Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvőt szeretnénk párommal. Melyik vallási irányzathoz mi szükséges hozzá?
11:32 es,budapesti vagy,esetleg meg tudnád mondani privátba a jófej pap nevét,elérhetőségét?
nálunk az a helyzet,hogy én római katolikus vagyok,párom régen hitgyülekezetbe járt,ahol elvileg megkeresztelték felnőtt korában,bár ez nem tudom mennyire számít...
a lényeg hogy ahol én lakom a pap nem ilyen jófej,még a gyereket sem akarja megkeresztelni,ha nem házasok a szülők...persze azt is megértem,hogy van olyan pap,aki ragaszkodik ehhez...
mi is szeretnénk templomi esküvőt,lehetőleg egy jófej pappal
Kedves első válaszoló!
Igaz, hogy katolikus esküvő előtt alá kell írni egy olyan papírt, hogy katolikusnak keresztelteted majd a gyerekedet, de igazság szerinte ez igazából semmire nem kötelez. A kutya sem fog felelősségre vonni, ha később bármilyen más vallásra keresztelteted, vagy ha meg se keresztelteted.
11:44 voltam
Senki nem mondta, hogy nem vagyunk hívő emberek. Én speciel az vagyok. A párom nem, de nem is kényszeríteném rá, szerintem ez mindenkinek a maga dolga. Ha meg kellett volna keresztelkednie, lemondtam volna az áldásról, pedig nagyon fontos nekem. De nem kényszerítettem volna olyanra, ami nem fér bele neki. Szerintem ez egy jó kompromisszum volt, mert én meg meg hívő vagyok.
Aki kérte a pap elérhetőségét, annak küldök privit.
Ja, és keresztlevél kell. De csak a házasulandóknak, nálunk a tanuknak még csak meg se kellett keresztelkedve lenni
11.44 megint
11:51 vagyok
de azt én se értem, ha valaki kizárólag a külsőségek miatt akarja, mert a templomi esküvő "olyan szép". én ilyen esetben úgy érezném magam, hogy becsapok másokat (akik valóban hívők), illetve, hogy az ő hitüket lekicsinylem. ha valaki ateista, akkor maradjon a polgári szertartásnál, azt is széppé lehet tenni. (helyszínnel, rövid előadással, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!