Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha egy esküvőn a szállást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy esküvőn a szállást magadnak kell fizetni (és nem olcsó) akkor vinnél egyáltalán ajándékot (pénzt) a házaspárnak?

Figyelt kérdés

Egyikük se vidéki, a meghívottak 90% is budapesti.

Nem tudom nekik mennyivel volt olcsóbb Mucsaröcsögén tartani az esküvőt, de a vendégeknek fejenként 25-30 ezerbe fog fájni, mert a helyszínen azt a pár szálláshelyet a közvetlen rokonok kapják, a többieknek már csak drága szállodák jutnak a környéken, mert már minden tele van.

Én úgy tudom mostanában 25-30 ezret "illik" vinni borítékban, de őszintén szólva nem tartom jófejségnek, hogy mégegyszer ennyit ki kell fizetnem, a rengeteg utazásról meg már ne is beszéljünk.

máj. 23. 14:52
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

19: Ezt nem teljesen értem, ha "csak" 1 óra az út akkor részegen hazavezetsz?

Sofőrszolgálat nyilván nem opció ilyen kietlen helyeken, az cak városban működik, egy kietlen faluba nem szenvedik le magukat hajnali 4kor hanem röhögve leteszik, vagy eleve fel sem veszik a telefont (tapasztalat).

máj. 30. 11:52
 22/24 anonim ***** válasza:
63%

"19: Ezt nem teljesen értem, ha "csak" 1 óra az út akkor részegen hazavezetsz?"

Ugyan nem nekem szólt a kérdés, de nyilván nem részegen vezet senki, hanem a társaságból valaki nem iszik és ő vezet haza. Nálunk pl. sógorom egyáltalán nem iszik, így általában ő vezet. De ha nem jön, akkor nekem sem egy akkora nagy áldozat nem inni alkoholt. Rendszeres járunk így családi összejövetelekre 1-másfél órás autóúttal.

A 19-es válaszoló szerintem úgy értette, hogy egy órás autóút azért nem olyan hosszú, hogy esküvő után ne lehessen hazamenni.

máj. 30. 11:57
 23/24 anonim ***** válasza:
58%

19-es vagyok.

Nyilván nem azt gondoltam,hogy részegen vezess.Hanem arra,amit a 22-es írt,hogy egy valaki nem iszik és akkor az hazaviszi a többieket.Egy óra tényleg nem sok.

máj. 30. 12:59
 24/24 anonim ***** válasza:
57%
Amit én tapasztaltam, ott szállásfizetés és tejelés is van... amivel nem értek egyet elvi alapon, de úgy vannak vele, hogy 1) fogyasztásod fizeted, 2) igaz, hogy az a régi illemszabály, hogy állják a szállásod, de gondolj szegény párra, nekik ez mennyi pénz (és a meghívottnak nem?)... én jelképes összeget tennék bele ebben az esetben (mert pl. volt olyan eset, amikor fizettem a szállást és a szokásos fejpénzt is, de az infláció előtt volt 15e Ft és a béremhez képest kevésbé volt érvágás, mint most a 30, és olcsóbb szállást is sikerült találni, mint puccos szállodát... és belefért), és ha rákérdeznek, megmondanám őszintén, hogy ennyire futotta a szállás kifizetése az egyéb esküvői költségek mellett... és aki ezután picsog, az egy tuskó, azzal meg érdemes megszakítani a kapcsolatot.
jún. 10. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!