Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a menyasszony nem szűz akkor a fehér ruha "hazugság"?
Ökörség. ezt gondolom!
Sógornőm elvált,2 fiú anyjaként ment hozzá tesómhoz,és bizony felvette a fehér ruhát! Egy esküvő nem is esküvő fehér menyasszonyi ruha nélkül!!
Ha úgy nézzük a fehér ruha valóban a tisztaság jelképe.
Akit ez zavar fel lehet húzni egy krém, pezsgő akár elefántcsontszinű ruhát is:) Én pl. olyanban voltam az esküvőnkkor.
Szerintem nem az, mindenki tudja,hogy manapság már nagyon kevesen mennek szűzen férjhez, és ezt az emberek többsége nem is tartja problémának.
Szerintem nyugodtan vegyen mindenki olyan ruhát, amilyen tetszik neki.
Én pl. elsőre sem szeretnék fehéret, egy fűzős, vörös-fekete goth menyasszonyi ruha szerepel a tervekben ;)
Azt, hogy változott a dolog.
Régen a fehér ruha valóban a szüzességet jelképezte. De ez átalakult.
Mára a menyasszonyi ruha klasszikusan fehér szüzesség ide vagy oda.
Különben az egész fene nagy hagyomány nincs kétszáz éves. Előtte a szűzlányok sem fehérben esküdtek. Sőt maga a fehér ruha eredetileg egyáltalán nem a szüzességet jelképezte, hanem egyszerűen Viktória királynőt majmolták a menyasszonyok.
Szóval nem kell ezt ennyire túlmisztifikálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!