Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi az etikett az esetben ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az etikett az esetben ha csak mi leszünk, meg a tanúk? Ilyen esetben sminkes, fotós számára ebédet biztosítsunk?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy normál esetben ez része a munkájuknak, hogy kapnak főtt ételt a vacsora keretében.

Nekünk viszont nincs ilyen vacsora meg lagzi tervben, csak aláírjuk a papírokat, készül pár kép, aztán elmegyünk vacsorázni.

Nem szeretnék velük kiszúrni, de ilyenkor mi van?

jún. 15. 20:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ebben az esetben gondolom nem egész estés programról van szó, hogy megéhezzenek közben, nem értem, miért kellene. Fizessétek ki őket és annyi.
jún. 15. 20:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi. Nincs vacsora, így nem kapnak. Eleve nem lesznek ott annyi ideig. A sminkes meg hogy kerül egyáltalán az esküvőre?
jún. 15. 20:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy 1. írta, fizessétek ki ôket korrekten és kész. Hidd el, egyikőjüket se fogja zavarni, hogy nem szükséges estig ott szobrozni és együtt enni idegenekkel, persze ha ki vannak fizetve.
jún. 15. 20:59
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
Etikett az, hogy fizesd ki a szolgáltatásuk árát, aztán hozzanak a ...ba.
jún. 15. 21:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Sminkesnél nem értem a dolgot, nekik alapból senki sem szokott. Fotósnak, videósnak, CM/vőfélynek, eskiszervezőnek, zenésznek... stb akkor kell, ha a vacsora alatt/után is számítotok a szolgáltatásra. Ha nem, csak a polgári, fotózás és szevasz, akkor nem szükséges.

Viszont, velem előfordult már, hogy lement a polgári, csopképek, aztán volt a vacsi és utána akarták a kreatívot. Ebben az esetben illik legalább felajánlani, hogy fogyasszon a szolgáltató is. Az én ifjú párom úgy gondolta, addig majd ülök a kocsiban és megvárom míg ők kajálnak, beszélgetnek 2-2,5 órát utána megyünk fotózni. Ez viszont bunkóság. Pláne nyáron 40fokban. El nem fogadtam volna, de biztosan beültem volna a helység egy másik részébe egy könyv mellett és megiszok 1-2 limonádét. Végülis más miatt nem került sor az esküvőre, de ezt azóta is emlegetem, mert így viszont gáz...

jún. 16. 15:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Abban az esetben, ha ez la van papírozva, és tényleg csak a szertartás idejére veszitek igénybe a szolgáltatásaikat, nem kell "etetni" őket (max. ha van pogácsázás meg hasonlók a ceremónia után, akkor illik megkínálni). Ez az illemszokás azért van olyan szolgáltatók részére, akik helyszínen vannak huzamosabb ideig, lagzi alatt is (pl. ceremóniamaster, videós, fotós), mert mégiscsak szép gesztus megvendégelni őket, ha el van várva, hogy délután x órától a hajnali buli végéig legyenek jelen és minden fontos programról legyen kép / minden vendég ott legyen a fontos eseményekkor.
jún. 16. 16:27
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták:

A sminkes nem is szokott ott lenni, hanem még a szertartás előtt megsinálja a sminket és utána elköszöntök. Fotós, videós, stb. szokott ott lenni vacsorán/lagzin, HA úgy van kötve a szerződés vele, hogy ezeken is dolgozik. Ilyenkor illik őket is "etetni". De ha csak két tanús az esküvő és csak a szertartásra kéritek a fotóst, utána vacsorára nem, akkor nem kell őket meghívni a vacsorára. Polgári esküvő után szokott lenni pezsgőzés, ilyenkor illik nekik valami alkoholmentessel készülni, mivel alkoholt (jó eséllyel) nem isznak ilyenkor, de mégis gesztus, hogy koccintsatok.

jún. 17. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!