Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elveszítem a gyerektartást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elveszítem a gyerektartást?

Figyelt kérdés
A mikor óvódás voltam a szüleim elváltak. A bírósági végzés szerint, addig kapom a gyerektartást míg nappali tagozaton tanulok. Ezt elveszthetem, ha férjhez megyek, de tovább tanulok nappalin ... az esküvő nyáron lesz. (L/21) + külön más..., ha csak a vezeték nevem változtatom meg... attól még az anyakönyiben apa aláírta, hogy apa tehát akor is elvehetik... (kérdés)
2010. okt. 4. 06:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
21 évesen ne a rokontartásból akarj megélni, amúgy igen, nem jár, ha férjhez mész
2010. okt. 4. 06:35
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
ja és apád attól apád marad, hogy férjezett neved is lesz.... [link]
2010. okt. 4. 06:36
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Hat...en elkezdtem dolgozni 17 evesen, hogy suliba tudjak jarni. Apam azonnal birosagra ment csak ne kelljen fizetni. Mazlista vagy, hogy eddig is segitett es igen eleg felnott ahoz, hogy ne az o veret szivd.
2010. okt. 4. 06:53
 4/15 anonim ***** válasza:
80%

Megállapodás kérdése, mivel a gyerektartást apud fizeti, így ha azt mondja, hogy ettől ő még támogat, akkor kapod, ha nem akkor nem.

Az én szüleim is elváltak, 18 éves korunkig anyának fizette apa, aztán nekünk adta, ameddig tanultunk. Tesóm férjhez ment 23 éves korában, de még egy év híja volt a sulinak, és apa fizetett neki, amikor befejezte a sulit meg nem kapta tovább.

Ez megállapodás kérdése, és szerintem ez egyáltalán nem élősködés. Mi pl. kisvárosban laktunk, még nyáron diákmunkára se volt esély, mert általában ismeretség alapján jutottak be, és ha nem tudok dolgozni, hogy fizessem a tanulmányaim? Ezt szerintem minden épelméjű szülő belátja...!

2010. okt. 4. 07:15
 5/15 anonim ***** válasza:
70%

Nem kötelező egyetemre járni,főleg nem más terhére!

Ha mindenképpen a gyerektartásra hajtasz,akkor várj még egy évet a férjhezmenéssel,vagy fizesse a tanulmányaidat a férjed,vagy te dolgozz az egyetem mellett!

Ha eddig jó volt a kapcsolatod apáddal,úgy viselkedtél vele,mint ahogy egy gyereknek kell, akkor megbeszélheted vele,hogy fizesse a tartásdíjat továbbra is. Ha az anyagi lehetőségei megengedik,akkor biztosan segít továbbra is. De ha eddig le se tojtad,akkor miért vársz tőle több áldozatot? Elmúltál 18 éves,felnőtt vagy,gondoskodj magadról,ne apádon akarj élősködni!

Nem csak a szülőnek vannak kötelességei,hanem a gyereknek is! Inkább köszönd meg neki,hogy eddig is segített!

2010. okt. 4. 08:00
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is szép helyzet alakult ki. A férjem kisebbik gyereke 18 éves. Mindig törődtünk vele, és egyszercsak le..art minket. Hiába keresi az apa, kinyomja a telefont, nem áll szóba vele. De a havi 30 ezer forint gyerektartást azt viszont nem utasítja vissza. Ha másért nem a kedves ex egyből ugat, ha késik a gyerektartás, esetleg pár napot. Érdekes, csak a pénzért kell az apa. Most meg megbukott, tehát fizethet tovább. De szégyelje el magát az a kölök, mert semmit nem követtünk el ellene.
2010. okt. 4. 08:07
 7/15 anonim ***** válasza:
51%

Miért vagytok ilyen bunkók? Mitől lenne élősködés, ha valaki egyetemre jár? Nem tudom, hivatalosan jár-e, a férjem is nappalin tanult, amikor összeházasodtunk, és apósom fizetett még neki egy évig, úgy tudom.

Csak zárójelben: Sajnos ma Magyarországon nagyon kevés fiatal (akár néhány gyerekkel) engedheti meg magának, hogy semmilyen szülői támogatást ne vegyen igénybe.

2010. okt. 4. 08:07
 8/15 anonim ***** válasza:
51%
Utolsó vagyok: természetesen normális viszonyra gondolok, ahol a gyerek foglalkozik a szülőjével, nem csak a pénzt nyúlja le.
2010. okt. 4. 08:08
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
08.07-nek: nézzetek utána a törvénynek, vagy egy ügyvédi konzultáciü: ha megbukott, akkor kérvényezni kell, hogy ne fizessetek tovább!!! Ilyenkor már nem kell tovább fizetni a törvény szerint!
2010. okt. 4. 09:13
 10/15 anonim ***** válasza:
87%

De miért kell összeházasodni addig, amíg nem tudja valaki finanszírozni a saját életét?Ezt sosem értettem. Milyen házasság az olyan, ami a szülőnek anyagi teher?

Aki nem önálló, nem tud egyedül gondoskodni magáról, az miért akar házasodni? Miért nem él addig együtt a párjával, és várják meg amíg függetlenek lesznek?

Szerintem, ha valaki felnőtt annyira, hogy hozzámegy valakihez, annak ne is fizessen az apja gyerektartást, mert az nem gyerek.

2010. okt. 4. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!