Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire lett mínuszos az esküvőd?
#16: Nagyon sok ilyen kreatív fotózást csinálok, ahol elutazunk a párral külföldre, volt már Horvátország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Németország, Ausztria stb...
Ha belegondolsz, valami last minute repjeggyel, okosan pakolva szerintem olyan nagyon nem nagy költség, valami európai nagyvárost meglátogatni sem.
Nekünk kb a vendeglatas ára étel ital süti visszajott naszajandekokbol
A fotós a dekor a smink stb nem De nem is készültünk ilyesmire Mi már 40+ magunk fizettünk mindent
Tavaly májusban volt az esküvőnk
Ha idén lett volna sztem jóval többé került volna minden, viszont a borítékba nem tudtak volna többet tenni ahogy én sem tudok ha megyek szeptemberben egy esküvőre
Biztosan más lenne idén az arány
Köszönöm a válaszokat!
Igen, ezt abszolút megértem, véletlenül sem szeretném ha a vendégség anyagi tehernek érezné, ezért is volt a kezdeti ötletem az, hogy jelképes ajándékokat hozzanak csak, és ne fogadjunk el pénzt.
Így is utazniuk kell majd, a stílust megpróbáljuk kicsit bohémabbra fogni, kapjanak fel valamit a szekrényből, véletlenül se vásároljanak külön ruhát. Cserébe a menü sem Michelin csillagos séfek által készül, de azért kiadós lesz.
Passz. Sosem számolgattuk. Senkitől nem kértünk semmi mást,csak részvételt. Ha jobban végiggondolom a kérdés kedvéért, 95 ezer volt az esküvő, 15 vendéggel ( polgári szertartás+ebed+torták). Egy vendégtől kaptunk 30 ezret ( ezzel a kaja ára vissza is jött), + 2 másiktól tárgyi ajándekot. Kb összesen 20 ezer ft értékben. Ennyi.
Sosem érdekelt ez a része, számunkra csak igazán fontos embereket hívtunk meg, nem azt találgattuk kiből mennyi pénzt lehet kisajtolni.
Előre leszögezem nem vagyunk gazdagék, a szüleink sem azok. 4,1 millió volt az esküvő, ebből 3 millió a vendéglátás 90 főre, 1,1 pedig a szolgáltatók (fotó-videó, DJ, ceremóniamester), ruháink (200ból kijött kettőnknek), szülőköszöntő, csokrom, sminkek és fodrász illetve egyéb kiegészítők.
1-1 milliót adtak a szüleink, ezen kívül 3 milliót táncoltam össze. Szóval plusszba jöttünk ki. Barátok átlag 50-100 ezer között adtak, de voltak közeli családtagok, ahonnan összesen 1 milliót kaptunk (na jó ők egy kicsit jobban keresnek). De alapvetően nem volt nagy rongyrázás, ahol lehetett fogtuk a pénzt (pl a ruha), viszont a kaja- korlátlan ital-dekor-torta kb 36 ezer/főre jött ki vidéken.
Nem a pénzért csináltuk, ráadásul sokan messziről jöttek, a szállást maguknak fizették, szóval már annak is örültünk volna, ha csak eljönnek, így a végső matekon mi is meglepődtünk.
Ez nem semmi, jó számok :)
Nekünk szülők nem élnek, vagy amelyik igen, az magát is alig tudja eltartani, rokon nagyon kevés van, így barátokat hívunk főleg, és párjaikat. Szállást azt kifizetjük előre, nekem furcsa lenne ha nem így lenne, így nyilván úgy számolunk, hogy negyede sem fog "visszajönni".
Mindegy, azzal kapcsolatban már konszenzus van, hogy egyszer van esküvő, éljük meg rendesen.
Kérdező, spóroljatok, amin lehet, pl. én nem hívnék profi fotóst, felkérnék egy barátot, aki ott lesz és van jó telefonja, azzal fotózhat 50-et is.
Nem hívnék élő zenészeket, felvételről is mehet jó zene.
Nem a legdrágább helyről rendelném a tortát, stb.
Szóval sok mindenen lehet spórolni, ha ilyen a felállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!