hogy mennyi degenerált, sérült, génhibás gyermek született emiatt! A fáraók is emiatt haltak ki - mert rokon-rokonnal házasodott.
2008. jan. 17. 09:43
 4/19 anonim ***** válasza:
89%

Simán köthetnek. ÉN voltam is olyan esküvőn, ahol tutira tudom hogy első unokatesók voltak!!! És csak a szülővel ill. testvérrel létesített szexuális kapcsolat számít vérfertőzésnek!!!

Azt hiszem, még külön engedély sem kellett nekik. Simán bejelentkeztek, mint bárki más. Lassan 20 éves házasok lesznek, két középiskolás gyerkőccel.

2008. jan. 17. 15:03
 5/19 anonim ***** válasza:
94%
Köthetnek házasságot, de szeintem nem engedély köteles.
2008. jan. 17. 19:55
 6/19 anonim válasza:
41%

Ha köthetnek is házasságot, szerintem nagyon beteg dolog!

Milliónyi ember él a földön, miért pont az unokatestvéredhez akarsz hozzámenni!

Szerintem szánalmas és gusztustalan!!!

2008. jan. 19. 21:44
 7/19 anonim válasza:
29%
nem egészséges dolog. a biblia egyértelműen kijelenti hogy vérfertőzés és bűn.
2008. jan. 30. 18:49
 8/19 anonim válasza:
83%
A nagyszüleim másodunokatestvérek voltak, és apukám ill. a 2 testvére teljesen normális! Sőt! Én nem ítélem el az ilyet. Nézd, ha szeretitek egymást, miért ne. Azt meg t..d le, ki mit gondol!
2008. febr. 2. 16:19
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akármilyen hihetetlen, nem rólam van szó, már férjnél vagyok és gyermekem is van. Egy jó barátom készül ezt a (szerintem) hibás lépést elkövetni. Szerettem volna megóvni a születendő gyermeket és a szülőket egy sérült gyermektől. Sajnos valószínű nem voltam meggyőző...
2008. febr. 28. 17:13
 10/19 anonim ***** válasza:
89%
egyáltalán nem kell elitélni azokat akik az unokatestvérükhez mennek hozzá..vagy azzal élnek....ha szeretik egymást akkor miért ne?..na meg ez a ...van 1000 ember a földön...igen van sőt még több is..de akkor igazán sose voltál még szerelmes ha ezt mondod....mert aki igazán szeret valakit nem úgy fog dönteni hogy unokatestvér vagy nem.....ennyi.
2008. márc. 18. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!