Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Manapság miért ítélik el az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manapság miért ítélik el az olyan embereket "istenbzi" "prúd" akik házasságig nem akarnak nemi életet élni?

Figyelt kérdés
Régen ez volt a normális
júl. 26. 16:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
70%
Mert túl vagyunk a felvilágosodáson, az államot és az egyházat rég szétválasztották és ezek a nézetek egyszerűen meghaladottak.
júl. 26. 19:49
 12/22 anonim ***** válasza:
88%
Hát én csak olyanokat ismerek akik házasság után nem akarják már! ✌️
júl. 26. 19:52
 13/22 anonim ***** válasza:
70%

Nem mondhatnám, hogy elítélem, mert nem rossz, csak ostobaság, mert nem tudhatod, hogy a másikkal összeilletek e szexuálisan vagy sem, amíg meg nem történik. Ha előbb házasodsz és szerencséd van jó, ha nem akkor meg vagy elválsz, vagy szívsz életed végèig és élsz egy langyos fos házasságban amit a papír tart össze, mert a kapcsolat egyik alapja nem működik.

Régen sem azért volt szokás várni ( amit amúgy sokan meg is szegtek ) mert az annyira jó, szimplán a fogamzásgátlás hiánya/ fejletlensége miatt, mert terhesnek lenni/fattyút szülni viszont nagy szégyen volt, házasságon kívül.

Nálunk a családban a nagymamáim, és anyám is terhesen ment férjhez. Én pl nem. Egyrészt nem akarok soha gyereket, másrészt ha akarnék is, akkor se vállalnám, csak több éves stabil házasságba.

júl. 26. 22:17
 14/22 anonim ***** válasza:
72%

Más az emberek élete, mozgástere azóta. Régen se tv, se internet, sokáig a válás is hatalmas szégyennek számított. Aki falun élt, kb. helyben és a szomszédos 1-2 faluban tudott ismerkedni. Azért 40 lány kisebb választék, mint 4000, amelyik úgy éppen megfelelt, szülő is rábólintott, azt elvette 16-18 évesen.

Ma az emberek fele 30-35 évesen találkozik olyannal, akire sok válogatás után azt mondja, hogy talán jó. Mennyire életszerű eddig szüzen várni?

Engem is járattak hittanra, egész 14-15 éves koromig valláskárosítottak, persze én is úgy voltam, hogy várok, mert különben megéfek majd a pokolban és ilyenek.

De, már 12 évesen arról fantáziáltam a bioszkönyvet nézve, hogy valaki csináljon jól meg. Szóval, van aki egyszerűen nem tudja ezt, mert olyan szexuális alkat. 17 éves koromig bírtam, de nehezen. Nem ítélem el, aki tud várni 30 éves koráig, de szerintem az vagy éjjel-nappal halálra fárasztja magát, vagy vágya nincs, vagy még a fizetős sem vállalja.

Én meg voltam őrülve a szexért, másra sem tudtam gondolni.

júl. 27. 00:43
 15/22 anonim ***** válasza:
70%
Ha nem hirdetné azt,ami nem tartozik másra,akkor nem mondana róla senki véleményt.
júl. 27. 18:59
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

Nem ítélem el de nem látom értelmét.

Egyébként régen az is normális volt, hogy a nőknek nincs szavazati joga, gondolom akkor az is tök okés volt. Attól hogy valami régen megszokott volt még nem jelenti azt, hogy jó is.

júl. 27. 21:35
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

"Régen ez volt a normális"

Na igen, ezt így illett tudni mindenkinek. De persze - ahogy a nagyanyám is mesélte - elég gyakran előfordult, hogy házasság előtt titokban "kipróbálták egymást, hogy összeillenek-e". Igen, ezt pontosan azt jelentette.

júl. 28. 19:56
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ítélem meg addig, amíg nem akar másokat erre áttéríteni meg rákényszeríteni, ill. fogadja azt el, hogy nekem ez így nem pálya. Amúgy meg régen oké, ez volt a normális, de van oka annak, hogy eltávolodtunk tőle. Mert ha csak azt néznénk, mi volt a normális régen, akkor minden 2. gyerek meghalt falun az orvostudomány hiánya miatt, pl... tudom, ez sarkos példa. Valószínűleg az emberek többsége belátta, hogy milyen szenvedés olyan emberrel élni, akivel nem jó a szex.
júl. 29. 10:05
 19/22 anonim ***** válasza:
83%
Nem elítélik, csak tudják, hogy a legtöbb esetben ebből nem lesz boldog házasság.Nagyon kicsi az esélye, merz jincsenek meg az alapok, ahhoz pedig a szex is hozzátartozik
aug. 8. 12:34
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
19. Nem, egy kapcsolat összessége a szex. Ha van, akkor mindkét fél elnéző. Sajnos a jó nők alig akarnak szexelni, a rondábbak meg mindig. Így nehéz jó házasságot összehozni!
aug. 8. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!