Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szükséges-e reformátusoknak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szükséges-e reformátusoknak konfirmálni az egyházi esküvő előtt?

Figyelt kérdés
A menyasszonyom és én is reformátusok vagyunk, meg vagyunk keresztelve. Ő konfirmált, én nem, és úgy döntöttünk, hogy egyházi esküvőt is szeretnénk. Ezt megelőzően nekem is konfirmálnom kell? Ha igen, akkor körülbelül mennyi idő szükséges ehhez? Tudom, hogy oktatásra kell járni előtte.
2009. jan. 29. 10:37
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
Szia! Mindenképpen kell konfirmálnod. A katolikusoknál is kötelező az elsőáldozás és a bérmálás az egyházi esküvőhöz. Ennek a módja, hogy elmész abba a templomba ahol szeretnétek esküdni és a pappal megbeszéled a dolgot. Lehet hogy nem kell hittanra járnod előtte, hanem csak kiadja az "anyagot" felkérdez és ha megfeleltél akkor az egyik vasárnapi szentmise során konfirmálsz. Nem sok idő szerintem néhány hét alatt megoldható!
2009. jan. 29. 12:13
 2/8 anonim ***** válasza:
59%

Nem kell konfirmálni. Elég, ha meg vagy keresztelve. Nekünk tavaly volt református templomban az esküvőnk és akkor igy volt. Ugyanis én református vagyok és konfirmáltam, a férjem erdélyi és unitárius. Elég volt csak annyi, hogy meg van keresztelve.

Egyébként az előzőnek mondom, hogy a reformátusoknál nincs szentmise. Istentiszteletnek hivják és a konfirmációt nem a pap előtt kell megcsinálni, hanem a presbiterek előtt. Lévén, ők azok, akik kérdeznek és nem a tiszteletes.

2009. jan. 29. 12:37
 3/8 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk is kötelező a konfirmálás, de lehet hogy ez helységenként változik. Érdeklődd meg ott ahol szeretnél esküdni:)

sok boldogságot

2009. jan. 29. 13:11
 4/8 anonim ***** válasza:
28%
Sajnos papja válogatja ahogy látom. Szerintem nem szép dolog úgy esketni a párt hogy nincs konfirmálva valamelyikük, nem tudom egy pap hogy tud elszámolni magával így. Ismerek olyan papot aki 5000 forintért elintézi a mennybe jutást. Na ez is pont olyan mintha bérmálás vagy konfirmálás nélkül esket: szembe köpi a bibliát.
2009. jan. 29. 14:10
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

Néhány apróság!

Nálunk reformátusoknál a papot ahogy itt sokan emlegetik: tiszteletesnek hívják. A konfirmáció a presbitereke előtt és a gyülekezet előtt történik, az aki konfirmált válik a gyülekezet felnőtt tagjává. A jog szerint is és itt is felnőttként köthetsz házasságot ergo kell konfirmálj.

Azt,hogy kell-e a gyülekezet előtt vizsgázni ,azt a lelkésszel kell megbeszélni. De a felnőttek konfirmációja kicsit más mint amikor gyerekként konfirmál valaki. elegendő ha a konfirmáció felkészítés után a presbitérium előtt tesz vizsgát.

A legtisztább egyébként pedig az ha azzal a lelkésszel beszéled meg mindezt aki majd esketni fog benneteket. Mert vannak liberálisok akik konfirmáció nélkül is összeadnak. Nem ezen fog múlni sem az üdvösséged, sem a házasságod jövője.

egy ref.családanya

2009. jan. 29. 15:44
 6/8 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem meg nagyobb képmutatás az, ha valaki csak azért akar templomi esküvőt mert szép és soha egyetlen percet sem járt hittanra, templomba. Soha nem imádkozik és nem ismeri a Biliát. Az ilyet nem is engedném templomban esküdni. Az nem elég, ha a szülei megkeresztelték amikor kicsi volt. Neki saját magának kell ezt a fogadalmat megerősiteni. És ez a konfirmásió. Ehhez sokat kell tanulni és a végén vizsgázni.

El sem tudom képzelni, hogy ha én református vagyok és gyakorlom a vallásomat, akkor a férjem ne legyen vallásos. Mit csinál, amikor én megyek a templomba? Nézi otthon a mecset? Na az ilyen házasság nem is áldott Istne előtt és üszintén szólva nem sok értelme van.

Menj csak el a lelkészhez és járd végig a konfirmációi előkészitőt. Felnőtt fejjel, lehet nem két évig fog tartani, mint nekem anno, de igy legalább lesz értelme a templomi esküvőnek.

2009. jan. 29. 15:57
 7/8 anonim ***** válasza:
71%
Én 13 évesen konfirmáltam. Hát ez se ma volt:) Nekem a pap azt mondta, hogy csak konfirmálva lehet így esküdni. De ha neked is kell, nyugi!:) Tőled csak pár kérdést fognak feltenni, azt hiszem hármat és le is vagy konfirmálva:) VAsárnaponként sem kell járnod, mint ahogy nekem kellett
2009. jan. 29. 20:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, utánajárunk. A 15:57-es válaszadónak puszi, nem tudom, hogy mivel bántottalak meg, de csak úgy fröcsög belőled a gyűlölet. Szerintem olvasd vissza amit írtál, és gondolkodj el rajta, hogy a konfirmálás nélküli egyházi esküvő-e a nagyobb képmutatás, vagy a hit fátyla mögé bújva köpködni arra, aki csak kíváncsi volt, hogy hogy is megy ez. :-/
2009. jan. 30. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!