Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem érzitek nagyon elszállva az árakat? Kis esküvőt se uszol meg már 2-4 millió alatt. Hol a határ?
Alap eskuvo 30 fővel kihozhato 1-2 millióból, 60 fős 2-4 millió alatt nem áll meg.
Halisten van ennyi tartalék, de házunk meg nincs. Tényleg ennyit elcseszni 1 darab napra?
Ti mit gondoltok erről?
És kíméljenek azok a vélemények, hogy ti tudjatok. Igen, mi tudjuk , általánosan vagyok kíváncsi mit gondolnak erről az emberek.
Azzal nem akarok számolni, hogy visszajon, nem gondolom, hogy az embereknek van 30-40 ezer forintja per fő egy estére...
Mi az aminek az árai nincsenek elszállva?
Elmegyek a boltba és akarok egy alap főételt csinálni ami még semmi extra vagy ennék egy hamburgert és megveszem a hozzávalókat akkor hopp... minusz 8-10k.. ott tartunk, hogy 5 ezer forint alatt be se éri meg menni egy üzletbe.
"Halisten van ennyi tartalék, de házunk meg nincs. Tényleg ennyit elcseszni 1 darab napra?"
Én a helyetekben nem cseszném el, de ezt nektek kell eldönteni. Mindig kellene, hogy legyen egy biztos tartalékod. Csak sajnos ezt nem olyan egyszerű megvalósítani.
Nálunk 30 fő a szűk családi kör plusz a legjobb barátaink. Nem lagzi volt, hanem egy kertiparti. Sátrat meg sörpadokat kaptunk kölcsön, grill van, bogrács van. Volt egy kis díszítés, zene, és megkértük a vendégeket, hogy hozzanak sütit meg innivalót, nekünk ezek voltak a nászajándék listán. Egy nagyon csinos fehér koktélruhám volt, a férjemnek egy öltöny, az se a legdrágább. Két rokon is szokott fotózni, meg a végén mindenki átküldte az összes képet, videót. Nagyon szuper lett némelyik, egy egész komoly album összejött. Kaptunk egy pár rokontól kisebb összeget, így szinte teljesen visszajött az, amit ráköltöttünk. Az egyetlen extra, amiért fizettünk, hogy szombaton legyen.
Mindenki jól érezte magát, összességében teljes siker. Szuper fotók lettek, ami nekem külön fontos. Rengeteg albumom van, imádom őket összerendezni. Lehet röhögni, de nekem ez fontos.
Azóta eltelt lassan 20 év, egy percig nem bántam, hogy nem volt nagy felhajtás.
De, borzasztóan elszállva érzem őket. Mi szeptemberben házasodtunk szűk körben. Nem volt zenekar, lagzi, 28 fő volt összesen velünk együtt. Fotóst csak 2 órára kértünk fel, nem volt klasszikus esküvői ruhánk, nem béreltünk fel dekorost, sőt a helyszín eleve meglévő dekorját használtuk. Az volt a fontos, hogy legyen szép szertartás, tehát felkértünk szertartásvezetőt, és hogy legyen egy ebéd meg egy vacsora. Így is mindennel együtt kb. 1,2 milliót költöttünk rá.
Őszintén, jó élmény volt, örültem, hogy összeházasodtunk, jó volt együtt lenni a szeretteinkkel, de igazából megbántam. Annak a pénznek lett volna jobb helye is. Ha újracsinálhatnám, akkor csak bementünk volna egy anyakönyvvezetőhöz, a családot meghívtuk volna egy ebédre, aztán a barátokkal elmentünk volna bulizni úgy, hogy mindenki megveszi magának azt, amit szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!