Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nő nem szeretné az esküvőt, a férfi megkéri a nő kezét, akkor a nő mit mondjon? Bocs, de nem akarok megházasodni?
Kíváncsi vagyok az ötletekre, tippekre.
Vagy a nő a férfi kedvéért mondjon igent, és csak maradjon eljegyezve..?
Igen, én ezt annyira nem értem, hogy mostanában egyre többen úgy érzik, hogy a házasság valamiféle birtokviszony. Egyáltalán nem arról szól, hogy ezzel a papírral birtokba veszem a másikat, hanem egyszerűen csak megünnepeltük, hogy szeretjük egymást, és hivatalosan is kimondtuk, hogy együtt akarunk meghalni. Nem tudom, mit láthattál, tapasztalhattál életed során, amitől úgy érezted, a papír kötelez a takarításra, szülésre, stb., de az biztos, hogy ez így nem normális. Persze lehet, hogy ezeket a tüneteket produkálta a tested/lelked válaszul arra, hogy belekényszerítettek egy intézménybe, amit te nem érzel magadénak, nem szeretsz, esetleg elítélsz. Na mind1, nekem nagyon furcsa :)
Ha valaki megkéri a kezem - hogy a kérdésre is válaszoljak - és nem akarok hozzámenni, akkor azt mondanám:
"Nagyon kedves vagy, nagyon szeretlek, de én még túl korainak érzem a házasságot (én most ezt mondanám, mert 21 éves vagyok)"
VAGY
"Nagyon sajnálom, de én még nem vagyok benne teljesen biztos, hogy veled akarom-e leélni az életemet. Hagyj még nekem egy kis időt, hogy eldöntsem, tényleg te vagy-e az igazi."
Hát talán valami ilyesmit mondanék, ha úgy érezném.
ez attól is függ (szerintem) hogy az ember hogy nőtt fel pl.. a szüleitől mit látott..
az én szüleim sincsenek összeházasodva, és mégis együtt vannak már 20 éve, és szeretik egymást..
köszönöm a válaszokat..:) .. elég érdekesek..
10:58 szörnyű lehetett, sajnálom
de a férfiak jelentős része nem ilyen. és az, hogy kit választasz, az rajtad áll. édesanyád nagy hibát követett el... de ha csak együttéltek volna, akkor is ez lett volna. jom, lehet, hogy akkoriban a családon belüli erőszakra nem figyeltek. de az ma már máshogy műxik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!