Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Jövő nyárra terveztük az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jövő nyárra terveztük az esküvőt, lehet nem lesz belőle semmi?

Figyelt kérdés

Egy év alatt terveztük a pénzt összegyűjteni, csak egy kis szerény családi esküvőre. Már olyan régóta együtt vagyunk, úgy gondoltuk, ideje lenne. 30 főnél nem lettünk volna többen. Mintha a sors nem akarná ezt az esküvőt, egyre másra jönnek a problémák. Szerintem nem lesz meg a pénz nyárra. Minden félretett pénzünkhöz hozzá kellett nyúlni, megint nullán vagyunk. Kezdem egyre nagyobb tehernek érezni ezt az esküvőt. Nem akarok én semmi felhajtást, de párom ragaszkodik a templomi esküvőhöz, neki ez sokat jelent. Hogyan oldhatnánk meg, hogy mégis legyen esküvői ruhám, torta, fényképek? Hogyan lehetne pénzre szert tenni? Én már gondoltam arra is, hogy rögtönözni kellene valamit, de akkor is kell ruha, stb...

Mit csináljak? Kezdek elkeseredni... Én már sohasem fogok férjhez menni?

2010. okt. 29. 14:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem múszáj egyből esküvővel adosságba verni magatokat,éljetek együtt szeretetben és ha lesz pénz rá összeházasodtok,a házasság nem verseny,nem kell túl licitálni a szomszédot...
2010. okt. 29. 16:42
 12/16 anonim ***** válasza:

miért nem csináltok pár dolgot házilag?

pl. a ruhát 20 ezerből meg lehet varratni, jó nem lesz übertop modell, de fehér lesz és hozzád illik majd. A meghivókat is lehet házilag csinálni, biztos van ismerős, akinek van szgépe és nyomtatója... lehet kerti partit csapni valakinél mint lagzi, és szendvicseket vagy család által készített kaját enni. Van aki grillezik ilyenkor a családdal és barátokkal. Fotózni szintén tud ismerős. A tortát is lehet házilag sütni és dekorálni, ha nem ragaszkodtok megint egy cukrászati torta minőségéhez kinézetben (ízben lehet, hogy még jobban is jártok). Egy csomó dolgot ki lehet találni :)

2010. okt. 29. 16:50
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekünk 300 e ft-ból volt meg a 20 fős esküvő. Ebben MINDEN benne volt (ruha, gyűrűk, vacsora...stb). Saját kezűleg csináltam mindent 4 hónap alatt, ha érdekel megírom.
2010. okt. 30. 16:05
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Egyáltalán nem akarunk nagy felhajtást, a legszűkebb családi körben szeretnénk megtartani, 30 főnél nem lennénk többen. A párom egyáltalán nem tűzi ki feltételnek a templomi esküvőt, csak neki ez nagyon fontos, ő nagyon vágyik rá. Semmilyen nagy felhajtást nem akarunk, nem is vágyunk rá. A szüleink egyáltalán nem tudnak minket támogatni, 5000 Ft nem sok, még annyival sem. Már évek óta együtt vagyok, évek óta együtt élünk. Évek óta húzzuk-halasszuk, pont a pénz miatt, már nagyon úgy éreztük, hogy itt az ideje, nagyon szeretnénk. Szépen elkezdtem lerakni a pénzt, hogy legalább valamennyi pénz összejöjjön. Össze is gyűjtöttem egy összeget, aztán sorra olyan csapások értek minket, hogy nem tudtuk kikerülni, minden félretett pénzünkhöz hozzá kellett nyúlnunk, különben nagyobb gondba kerültünk volna. Egyszerűen kénytelenek voltunk. Édesanyámék már kezdenek arra gondolni, hogy valaki az egész családunkat és az egész rokonságunkat megátkozta, mert mindannyiónkra csőstől jön a baj. Képzeljétek el, hogy egy hónapon belül anyukáméknak sorra tönkrementek az elektromos eszközök. Pl. mikró, kávéfőző, porszívó, betörték az ablaküveget...stb. Párom szüleinél is egyik gond a másik után, minket bemértek trafipaxal előzés közben, 90 e ft-os bűntetést kaptunk. Sorra jönnek a bajok. Már érezzük, hogy veszélybe került az esküvőnk is. Már a nyári esküvőnkhöz sem ragaszkodom, ha pár hónappal később jön össze a pénz, akkor inkább még csúsztatom, de egyszerűen képtelenségnek tartom, egyszerűen lehetetlenség támogatás nélkül ennyi pénzt összegyűjteni.

Hitelt viszont biztosan eszembe nem jut felvenni.

Köszönöm a tanácsokat és hogy meghallgattatok, azt főleg!

2010. nov. 2. 14:00
 15/16 anonim ***** válasza:

szia!

nálunk is ez a helyzet, mi albérletben vagyunk, 2012 nyarára terveztük a lagzit. de sajnos albérlet mellett nem tudok annyit félretenni. apránként tudunk összegyűjteni egy kis pénzt. eddig nem sok van, de reméljük, hogy még legalább 15-18 hónapig gyűjtögethetünk, és egy kis szülői segítséggel egy nem túl nagy, szerintem közepes 60-70 fős esküvőt össze tudunk ütni. de már a gondolattól is irtózom, hogy a szüleim fognak segíteni. sajnos másképp nem megy, de ha nem jönne össze, én a helyedben vennék egy szép ruhát, fehér spagetti pántos térdig érő szép ruhát, egy szalaggal átkötném a derekánál, virág a hajba, hidd el, gyönyörű leszel. én így oldanám meg:) sok boldogságot, és sikert:)

2010. nov. 3. 17:35
 16/16 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi, mi is albérletben lakunk. Párom szülei szerettek volna venni nekünk egy házat abban a faluban, ahol ők laknak, de nem fogadjuk el, mert nagyon rossz a természetük és egész életünkben azt kellene tőlük hallgatnunk, hogy "nélkülük a mai napig nem lenne házunk". Nem akarunk ilyenektől szenvedni. Éppen a rossz természetük miatt költöztünk el jó messzire tőlük, olyan kibírhatatlanok. Abból a szerény kis fizetésből próbálunk boldogulni, amit ketten megkeresünk. Az a szomorú, hogy a mai fizetésekből, jóformán megélni alig lehet, nemhogy százezreket félretenni. Majd lesz valahogy.
2010. nov. 4. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!