Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben mi lehet a megoldás, páromat nagyon szeretem de a családja nagyon problémás?
Mindketten 24 évesek vagyok, a párom már dolgozik jó néhány éve, én mesterképzésre járok, mellette részmunkaidőben dolgozok.
8 hónapja vagyunk együtt azóta a párom már nem igen van otthon, hanem velem van. Kb havi 5.-7 napot megy haza a szüleihez mikor nekem zh-k vagy vizsgák vannak és nagyon kell rá tanuljak, nem akar zavarni ezért akkor hazamegy. Ezzel nincs is semmi gond,
A családja nekem nem szimpatikus,mert úgy gondolom, hogy kihasználják. Apukája nem dolgozik 7 éve baleset miatt, otthon ül le%-olva, rokkantnyúgdíjt kap. Anyukája sose dolgozott háztartásbeli volt. Van még a páromnak két idősebbik (28,30) éves bátya. A barátom mielőtt megismerkdett volna velem, megegyezett a szüleivel hogy havi 100k-t lead nekik minden hónapban, (ezzel kifizeti az otthon létet). Csakhogy itt jön az ami miatt eléggé haragszok a szülőkre. A A Párom középső bátyja nem dolgozott 1,5 évig (semmi kimondott okból, nem fogyatékos vagy rokkant), és otthon lebzselt INGYEN. Nem adott a szülőknek le pénzt, miközben a párom rengeteget dolgozott, hajnaéban ment este jött, és minden hónapban fizetett a szülőknek. A párom ezt megelégelte és megkérdezte hogy a tesóm mikor fog már dolgozni?? És fizetni itthonra? Erre az anyukájuk őt szidta le, hogy ő csak ne szóljonbele, és a majd a”Pistike” eldönti hogy mikor megy dolgozni…! Na hát ez kiverte a biztosítékot……
Ahogy írtam kb október óta már velem lakik a párom otthon keveset van (tehát otthon nem fogyaszt, nem húzza le a wc-t nem eszik (annyit), nem tv-zi annyit stb.), de a szülk mégis elvárják tőle hogy adja haza a pénzt. Így is hogy havi pár napot van otthon.
A másik bátyja ott alik melelttük lévő házban a feelségével és a 1 éves gyerekkel (közös telken van. Aház, közös gáz/villany-óra). A kedves sógornő meg a angy energiaárak emelkedésével sem kezd el spórolni. 70 ezres villanyszámlát összehozott , de fizetni meg mr nem fizetik ki, az ő részüket (ami kb 50ezer lenne), plusz a gáz, fa, víz stb. Így a páromnak kell kipótolnia, és a szülk mindig kérik tőle a havi 100k-t….
De persze a bátyja feleségének van pénze 100k cigire/hó, de a számlákra már nem adnak. Ebben a hónapban is nagyon mérges lettem,mert benyögték hogy nekik nincs pénzük és nem adnak le a szülőknek pénzt), így a páromnak kellett ismét…. :(
Engem ez azért zavar mert azt látom, hogy a páromat így anyagilag lehúzzák, és nen tud spórolni annyit, félretenni. Pedig bőven lenne mire, mint mindekinek.
Mit lehetne tenni? Köszönöm hogy végigolvastad.
Ő azt mondja hogy azért ad nekik, mert ha nem adna,a lekapcsolnák otthon a szüleinél a villanyt/gázt.
De nem a te hibédból, hanem mert a sógi meg atetsvlre nem fizetik ki a számlájuk részét.
Figyelj!
Azt kellene eldöntenie a párodnak, hogy hajlandó lesz e eltartani a szüleit életük végéig, vagy sem?
Vagy veled kezd egy új életet és belekalkulálja, hogy neki mindig fizetnie kell a szülőknek akár ott lakik, akár nem (mintha gyerektartást kellene fizetni), vagy eldönti hogy elköltözik és nem fizet semmit.
Ez valójában csak lelkiismereti kérdés, de ezek szerint tudják befolyásolni ilyen téren a szülei.
Nektek is párkapcsolattal összefüggésben el kell dönteni hogy mennyi pénzt tudtok nélkülözni havonta, ha akar a párod adni a szüleinek.
Megjegyzem, ha ad egy bizonyos összeget (kevesebbet mint eddig), akkor a többi testvér is hozzátehetne annyit, így igazságosan ugyanannyi összeggel támogatnák a szüleiket. De gondolom a többi gyerek nem akar fizetni.
Ezt a párodnak kell eldönteni hogy mit akar tenni a jövőben.
Neked meg azt kell eldönteni, hogy vele tartasz e a döntésében.
Meg mindig azzal jön hogy megegyezett a szüleivel (még előttem), hogy ennyi pénzt lead. Én meg mondom oké, deakkor én még nem voltam, és 100%ban otthon laktál,nem csak most pár napot.
Inkább én azt érzem hogy a testvére meg a sógornője miatt van rákényszerítve hogy fizessen 100ezret. Hisz ők nem adnak pénzt, ezért vkinek adnia kell, mert a számlákat ki kell fizetni., és az a párom lesz….:(
14-es! Igazad van. Köszi.
Igazából az anyukájára is mérges vagyok, hogy nem egyenlően kezelte. Apáromat meg a másik fiát. (Amit írtam fenn). Tőle még akkkor is várja ugyanazt az összeget mint ezelőtt, úgy hogy már alig van otthon a párom. A másik fiától meg semmkt nem kért, úgy hogy otthon lebzselt 1,5 évig 0-24-ben.
15:
Amíg a párod fizet, addig ez a helyzet nem fog változni, hiszen ő tartja fent ezt az egész rendszert.
Amíg a rokonok tudják hogy a párodtól jönni fog a pénz, addig senki nem fog megmozdulni, hogy változás legyen.
Én nagyon úgy látom, hogy a párod fizetni akar nekik.
Ülj le vele egy komoly beszélgetésre és ha ő úgy dönt hogy fizet, akkor te is eldöntheted, hogy akarsz e így továbbra is kapcsolatot vagy sem.
Legyen kimondva hogy mi a döntése, mert ezt neki kell eldönteni.
Gondoljatok a közös jövőtökre, közös céljaitokra is, hogy mi fér bele és mi nem.
Sajnos nem egy kapcsolat végződött már szakítással, mert az egyik félnek haza "kellett" adnia a pénzt, így a saját jövője, saját párkapcsolata ment a kukába.
Én arra gondolok mióta együtt vagyunk, de ő azt mondja hogy muszáj adni különben nem jönnek ki. Ahónapban és lekapcsolják. Avillanyt. Plus azért ad, azt mondja, mert az bátyja gyereke nem tehet semmiről. Mondom igaz, de nem te csináltad azt a gyereket hanem a nagyokos 30éves bátyád! Meg a 20 éves felesége. Oldják meg fizessenek ki rá mindnent, plusz a számlákat is, ha már spórolni nem tudnak. Ami még gusztustalan számomra hogy cigire van pénze a kiscsajnak demikor jön hó elején a számla benyögi hogy :”nincs pénzünk nem adunk” :D
Egyszer már mondta a párom hogy hozzám költözik és akkor nem ad már haza pénzt. Csak félek hogy majd érzelmileg fogja a családja zsarolni hogy adj haza pénzt drága kisfiam,mert nem jövünk ki a hónapban”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!