Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elveszítem a gyerektartást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elveszítem a gyerektartást?

Figyelt kérdés
A mikor óvódás voltam a szüleim elváltak. A bírósági végzés szerint, addig kapom a gyerektartást míg nappali tagozaton tanulok. Ezt elveszthetem, ha férjhez megyek, de tovább tanulok nappalin ... az esküvő nyáron lesz. (L/21) + külön más..., ha csak a vezeték nevem változtatom meg... attól még az anyakönyiben apa aláírta, hogy apa tehát akor is elvehetik... (kérdés)
2010. okt. 4. 06:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
Utolsónál a pont.
2010. okt. 4. 12:33
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónál a pont nálam is!!! 08.07 es nek meg tényleg nézz utána , ha a gyermek betöltötte a 18 at és szarul tanul meg bunkó az apjával kérvényezni lehet TÉNYLEG a gyermektartás megvonását!!!! A törvénybe persze nem így van fogalmazva, de ez a lényege!!!!!!
2010. okt. 4. 18:28
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 08.07, remélem olvasod még!!!

Nektek már rég kérni kellett volna a tartásdij megszüntetéaét, siessetek!!!

Idézetek a Csjt-ből:

(1) Nem jogosult tartásra az a nagykorú, aki a tartásra kötelezettel vagy vele együtt élő hozzátartozójával szemben olyan súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít, illetve életvitelt folytat, amely miatt tartása a kötelezettől – figyelemmel a jogosult és a kötelezett kapcsolatának jellegére, valamint a kötelezett magatartására is - nem várható el (érdemtelenség).

A szülő nem köteles nagykorú, továbbtanuló gyermekét eltartani

a/ ha a gyermek a tartásra érdemtelen; érdemtelen a nagykorú gyermek akkor is, ha a tartásra kötelezettel kellő indok nélkül nem tart kapcsolatot,

b/ ha a gyermek tanulmányi- és vizsgakötelezettségének rendszeresen, önhibájából nem tesz eleget, vagy

c/ ha ezáltal a szülő saját szükséges tartását vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné.

(3) A szülő a 25. életévét betöltött gyermekének tartására csak rendkívül indokolt esetben kötelezhető.

2010. okt. 4. 18:39
 14/15 A kérdező kommentje:
Először is... nem vélemény kértem, hanem választ! Másodszor, ti életetek volna olyan apával aki veri a családot, és 6 év mire kicsikarta anya a gyerektartást... Harmadszor... nem csóró az öreg, csak idegbajos. Azt hiszem jogos a kérdésem...
2010. okt. 5. 17:54
 15/15 anonim ***** válasza:

"Először is... nem vélemény kértem, hanem választ! Másodszor, ti életetek volna olyan apával aki veri a családot, és 6 év mire kicsikarta anya a gyerektartást... Harmadszor... nem csóró az öreg, csak idegbajos. Azt hiszem jogos a kérdésem..."

Ha ennyire utálod,akkor miért akarsz tőle bármit is? Mert gazdag? Akkor sem jogosít fel,hogy lenyúld!Ha férjhez mész már nem vagy gyerek.Remélem a saját gyerekeidet nem vele akarod letartatni csak azért,mert szar gyerekkorod volt és ő most épp így kell,hogy vezekeljen.Állj a saját lábodra és tanuld meg saját magadat eltartani!Azért nem kell férjhez menni,hogy továbbra is biztosítsd a jövőd,ha apád nem küld pénzt,akkor majd a férjed eltart!Sokan dolgoznak egyetem mellett.Én is ezt csináltam.Nem lehet belehalni.

2010. okt. 10. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!