Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Írjunk valami szerződést?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Írjunk valami szerződést?

Figyelt kérdés
Úgy alakult, hogy 3 év után osszehazasodunk a párommal. A lakás amiben elunk, csak az ő tulajdona. Eddig is külön kassza volt nálunk a bevalt, és ezután sem szeretne közös kasszan lenni velem. Kicsit félek, hogy később mi lenne?! Esetleg ha gyereket szeretnénk vállalni, és ne adj Isten külön mennénk, akkor mehetek az utcára? Akik hasonlóan voltak anyagilag, elkezdetek gyűjteni lakásra?Vagy csak tegyek félre a biztonságomra? Nyilván nem várom el, hogy ami a sajátja azt irassa rám felesbe.Csak közölte, hogy házasság és gyerek után is külön kasszan szeretne maradni, az ő baráti köreben ez a megszokott. Köszönom.

#gyűjtés #Kulonkassza
2023. jan. 27. 08:39
 1/10 anonim ***** válasza:
98%

Én olyan módszert láttam, hogy alapvetően külön kassza volt, a közös dolgokra pedig létrehoztak egy közös számlát, és arra utaltak egy fix összeget mindketten a fizetésükből (pl. kajára, rezsire, később a gyerekre). A többivel azt kezd mindenki, amit akar. Én abból félreraknék apránként.

Egyébként, mivel a lakást a házasság előtt szerezte, ez akkor is az övé marad, ha összeházasodtok, nem kell hozzá külön szerződés.

2023. jan. 27. 08:42
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
2023. jan. 27. 08:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem írtok papírt, akkor hiába van külön kassza, közösnek számít a bevétel onnantól, hogy összeházasodtok. Nyilván nem lesz közös az előtte szerzett vagyon.

Bennem az merült fel, hogy mi értelme házasodni, ha kiveszed belőle azt, amiért megtörténik (közösségvállalás minden téren + stabilabb anyagi biztonság). Igen, ha szétmentek, és van ilyen szerződés, akkor mész ahova akarsz az általad gyűjtött vagyonkáddal. Tehát végig készülnöd kell arra, hogy mi lesz, ha holnap bejelenti, hogy vége. Gyereket én biztosan nem szülnék így, de te tudod.

2023. jan. 27. 08:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen írjatok. Nagyon sokat segíthet pár év múlva.
2023. jan. 27. 09:24
 5/10 anonim ***** válasza:
98%

Én ebbe nem mennék bele, a gyerekvállalásba tuti nem, és abba sem, hogy külön kassza legyen gyerekkel.

Én ezt csináltam, hogy beköltöztem a gyerekeim apjához (ő ingatlanja, azzal nem is volt gond). Aztán ez szépen átment abba, hogy ő ingatlana, de fizessem akkor a többit (kaja, háztartás). Még ezzel sem volt akkora gond, nem mindent kellett fizetnem. De lett felújitás, vettem ezt-azt, aztán gyerek után nem volt munkája, mindent én fizettem - aztán szépen ráfizettem, és mikor szétmentünk, még a saját, személyes cuccaimat + amit egyértelműen én vettem, azt sem engedte elhozni. Úgyhogy soha többet ilyet.

Jól gondold meg, hogy ilyen gondolkodással hozzámész e, mert esélyes, hogy akkor is a te pénzedből kell eltartani magadat, ha majd szülsz. Bnőm szintén igy járt, akkor még nem volt ilyen magas GYED, aztán állandóan kuncsorogni kellett a férjétől mert a csp-ből meg gyesből nem jött ki négyükre.

2023. jan. 27. 09:26
 6/10 anonim ***** válasza:
50%

Egyszer hallottam egy esetről a neten elemezgették, hogy volt a pasinak egy saját tulajdonú lakása, ahová született két közös gyerek. Később elváltak, az anyánál maradtak a kicsi gyerekek, de neki nem voltak rokonai, nem volt hová mennie, ezért az anya marad a férfi saját tulajdonú lakásában a két gyerekkel, a pasas meg mehetett amerre látott (albérletbe).

Szóval hiába van valakinek saját tulajdonú lakása, a törvény az anyát és a kicsi gyerekeket védi (jogosan). Így lehet valakiből akinek lakása van egy két szóból földönfutó...

Egy a lényeg. Házassági szerződést kell írni, de olyat ami MINDKÉT felet védi ilyen helyzetekben. Ha el akarnak különülni anyagilag akkor részletesen ügyvéd előtt mindenről legyen papír. Senki nem lát a jövőbe, nem lehet tudni mi lesz 5-10 év múlva. Elég megnézni a válások számát és hogy milyen jól keresnek ebből az ügyvédek!

2023. jan. 27. 09:45
 7/10 anonim ***** válasza:

6# azért ehhez pofátlannak kell lenni, de nagyon.

Nálunk is a páromé a ház (ő a férfi), és vannak gyerekeink, de eszembe nem jutna szakítás esetén, hogy bármit is várok belőle.

Persze sajnálatos, ha valaki nem tud hova menni, de ez a megoldás hajmeresztő. Nem is értem, hogy bír az ilyen a lelkiismeretével. Aki ilyen mértékben önző, arról azért előzőleg is lehet tudni szerintem.

2023. jan. 27. 11:00
 8/10 anonim ***** válasza:
87%
Hát én biztos nem szülnék egy olyan kapcsolatba, ahol a pelusra is kuncsorogni kell a pénzt. Nálunk minden megy a közösbe és ezt másképp elképzelni se tudnám. A gyetek dolgait 99% én veszem, sót amikor terhes voltam, akkoris én vettem meg mindent, mert a férjemnek nem volt energiája ezzel is foglalkozni. Szépen néttünk volna ki, ha a saját fizumból veszem meg a babaruhákat, a babakocsit a babaáfyat stb. Ezek nem 2 ftos cuccok. Te tudid hova szülsz, de aki ennyire filléreskedik, az később csak rosszabb lesz.
2023. jan. 27. 11:01
 9/10 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem elsősorban azt kellene tisztáznotok, hogy mire akar külön kasszát és hogyan. Mit félt? Az tiszta, hogy a lakását nem akarja veszélyeztetni, és az nem is lesz soha közös vagyon, de mit akar belefoglalni? Hogy elmész önként a lakásból, ha elválnátok, minden követelés nélkül?

Sokkal többet keres nálad, és azért nem akar vagyonközösséget, hogy nehogy többel szállj ki, amennyit betettél? Attól fél, hogy nem költhet a hobbijára vagy bármire, mert te majd megszabod, hogy mire költhet? Mi van, ha a helyzet változik, és ő lesz az alacsonyabban kereső, vagy munkaképtelen? Mennyi idő után mentek ilyenkor az ügyvédhez vagy közjegyzőhöz szerződést módosítani? A Táppézes időszakokat hogy rendezné?

Ezeket előre le kell papírozni, mint ahogy azt is, hogy mik lesznek akkor a közös kiadások, és azt milyen arányban finanszírozzátok. Mi a helyzet, ha renoválni kell a lakást, akkor arra ő spórolja össze a rávalót? Mi van a nyaralással, közös programokkal? Majd megy egyedül, ha neked nem telik rá, vagy gáláns lesz? Műszaki cikkek, javítások, szakik...Gyerek, ha akartok. Ki és hogy an finanszírozza a gyerek igényeit? Anyának nem futja erre, menj apádhoz?

Azt értem, hogy nem akarja senki, hogy a másik rajta nyerészkedjen egy esetleges szakítás során, de nagyon pontosan le kellene szabályozni azt, hogy mi okoz szerződésmódosítást, milyen körülmények azok, amelyek borítják, és most mindig rohantok ügyvédhez? Ráadásul egy házasságban annyi minden van, amit felmerülhet, és nem lehet mindent forintosítani, az meg nem fair, ha csak a bevételi oldalt nézzük. Akkor legyen beárazva az is, hogy ki milyen természetbeli dolgokkal járul hozzá a család működéséhez! Szerintem aki ennyire félti a másiktól a pénzét, az válasszon az életmódjához és az anyagi helyzetéhez jobban illeszkedő partnert inkább!

2023. jan. 27. 11:58
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Irjatok szerzodest,mar csak azert is hogy nehogy egyszer vege legyen a dalnak es s te sajat lakasodra sporolt penz se szamitson kulonvagyonnak. Viszont a fentebbi hozzaszolokkal ertenek egyet, kulon kasszara nem szulnek gyereket. Te x evre kiesel a munkabol azert, hogy az O(!!) gyereket megszuld es majd amig te osztasz-szorzasz hogy vajon a gyedbol marad-e annyi, hogy elmenj egy hajvagasra vagy tudsz-e enni a baratnokkel egy kremest addig majd o pl akar vitorlazni is jarhat a fiukkal, mert NEKI lesz penze? :D ugyan mar, nevetseges.
2023. jan. 28. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!