Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyire lett mínuszos az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire lett mínuszos az esküvőd?

Figyelt kérdés
2023. júl. 22. 12:52
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

köszönöm, sokat segitettetek :)

Megpróbálom megbeszélni párommal a dolgokat.

Pénzünk van, nekem az értékrendem más. Habzsidőzsi helyett inkább tényleg szigetelném a házunkat, kertet rendeznék, befektetnék, végtörleszteném a ház hitelt, eseleg felhasználnám önerőre egy kis kiadott lakásra.

Mi már javában túl vagyunk az életünk elkezdésén.

Bármennyire is szeretnék szép lagzit, egyszerűen nem tudnék jó képet vágni ennyi pénz elköltéséhez.

2023. júl. 22. 14:55
 12/33 A kérdező kommentje:

#8 ezzel tisztában vagyok, én is ismerek sajtófotóst, tudom, hogy mi munka van benne.

Azzal azért vitatkozom, hogy mindig is ennyire drága volt, ez egyszerűen nem igaz. Nővérem esküvője 15 éve volt, ég és föld anyagilag. Kérdés nélkül állták a szüleim.

2023. júl. 22. 15:00
 13/33 anonim ***** válasza:
73%
Régen olcsóbb volt, legalábbis vidéken, mert kalakaban csináltak mindent. Nem volt eskuvoszervezo, catering. A rokonok sutottek-foztek, maguknak díszítették a sátrat, vagy épp a kultúrház tanctermet. Most már egy egész iparág épült rá, túl van árazva minden.
2023. júl. 22. 15:06
 14/33 anonim ***** válasza:
66%
Tesómék úgy oldották ezt meg hogy elmentek ketten hawaiira esküdni. Kb 1-1,5m volt és csak a pap meg a fotós volt ott. Nekem ez szimpatikusabb mint idegeneknek bulit szervezni vagyonokért.
2023. júl. 22. 15:25
 15/33 anonim ***** válasza:
80%
#12: Most nagyot dràgult minden, de 25% bevallott infláció mellett ez sajnos nem furcsa. Kelleni fog pár év mire a fizetések hozzàigazodnak, így a többségnek most nehezebb, de az arányok nem, vagy nem nagyon vàltoztak, amennyire én látom.
2023. júl. 22. 15:29
 16/33 A kérdező kommentje:

Nincsen ezzel semmi baj, én nem a szolgáltatóktól sajnálom a pénzt, fotóst kifejezetten az árral kapcsolatban lehunyt szemmel választanék, kizárólag portfólió alapján, számomra az a legfontosabb egy esküvőben, hiszen elkészíti az életreszóló emléket.

Mindegyiket meg lehet magyarázni hogy miért annyi, amennyi. Más kérdés, hogy tényleg van-e értelme. Barátaim, testvéreim esküvőjét állták a szülők, nekünk egy forintot nem tudnak beletenni, ezért volt a kérdésem feltéve, akkor is, ha valakit ez bánt.

Mi is nagyon szeretjük egymást, mindenképpen egybekelünk, így vagy úgy. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy én nem szeretnék hercegőset játszani egy teljes napig, de tényleg azt gondolom, ennek a pénznek lenne jobb helye.

Viszont lehetséges, hogy megvesszük a szép ruhákat, két tanúval egybekelünk, emiatt nem leszek csak sima fehér kosztümben, és felkérünk egy remek fotóst egy kreatív fotózásra valahol az Alpokban, télen. Ennyi nekem bőven elég lenne, készülne egy csodaszép sorozat rólunk, és tényleg csak rólunk szólna. Esetleg ott is maradnánk nászúton valahol egy hétig.

2023. júl. 22. 16:22
 17/33 anonim ***** válasza:
68%

4-es válaszodra, májusban fotóztam egy ilyen kaláka esküvőt, és esküszöm neked az elmúlt évekből az volt a leglazább, legjobban "elengedjük magunkat" esküvő. 50 fő, a nagynéni főzte le a kaját 2-3 segítővel, melegentartóba, a pár előtte este a barátokkal dekorált, folyt a házibor meg a házipálinka, rántotthússal a kézben táncoltak és iszonyat jó hangulat volt. 1M alatt volt a végköltség. Szóval, ha a háttér megvan, lehet így is, nem muszáj éttermezni :)

Amúgy sajnos a 2-3M már nagyon az alja, abból 3-4 éve lehetett szép esküvőt 80 fővel összehozni (de már akkor sem rongyrázás volt ez az összeg), most már sajnos nagyon nehéz ebből kijönni.

Amit én javaslok, a kaján, zenészen és fotóson ne spórolj, első kettő adja meg az este hangulatát, utóbbi pedig az emlékeket. Hogy milyen anyagú a székszoknya meg a masni, senki sem fog rá emlékezni a vendégek közül, de ha cipőtalp a rántotthús, az már probléma lesz.

2023. júl. 22. 16:49
 18/33 A kérdező kommentje:

Még gondolkodunk, lehet tényleg falusira vesszük a figurát, és egy oldottabb, ma már nem megszokott lagzit rittyentünk. A poén, hogy a vőlegény bátyja ceremóniamester :)

Valahogy muszáj félúton találkozni az elkèpzeléseinknek, párom mindenképp szeretne ünnepelni, én pedig szeretném lefaragni a költségeket, még sok tisztázandó dolog van. Max nem lagzi nap, hanem lagzi hét lenne, és a család sütne-főzne előtte sokat. A tortát egyébként is magamnak szerettem volna sütni :)

Szállást tudunk olcsón a vendégeknek, azzal sincs gond.

2023. júl. 22. 17:02
 19/33 anonim ***** válasza:
75%
Nekünk pluszban jött ki az esküvő, pedig nem számoltunk ezzel. Saját pénzből fizettük, nem építettünk a nászajándékra. Ez függ attól is, hogy mennyire drága az esküvő, és milyen anyagi helyzetben vannak a vendégek.
2023. júl. 22. 17:12
 20/33 anonim ***** válasza:
78%
na, hogy ez megint kinek nem tetszett... saját tapasztalatot írtam egy esküvőről, azt is képesek lepontozni... :D vicc...
2023. júl. 22. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!