Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Reformátusoknál, vegyes házasság esetén (református-katolikus, református szertartással) van reverzális?
Apám katolikus volt, anyum református. Hittek Istenben, de nem igazán voltak vallásosak.
Eredetileg nem akartak megkeresztelni - majd ha elég idős leszek, akkor eldöntöm magamnak, hogy szeretnék-e megkeresztelkedni, babaként még úgysem fogom fel a dolgokat.
Végül nagyszülői nyomásra mégis meg lettem keresztelve. Katolikus templomba vittek először, ott viszont valamit problémáztak rajta, nem igazán akaródzott nekik megkeresztelniük engem.
Aztán elvittek a református templomhoz, ott szó nélkül megkereszteltek.
Tehát nem volt semmi ilyesmi nálunk. A reformátusok eleve "lazák" a katolikusokhoz képest, apámnak meg simán lett reformátusnak keresztelt gyereke.
#1 vagyok, 13:17
Édesanyám édesapja katolikus, édesanyja református. Ott is református lett a két lányuk - igaz, nagyapám megtagadta a vallást, így gondolom ott fel se merült a katolikus templom.
Párom meg szintén (görög) katolikusnak van keresztelve, én ugye református vagyok, szóval felfedeztem egy mintát :D
Nincs reverzális a reformátusoknál. Ökumenikus esküvő esetén a katolikus pap a KATOLIKUS FÉLTŐL (VAGY a menyasszonytól, VAGY a völegénytől) kér reverzálist.
Ha nincs ökumenikus szertartás, hanem kizárólag a református lelkész esket, akkor nincs semmiféle kötelezvény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!