Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szervezés során nem kérnek sehol előleget. Ez mennyire megszokott?
Arra számítottam, hogy amikor lefoglalom a szolgáltatásokat, amit a nagy napon igénybe fogunk venni, fogunk írni szerződést és kérnek előleget, azonban ez sehol nincs így.
A helyszínnel például csak szóbeli megállapodásunk van, azt mondta a tulaj, hogy beír minket a naptárba és majd az esemény után fizetünk.
A cateringet azért leokéztam emailben, de arra már ők sem válaszoltak, hogy mikor fizessünk.
Fotógépről is emailes megállapodásunk van, a helyszínen kéri majd a pénzt.
Fotós, dj pedig ismerősi körből került ki, így talán itt érthető, hogy elég volt szóban/facen leegyeztetni a dolgokat.
Teljesen egyetértek az előttem szólóval, mindenképpen igyekezzetek ragaszkodni hozzá, hogy papírozzatok és hogy legyen befizetve előleg.
Nálunk a menyasszonyi ruhával történt meg az az eset, hogy elmentünk egy szalonba, ahol a tulajdonos nagyon édes, nagyon kedves volt, rengeteget segített, teljesen bele is szerettem a ruhámba, amit lefoglaltuk az esküvő napjára. Kérdeztük, hogy mennyi előleget hagyjunk és még oda is voltam, mert nagyon kedvesen mondta, hogy a bankkártyás fizetés átmenetileg nem működik, és most ne rohangáljunk készpénzt felvenni, megbízik bennünk, beírta a ruhát, menjünk el előző nap délután, addigra fel lesz varrva.
Hát, az előtte való nap volt a legrosszabb élményem az esküvővel kapcsolatban, mert odamentünk és úgy tett elsőre, mint aki nem is emlékszik (3 héttel az esküvő előtt foglaltuk egyébként a ruhát), aztán megnézte a beírását és gyakorlatilag lecseszett, hogy hát nem fizettünk előleget, mégis hogy gondoltam, hogy így szabad lesz a ruha, anélkül nála tárgytalan a megbeszélés. Köpni-nyelni nem tudtam, mert a stílus is egészen elképesztő volt és ő maga mondta, hogy elég lesz, ha ezen a napon rendezzük az anyagiakat mindenestül.
Emlékeztettem, hogy mi volt a helyzet, arra sem reagált túl jól.
Összességében csak azt akarom írni, hogy tényleg, a legkedvesebbnek tűnő helyeken és emberekkel is kössetek szerződést, akármilyen is éppen a helyzet, mert lehet, hogy csak megnyerőek akarnak lenni, aztán meg ki tudja, mi lesz a vége... és mi derül ki pont a nagy napon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!