Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek mi a véleménye? Másodjára nagyon gáz felvenni a fehér menyasszonyi ruhát?
#8 a fehér szín mindig a tisztaságot jelképezte. Mit gondolsz mit jelent a tisztaság? "
Nem, még a keresztény litugriában sem kifejezetten a szexuális értelmű tisztaság jele a fehér (hanem a keresztségre emlékeztet), a házasságkötés meg ugye évszázadokig kizárólag liturgikus cselekmény volt, amíg nem volt polgári házasság.
A magyar népi kultúrában a menyasszony általában a legdíszesebb ruhájában ment férjhez, ez nem tiszta fehér, hanem kifejezetten színes, gazdagon hímzett volt.
Ezek a nagy, fehér ruhák úgy tudom Viktória angol királynő esküvői ruhája után terjedtek el. Amivel semmi gond nincs, de a fehér ruha és a szexuális tisztaság kapcsolata - a mi kultúránkban - továbbra is egy utólagos belemagyarázás.
A fehér ruha SOHASEM a szüzességet jelképezte, de mindegy.
Kérdező: abban házasodsz, amiben akarsz.
Nem tudom ki hogy van vele, de ha elsore nem mukodott valami rendesen, es nem talaltad meg az okat, hogy miert nem, mibol gondolod, hogy a masodik nekifutas az jobb lesz.
Nem vagyok a te cipodben es nem is tamadonak szanom a kerdest, de sajnos statisztikailag ellened szolnak a szamok.
A ruha kerdest illetoen, ha te jol erzed magad benne, es te ezt szeretned, akkor nincs szukseged sem a mi egyetertesunkre, sem senki mas beleszolasara ahhoz hogy te jo ereszd magad abban a ruhaban amit magadra veszel.
Láttam már 60 éves Nőt fehérben férjhez menni .. (nagymama volt már)
Láttam 20-on éveset fehérben úgy,H a kislánya, akit ő szült volt az egyik koszorúslánya.
Manapság már nem feltétlenül van ennek jelentősége, bár vannak akik elgondolkodnak,H ezt,H gondolták, de nem hinném,H bárki odamegy hozzád és letépné rólad a fehéret,H mit képzelsz magadról.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!