Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvesztem az árvasági ellátást, ha újra férjhez megyek?
Ugyan mi köze lenne az árvaellátásnak ahhoz, hogy te férjhez mész?
Özvegyi nem járna tovább, ha korhatár betöltése előtt házasodsz.
Csak annyi köze van hozzá, hogy nem jár tovább... Tényleg, ezen kivől semmi köze...
Egyébként már volt ilyen kérdés, bizonyára mutatta is neked a rendszer, mielőtt ezt kiirtad volna...
No, kedvedért megnéztem a régi válaszokat... Azok alapján jár neked, ha tanulsz nappalin.
Meddig jár az árvaellátás?
-legkorábban a szülő halálának napjától kezdődően a gyermek 16. életévének betöltése napjáig,
-oktatási intézmény nappali tagozatán tanuló esetében a tanulmányok tartamára, legfeljebb a 25. életév betöltéséig,
-a 16. illetve továbbtanuló esetében a 25. életév betöltése előtt megrokkant gyermeknek életkorra tekintet nélkül.
Kinek jár iskolai tanulmányok folytatása címen árvaellátás?
-az oktatási intézmény nappali tagozatán tanulónak,
-ha igazolt, hogy betegsége testi vagy szellemi fogyatékossága miatt magántanulóként folytatja tanulmányait,
-a 25. életévnél fiatalabb gyermeknek, ha a felnőttoktatás keretében tanul tovább.
Szia kedves kérdező!
Az előző férjeddel amikor együtt éltél, kaptál árvasági ellátást? Tulajdonképp hány éves árva vagy?
Kedves 3. válaszoló! Áruld már el, ugyan hol olvastad azt, hogy férjhezmenetel után nem jár árvaellátás? Nekem ez a munkám, de most hallok erről először. 2. voltam.
Kérdező: attól, hogy férjhez mész, a gyermeked kapni fogja az apja után az árvaellátást. Sőt, ha a mostani férjed esetleg meghalna (nem kívánom) és a haláláig eltartotta a gyerkőcöt a saját háztartásában, az ő jogán is járhat ávaellátás, de a 2 ellátás közül csak az egyiket kaphatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!