Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői sminketek mennyire volt tartós?
Nekem most szombaton lesz az esküvőn. Az ötlet hirtelen jött, s polgárinak indult. Sajnos anyagiak miatt nagy esküvő nem biztos, hogy lesz, így egy kicsit nagyobbra sikerült. Persze szűk családi kör, s nem lesz nagy mulatság (baba miatt). S újpesten nem vagyok járatos. Ahol voltam sminkesnl, ott nincs lehetőség próbasminkre, mert állítólag jó minőségű termékei vannak. Mivel a recepciós félre tájékoztatott, így olcsóbban elvállalt, próbasminkkel együtt. Csak a polg.mesteri hivatalban a rendezvény szervezőnél felhozódott a smink, s Ő mondta, h meg lehetne csinálni tartósból is. Én mikor vízállót kértem, mondta a csaj, nincs rá lehetőség, mert az nagyon erős lenne. S mivel kismama vagyok, nekem a halványabbat képzeli el. A sminkkel azon kívül semmi bajom, csak a rúzs kb. 10-15 perc alatt lejött, mintha nem is lett volna rajtam. A próbasminknl én rákérdeztem, mondta hogy lejön, na de ilyen gyorsan? Egy esküvői sminknél? Igaz kölcsön adja a rúzst, s ráérek hétfőn visszavinni. De most 10 percenként rúzsozzam magam? Ti hogy oldottátok meg? Kinek higgyek? Járt így valaki? Másnak is ilyen hamar lejött s utána kellett rúzsoznia az esküvőjén? Vagy kitartott végig? Időm nem sok van újra, anyagiak is szűkösek lettek, mert közben letört elől a fogam s elég szép nagy összeget kellett fizetnem a fogorvosnak, h legkésőbb péntekre, esküvő előtti napon kész legyen a polcelán fogam. Máshogy nem lehetett megoldani sajnos, mert tömést nem merte bevállalni, s nem is lehetett m oldalt tört le, s ráadásul előtte 2 héttel volt tömve, s annyit mondott az nekik drága mulatság lenne ha 2 hetenként betömné, s a sarkával nem tud mit kezdeni.
Persze a rend. szervező se ajánlotta, ha már kifizettem a próbasminket új keresését. Csak azért lennék rá kiváncsi, mert ha tartós a smink másnál, akkor beszélnék vele, hogy ha nem is vízállót tesz fel, akkor legalább tartósabb legyen valamivel.
A sminkem amúgy alkalminak indult, de szólt, hogy az nagyon erős, s kismamának nem áll jól. 6000 lett volna, így nappalit tett fel, de hozzátette, hogy nem egyszer, hanem mivel többször ment át rajta, így a nappali s alklami smink keveréke került rám, s esküvőn is az fog. S azért 4500at kell fizetnem, plusz a próbasmink volt 4200, s ajándék szemöldök szedést s festést kapok. Bár a festést lehet visszamondom, mert egy kismama vagyok, nem tudom mennyire ártalmas. 2. Még sosem festettem, így nem biztos h tetszene.
Szia!
Én szintén Újpesten csináltattam annak idején a sminkem, és utána mentem fodrászhoz. Már amikor a fodrásztól jöttem ki, egy deka rúzs nem volt rajtam.
Szóval egyáltalán nem volt tartós. :S
Másnap este? Ezt nem értem... Nem szoktál mosakodni? :)
Kérdező... egy dolog jól jegyezz meg: ez a te esküvőd, nem a sminkesé és nem a rend. szervezőé...!! (Mellesleg miért kellett rend.szervező, ha nincs sok pénzetek... költöttétek volna el magatokra a díját, de mindegy. Nekünk 50 fős lagzi volt, és minden mi szerveztünk, magunk. Sokkal olcsóbbra jött ki, a munka meg nem volt jelentősen több. És legalább olyan lett, amilyen akartunk.)
Ha lesz profi fotós, neki szüksége lesz arra, hogy normálisan (erősen!) legyél sminkelve, különben semmi nem fog látszódni a fotón. Ráadásul a reggel még erősnek tűnő sminket délre beszívja a bőrőd, halványul. Ha eredetileg is halvány lesz, nem marad semmi.
És igen, a smink tartós, a rúzsok nem. Azt utána kell kenni. A sminkes megcsinálja kontúrceruzával stb., te meg időnként utána kened. Nem 10 percenként, de fotózás és a szertartások előtt és vacsi után mindenképp. (Én saját rúzst használtam.)
A smink tartós, ha jó az anyag, de mindenképpen kell rá fixáló. Valami spray volt, mint a hajlakk. Attól lett tartós.
20 perc?!
Kérdező, ugye nem hiszed el, hogy 20 perc alatt lehet profi, tartós alkalmi sminket csinálni?!
Szerintem gyorsan keress egy másik sminkest...
Nekem 1 órán keresztül tartott a smink, és 2 és fél óra volt a fodrász (a konttyal), és igen, előbb a fodrász, utána a sminkes.
Olyat egyél, ami nem keni el nagyon a sminkeket. Én vislit ettem kenyérrel, mindegyik fel volt szelve kis falatokra (a kenyér is, héj nélkül), villával raktam a számba, úgy, hogy ne érjen a rúzsomhoz. Szívószállal ittam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!