Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben mi lehet a megoldás, páromat nagyon szeretem de a családja nagyon problémás?
Mindketten 24 évesek vagyok, a párom már dolgozik jó néhány éve, én mesterképzésre járok, mellette részmunkaidőben dolgozok.
8 hónapja vagyunk együtt azóta a párom már nem igen van otthon, hanem velem van. Kb havi 5.-7 napot megy haza a szüleihez mikor nekem zh-k vagy vizsgák vannak és nagyon kell rá tanuljak, nem akar zavarni ezért akkor hazamegy. Ezzel nincs is semmi gond,
A családja nekem nem szimpatikus,mert úgy gondolom, hogy kihasználják. Apukája nem dolgozik 7 éve baleset miatt, otthon ül le%-olva, rokkantnyúgdíjt kap. Anyukája sose dolgozott háztartásbeli volt. Van még a páromnak két idősebbik (28,30) éves bátya. A barátom mielőtt megismerkdett volna velem, megegyezett a szüleivel hogy havi 100k-t lead nekik minden hónapban, (ezzel kifizeti az otthon létet). Csakhogy itt jön az ami miatt eléggé haragszok a szülőkre. A A Párom középső bátyja nem dolgozott 1,5 évig (semmi kimondott okból, nem fogyatékos vagy rokkant), és otthon lebzselt INGYEN. Nem adott a szülőknek le pénzt, miközben a párom rengeteget dolgozott, hajnaéban ment este jött, és minden hónapban fizetett a szülőknek. A párom ezt megelégelte és megkérdezte hogy a tesóm mikor fog már dolgozni?? És fizetni itthonra? Erre az anyukájuk őt szidta le, hogy ő csak ne szóljonbele, és a majd a”Pistike” eldönti hogy mikor megy dolgozni…! Na hát ez kiverte a biztosítékot……
Ahogy írtam kb október óta már velem lakik a párom otthon keveset van (tehát otthon nem fogyaszt, nem húzza le a wc-t nem eszik (annyit), nem tv-zi annyit stb.), de a szülk mégis elvárják tőle hogy adja haza a pénzt. Így is hogy havi pár napot van otthon.
A másik bátyja ott alik melelttük lévő házban a feelségével és a 1 éves gyerekkel (közös telken van. Aház, közös gáz/villany-óra). A kedves sógornő meg a angy energiaárak emelkedésével sem kezd el spórolni. 70 ezres villanyszámlát összehozott , de fizetni meg mr nem fizetik ki, az ő részüket (ami kb 50ezer lenne), plusz a gáz, fa, víz stb. Így a páromnak kell kipótolnia, és a szülk mindig kérik tőle a havi 100k-t….
De persze a bátyja feleségének van pénze 100k cigire/hó, de a számlákra már nem adnak. Ebben a hónapban is nagyon mérges lettem,mert benyögték hogy nekik nincs pénzük és nem adnak le a szülőknek pénzt), így a páromnak kellett ismét…. :(
Engem ez azért zavar mert azt látom, hogy a páromat így anyagilag lehúzzák, és nen tud spórolni annyit, félretenni. Pedig bőven lenne mire, mint mindekinek.
Mit lehetne tenni? Köszönöm hogy végigolvastad.
:( én is így gondolom, hogy az apénz megmaradhatna nekünk is. közös jövőre.
csak ő azt mondja hogy abból a 100 ezerből a szülei is "profitálnak" hisz a két házra egy számla jut. És ha adja a pénzt, számla be van fizetve,akkor a szüleinek (is) jó.
Igazából ebben és a következő hónapban nagyon nagy kiadása lesz, mert az autó visszajön a szervízből. és az nagyon sokba fog kerülni. Én mikor meghallottam az összeget majdnem elájultam, és mondtam neki egyből, hogy na akkor mostmár téynleg ne adj haza, mert ez így már tényleg nagyon sok kiadás, neked meg nem marad semmi pénzed.
Erre mondta hogy jaj de muszáj, mert a bátyja nem fizeti otthon, és a számlákat rendezni kell.
MIt csináljak hogy most májusban mér ne adjon haza pénzt?
én személy szerint nem akarok a családdal (bátyja sógornőjével) összeveszni, avgyis megmondani neki, hogy fizessétek már a saját részeteket, ne a páromtól várjátok.
A kiscsaj, egyetemista mint én,de fiatalabb, van már gyereke. otthon ül a gyesen a gyerekkel.
Mi lenne akkor a rokonokkal ha a pároddal történne valami ami miatt nem tudna dolgozni? Tartós betegség, kórházi kezelés vagy bármi?
Rögtön kitalálnának valamit a rokonok ha nem jönne a pénz.
De mivel tudják hogy jönni fog a párodtól a pénz, ezért nem fognak semmit tenni, csak tartják a markukat.
A válaszaidból egyértelműen látszik, hogy a párod mindig talál magyarázatot hogy miért akarja odahordani a pénzt. Valójában a te véleményed, a közös jövőtök nem igazán számít neki.
Nem neked kellene "csinálni valamit hogy ne adja oda a pénzt", csak el kell döntened hogy akarsz e így továbbra is párkapcsolatot, mert ő bizony oda fogja adni a pénzt ahogy eddig is tette.
Nem a családjára kell haragudni, itt egyedül a párod a balek.
Engem biztos nem hatna meg, ha kikapcsolják anyámnál a villanyt. El lehet menni dolgozni, aztán lesz világítás. A te helyedben inkább az aggasztana, hogy a párodat nem nagyon érdekli a közös jövőtök. Én meggondolnám az összeköltözést, de még az egész kapcsolatot is.
Ti nem költöztetek össze. Ő otthon lakik és nálad vendégeskedik. Így nincs beleszólásod a pénzügyeibe. Ha együtt éltek és közös kasszán vagytok, akkor van. De akkor nincs olyan, hogy hazaugrik, mert te épp tanulsz. Közös háztartásban a párod nem lehet útban. Ez egyelőre csak járogatás, akármennyit van nálad, a pasid arra költ, amire akar.
Amúgy tudom, hogy semmi közöm hozzá, de az is érdekes lehet, hogy te miből tartod fent magad, meg a lakást, mert biztos nem az egyetem melletti részmunkaidős állásodból. Most vagy az van, hogy a szüleid alád toltak egy lakást és pluszban még támogatnak, akkor azért zavarhat, hogy az ő szülei viszik a pénzt, a tieid meg hozzák, vagy ugyanez albérlettel. Mindenesetre, ha így van, az nem a te érdemed és nem a pasi tehet róla, ha csórok a szülei. Ettől függetlenül persze, nem kéne a szüleit eltartania a KÖZÖS pénzetekből, de egyelőre nektek olyan nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!