Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szükséges-e reformátusoknak konfirmálni az egyházi esküvő előtt?
Nem kell konfirmálni. Elég, ha meg vagy keresztelve. Nekünk tavaly volt református templomban az esküvőnk és akkor igy volt. Ugyanis én református vagyok és konfirmáltam, a férjem erdélyi és unitárius. Elég volt csak annyi, hogy meg van keresztelve.
Egyébként az előzőnek mondom, hogy a reformátusoknál nincs szentmise. Istentiszteletnek hivják és a konfirmációt nem a pap előtt kell megcsinálni, hanem a presbiterek előtt. Lévén, ők azok, akik kérdeznek és nem a tiszteletes.
Nálunk is kötelező a konfirmálás, de lehet hogy ez helységenként változik. Érdeklődd meg ott ahol szeretnél esküdni:)
sok boldogságot
Néhány apróság!
Nálunk reformátusoknál a papot ahogy itt sokan emlegetik: tiszteletesnek hívják. A konfirmáció a presbitereke előtt és a gyülekezet előtt történik, az aki konfirmált válik a gyülekezet felnőtt tagjává. A jog szerint is és itt is felnőttként köthetsz házasságot ergo kell konfirmálj.
Azt,hogy kell-e a gyülekezet előtt vizsgázni ,azt a lelkésszel kell megbeszélni. De a felnőttek konfirmációja kicsit más mint amikor gyerekként konfirmál valaki. elegendő ha a konfirmáció felkészítés után a presbitérium előtt tesz vizsgát.
A legtisztább egyébként pedig az ha azzal a lelkésszel beszéled meg mindezt aki majd esketni fog benneteket. Mert vannak liberálisok akik konfirmáció nélkül is összeadnak. Nem ezen fog múlni sem az üdvösséged, sem a házasságod jövője.
egy ref.családanya
Szerintem meg nagyobb képmutatás az, ha valaki csak azért akar templomi esküvőt mert szép és soha egyetlen percet sem járt hittanra, templomba. Soha nem imádkozik és nem ismeri a Biliát. Az ilyet nem is engedném templomban esküdni. Az nem elég, ha a szülei megkeresztelték amikor kicsi volt. Neki saját magának kell ezt a fogadalmat megerősiteni. És ez a konfirmásió. Ehhez sokat kell tanulni és a végén vizsgázni.
El sem tudom képzelni, hogy ha én református vagyok és gyakorlom a vallásomat, akkor a férjem ne legyen vallásos. Mit csinál, amikor én megyek a templomba? Nézi otthon a mecset? Na az ilyen házasság nem is áldott Istne előtt és üszintén szólva nem sok értelme van.
Menj csak el a lelkészhez és járd végig a konfirmációi előkészitőt. Felnőtt fejjel, lehet nem két évig fog tartani, mint nekem anno, de igy legalább lesz értelme a templomi esküvőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!