Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az etikett az esetben ha csak mi leszünk, meg a tanúk? Ilyen esetben sminkes, fotós számára ebédet biztosítsunk?
Azt tudom, hogy normál esetben ez része a munkájuknak, hogy kapnak főtt ételt a vacsora keretében.
Nekünk viszont nincs ilyen vacsora meg lagzi tervben, csak aláírjuk a papírokat, készül pár kép, aztán elmegyünk vacsorázni.
Nem szeretnék velük kiszúrni, de ilyenkor mi van?
Sminkesnél nem értem a dolgot, nekik alapból senki sem szokott. Fotósnak, videósnak, CM/vőfélynek, eskiszervezőnek, zenésznek... stb akkor kell, ha a vacsora alatt/után is számítotok a szolgáltatásra. Ha nem, csak a polgári, fotózás és szevasz, akkor nem szükséges.
Viszont, velem előfordult már, hogy lement a polgári, csopképek, aztán volt a vacsi és utána akarták a kreatívot. Ebben az esetben illik legalább felajánlani, hogy fogyasszon a szolgáltató is. Az én ifjú párom úgy gondolta, addig majd ülök a kocsiban és megvárom míg ők kajálnak, beszélgetnek 2-2,5 órát utána megyünk fotózni. Ez viszont bunkóság. Pláne nyáron 40fokban. El nem fogadtam volna, de biztosan beültem volna a helység egy másik részébe egy könyv mellett és megiszok 1-2 limonádét. Végülis más miatt nem került sor az esküvőre, de ezt azóta is emlegetem, mert így viszont gáz...
Ahogy írták:
A sminkes nem is szokott ott lenni, hanem még a szertartás előtt megsinálja a sminket és utána elköszöntök. Fotós, videós, stb. szokott ott lenni vacsorán/lagzin, HA úgy van kötve a szerződés vele, hogy ezeken is dolgozik. Ilyenkor illik őket is "etetni". De ha csak két tanús az esküvő és csak a szertartásra kéritek a fotóst, utána vacsorára nem, akkor nem kell őket meghívni a vacsorára. Polgári esküvő után szokott lenni pezsgőzés, ilyenkor illik nekik valami alkoholmentessel készülni, mivel alkoholt (jó eséllyel) nem isznak ilyenkor, de mégis gesztus, hogy koccintsatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!