Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha a menyasszony nem szűz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a menyasszony nem szűz akkor a fehér ruha "hazugság"?

Figyelt kérdés
mit gondoltok erről?
2010. dec. 7. 16:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
60%

Ökörség. ezt gondolom!

Sógornőm elvált,2 fiú anyjaként ment hozzá tesómhoz,és bizony felvette a fehér ruhát! Egy esküvő nem is esküvő fehér menyasszonyi ruha nélkül!!

2010. dec. 7. 19:59
 12/24 anonim ***** válasza:
45%
Nyilván a szüzesség már nem követelmény, változtak az idők, mindenkinek az egyéni értékrendje szabja meg, mit hogyan ítél meg. Én például viszont azt már kissé "morbidnak" tartom, hogy, aki volt már házas, ugyanúgy felveszi a nagy fehér ruhát, vagy aki épp terhes vagy ne adj isten már gyermeke is van, szerintem azt már nem illik. De ez csak az én véleményem, én hogy tenném, ha más mástól boldog, úgy tesz.:)
2010. dec. 7. 23:46
 13/24 anonim ***** válasza:
57%
Igen. Mert régen volt egy csomó hiedelem, amit nagy okosok kitaláltak. A fehér a tisztaságot jelenti, aki nem szűz esküvő előtt, az már vétkezett. Ez baromság és szerintem az esküvő maga sem túl értelmes dolog. A kapcsolaton semmit nem változtat, ami jó az anélkül is jó, ami romlani akar, az házasságban is elromlik.
2010. dec. 8. 08:09
 14/24 anonim ***** válasza:
98%
Nem nagyobb hazugság, mint az, hogy a párok életükben kétszer mennek be a templomba: esküvőkor meg keresztelőn.
2010. dec. 8. 10:18
 15/24 anonim ***** válasza:
97%

Ha úgy nézzük a fehér ruha valóban a tisztaság jelképe.

Akit ez zavar fel lehet húzni egy krém, pezsgő akár elefántcsontszinű ruhát is:) Én pl. olyanban voltam az esküvőnkkor.

2010. dec. 8. 18:48
 16/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2010. dec. 8. 19:18
 17/24 anonim ***** válasza:
59%
Én úgy tudom elvileg akkor vehetne fel a menyasszony fehér ruhát ha még szűz, de manapság már akkor is felveszik ha nem szüzek, sőt akkor is ha terhesek, ez utóbbi sztem gáz de kinek mi. Én is fel fogom venni a fehér ruhát, még úgy is h nem vagyok már szűz, ez mára már elfogadott.
2010. dec. 12. 13:51
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem az, mindenki tudja,hogy manapság már nagyon kevesen mennek szűzen férjhez, és ezt az emberek többsége nem is tartja problémának.

Szerintem nyugodtan vegyen mindenki olyan ruhát, amilyen tetszik neki.

Én pl. elsőre sem szeretnék fehéret, egy fűzős, vörös-fekete goth menyasszonyi ruha szerepel a tervekben ;)

2010. dec. 12. 16:53
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy változott a dolog.

Régen a fehér ruha valóban a szüzességet jelképezte. De ez átalakult.

Mára a menyasszonyi ruha klasszikusan fehér szüzesség ide vagy oda.

Különben az egész fene nagy hagyomány nincs kétszáz éves. Előtte a szűzlányok sem fehérben esküdtek. Sőt maga a fehér ruha eredetileg egyáltalán nem a szüzességet jelképezte, hanem egyszerűen Viktória királynőt majmolták a menyasszonyok.

Szóval nem kell ezt ennyire túlmisztifikálni.

2010. dec. 12. 17:43
 20/24 anonim ***** válasza:
51%
Én 32 hetes terhesen mentem férjhez. Nem akartam fehér esküvői ruhát, mert - ahogy Te írtad - hazugságnak tartottam volna (nem volt egyházi szertartásunk). Úgyhogy nagyon halvány sárga ruhám volt.
2010. dec. 13. 05:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!