Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány darab ruhád volt a nagy napon? Mikor öltöztél át?
3 lenne, nem tudom, ez soknak számít-e.
Az esküvőn ez lenne a menetrend, ruhaügyileg:
1. [link]
Ebben lennék a templomi résznél, gratulációknál, csokordobásnál.
2. [link]
Vacsora, beszédek, tortavágás.
3. [link]
Tánc, buli rész.
(+1 a polgári részhez, de az másik napon lesz:D [link] )
Gondolkoztam azon, hogy a rózsaszín ruha helyett azt venném fel a bulira, amit a polgári szertartáshoz választottam, viszont a rózsaszínt menyecskeruhaként választottam (mert a piros színt nem szeretem). Talán sok lenne 3 fehér ruha egy este alatt, nem?
Lehet le leszek pontozva, de a nagy napra bőven elég egy fehér menyasszonyi ruha és egy váltás menyecske szett ( már nem muszáj úgyse, hogy piros legyen).
Ha mindenáron nem akarsz a nagy ruhában lenni az est folyamán,akkor olyat vegyél,ami már ilyen 2in1 pl. le lehet csatolni az alját és akkor rövidebb lesz.
Nekem 1 volt. A polgári külön napon volt, de ott egy csinosabb nyári ruhát viseltem, nem menyasszonyit. Menyecske ruhát csak azért választottam, mert féltem, hogy a menyasszonyiban kényelmetlen lesz bulizni. Szerencsére nagyon könnyű és kényelmes ruha volt. Kibírtam volna benne egész éjjel akkor is, ha nem lett volna váltás.
Ha te ettől jobban érzed magad és anyagilag is belefér, akkor nyugodtan válassz több ruhát. A násznép nagy részének valószínűleg fel sem fog tűnni, hogy átöltöztél. A lényeg, hogy olyan ruha legyen rajtad, amiben jól érzed magad.
"Azok nem tetszettek annyira."
Nem kötelező ám a templomi esküvő. Ha fontosabb a ruha... Erre illene egy bolerót vagy legalább egy stólát felvenni, hogy takarja a vállat.
Amúgy nekem kettő ruha lesz. Egy menyasszonyi és egy menyecske.
Egyébként ahogy a 7-es is írta: senkit nem fog érdekelni, hogy hányszor öltözöl át, szóval akkor érdemes, ha neked így praktikus, kényelmes.
Nekem is csak két ruhám volt, éjfélkor öltöztem át. A nagy szerelemruhában esküdtem, még éjfélkor sem akartam igazán levenni magamról, nemhogy rögtön a szertartás után (mert nálunk utána volt egy ~órás sétahajózás, akkor volt a gratuláció, és ennyi, onnantól már jött a vacsora és a tánc és a buli, szóval fotózással együtt lett volna rajtam 3 órát, max, és még csak olcsó sem volt a bérlés sem, hát kösz, ha lehetett volna, én abban megyek a nászútra is :D Imádtam azt a ruhát <3 ). De éjfélkor átöltöztem egy kicsit kényelmesebb, lazább ruhába (amúgy az sem volt piros, fehér alapon piros meggyek voltak rajta, tök cuki ruha, úgy vettem, hogy majd máskor is felvehessem, teljesen vállalható bármilyen nyári tengerparti sétára vagy akárhová :D ). És ennyi. A halálnak volt kedve ennyit öltözködni.
Mondjuk nekünk nem volt egyáltalán templomi esküvőnk, csak polgári a helyszínen. Bár nem vagyok vallásos, de templomba még én is tudom, hogy fedetlen vállal illetlenség menni. Akármilyen szép is a ruha. Nem is kell csipkének lennie, lehet bármilyen fátyolszerű anyagból találni valamit, ami nem látványos, de azért illendőbbé teszi a megjelenésed. Pl:
Ahol a ruhát veszed/bérled, ott tuti tudnak tanácsot adni, hogy ehhez a konkrét ruhához mi illene színben és stílusban, és hogyan lehetne megoldani. Arra a 10 percre, amíg egy templomi szertartás tart, kibírható szerintem, az ajtóban felveszed, kilépéskor leveszed, na bumm.
Személyes véleményem amúgy, hogy az első lehetőség tényleg egy szép ruha, a 2. az amellett, hogy felesleges, szerintem kifejezetten csúnya, főleg az első után, szóval már csak ezért se öltöznék át abba, a 3. link nekem nem hozott be semmit, de ugye "menyecskeruhának" olyat választasz, amit szeretnél, a 4. pedig úgyis másik napon van, szintén mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!