Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az asszonynevet jog szerint meg lehet tartani válás után is?
Figyelt kérdés
Most lesz esküvőnk, a párom elvált. Az exneje a mai napig Kissné Nagy Marika (fiktív név) néven fut, de a legtöbb helyen simán Kiss Marikaként ismerik.
Én nem veszem fel a majdani férjem nevét, mert neki egyrészt nem fontos, nekem meg ritka családnevem van és ragaszkodom hozzá - meg nincs kedvem iratokat cserélgetni.
Exfeleség dolgaihoz semmi közöm, csak furcsa lesz, hogy név alapján még mindig őt fogják a feleségének nézni. (Amúgy amikor megtudta, az volt a legnagyobb baja, hogy nehogy felvegyem a barátom nevét, mert akkor ugyanaz lesz a nevünk...)
2010. okt. 26. 19:34
11/13 anonim válasza:
Nem lehet, ha újraházasodik, akkor a volt férj nevét el kell hagynia. Kivétel, ha a volt férj nevét nem -né toldattal viselte (pl. született Kovács Marika, férje után Kiss Marika). Ebben az esetben megtarthatja, de ha eredetileg -né toldtattal viselte, akkor nem lehet "átalakítani".
12/13 anonim válasza:
Előző vagyok, a 08:25-nek igaza van, viszont ennek nem a családjogi törvény az alapja, szóval ez független attól, hogy mi volt a volt férjed neve, stb. És szerintem nem is tartozik ide.
a jogász
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
2010. okt. 28. 06:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!