Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ilyen esetben mi lehet a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen esetben mi lehet a megoldás, páromat nagyon szeretem de a családja nagyon problémás?

Figyelt kérdés

Mindketten 24 évesek vagyok, a párom már dolgozik jó néhány éve, én mesterképzésre járok, mellette részmunkaidőben dolgozok.

8 hónapja vagyunk együtt azóta a párom már nem igen van otthon, hanem velem van. Kb havi 5.-7 napot megy haza a szüleihez mikor nekem zh-k vagy vizsgák vannak és nagyon kell rá tanuljak, nem akar zavarni ezért akkor hazamegy. Ezzel nincs is semmi gond,

A családja nekem nem szimpatikus,mert úgy gondolom, hogy kihasználják. Apukája nem dolgozik 7 éve baleset miatt, otthon ül le%-olva, rokkantnyúgdíjt kap. Anyukája sose dolgozott háztartásbeli volt. Van még a páromnak két idősebbik (28,30) éves bátya. A barátom mielőtt megismerkdett volna velem, megegyezett a szüleivel hogy havi 100k-t lead nekik minden hónapban, (ezzel kifizeti az otthon létet). Csakhogy itt jön az ami miatt eléggé haragszok a szülőkre. A A Párom középső bátyja nem dolgozott 1,5 évig (semmi kimondott okból, nem fogyatékos vagy rokkant), és otthon lebzselt INGYEN. Nem adott a szülőknek le pénzt, miközben a párom rengeteget dolgozott, hajnaéban ment este jött, és minden hónapban fizetett a szülőknek. A párom ezt megelégelte és megkérdezte hogy a tesóm mikor fog már dolgozni?? És fizetni itthonra? Erre az anyukájuk őt szidta le, hogy ő csak ne szóljonbele, és a majd a”Pistike” eldönti hogy mikor megy dolgozni…! Na hát ez kiverte a biztosítékot……

Ahogy írtam kb október óta már velem lakik a párom otthon keveset van (tehát otthon nem fogyaszt, nem húzza le a wc-t nem eszik (annyit), nem tv-zi annyit stb.), de a szülk mégis elvárják tőle hogy adja haza a pénzt. Így is hogy havi pár napot van otthon.

A másik bátyja ott alik melelttük lévő házban a feelségével és a 1 éves gyerekkel (közös telken van. Aház, közös gáz/villany-óra). A kedves sógornő meg a angy energiaárak emelkedésével sem kezd el spórolni. 70 ezres villanyszámlát összehozott , de fizetni meg mr nem fizetik ki, az ő részüket (ami kb 50ezer lenne), plusz a gáz, fa, víz stb. Így a páromnak kell kipótolnia, és a szülk mindig kérik tőle a havi 100k-t….

De persze a bátyja feleségének van pénze 100k cigire/hó, de a számlákra már nem adnak. Ebben a hónapban is nagyon mérges lettem,mert benyögték hogy nekik nincs pénzük és nem adnak le a szülőknek pénzt), így a páromnak kellett ismét…. :(

Engem ez azért zavar mert azt látom, hogy a páromat így anyagilag lehúzzák, és nen tud spórolni annyit, félretenni. Pedig bőven lenne mire, mint mindekinek.

Mit lehetne tenni? Köszönöm hogy végigolvastad.

2023. ápr. 28. 16:00
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
100%
A párodat lehúzza a családja, mert jó ideje a lelkiismerete miatt fizet. Téged meg a párod húz le, mivel nálad lakik, de nem marad pénze arra a háztartásra, amiben valóban fogyaszt. Ezt értesd meg vele. Szép dolog a szerelem, de tényleg el akarod tartani azért, hogy közvetve te fizesd a másik bagázs kiadásait is? Közben meg el sem indultál a családalapítás felé.
2023. ápr. 30. 20:57
 42/44 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, beszélj a pároddal, hogy ez így tovább nem mehet.

Vagy ne adjon nekik egy centet sem, vagy adjon kevesebbet és nem mindenegyes alkalommal, ahogy kiejtik a szájukon.

Ha ezt a párod nem érti meg, vagy nem meri meglépni, akkor nyugodtan szakíthatsz, mert a szerelem nem ér semmit, hogyha ő a mocsárban dagonyázik továbbra is. Nem létezik, hogy valaki ennyire befolyásolható legyen és egyszerre párkapcsolatban éljen.

2023. máj. 2. 13:44
 43/44 Kései Sirató ***** válasza:
100%

A kedves anyukáját küldje el dolgozni! Háztartásbeli? Magyarul egy ingyenélő. Manapság nyugdíj mellett is sokan dolgoznak, árufeltöltéshez még érettségi sem kell.

Mellesleg:

A szülei ilyen gyenge jövedelem mellett igényelhetnének támogatásokat az önkormányzattól, amiket meg is kapnának. Vegyék igénybe!

Nyugdíjfolyósítónál dolgozom. Az apja a rokkantsági ellátásának soron kívüli emelését kérelmezheti méltányossági jogon 3 évente. Azt a kérelmet is be kell nyújtani, és évente kérhet a nyugdíjfolyósítótól egyszeri támogatást is, azt is nyújtsa be! Legalább az államot pumpolják és ne azt a gyereküket, aki nem is él ott!

A párod a továbbiakban ne adjon nekik egyáltalán pénzt!

Ha nem ad be a rezsibe nálad, akkor adj neki ultimátumot! Mert ha nem ad neked egy fillért se, akkor majd a közös gyereketek is éhezni fog, előbb ad a szüleinek, szóval ennek fényében a szakítás az egyetlen jó döntés a részedről, ha nem változtat haladéktalanul.

Mondd el ezeket neki! Sok sikert!

2023. máj. 2. 14:11
 44/44 anonim ***** válasza:
Hogy alakultak a dolgaitok azota, kerdezo?
szept. 8. 22:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!