Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőn mennyi pénzt szokás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőn mennyi pénzt szokás adni az orgonistának?

Figyelt kérdés
Szerintem jóval ritkább, mint egy fotós, ezért gondolom nem keveset, bár a fotós ott van kb egész nap, míg ő csak egy órát, de a hiánya elég feltünő lenne

2022. aug. 18. 09:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

"3--> Tehát te is játszol esküvőn és egy petákot se kapsz pluszba? ezt kifejtenéd? A szabadidőd feláldozod egy délutánra, és mi a fizetséged?"

Mint mondtam ha egy esküvőt (misével, vagy anélkül) megrendelsz a paptól (római kaotikus egyházról beszélek) annak van egy ára amit stóladíjnak hívnak. Ez az országban nagyjából egyforma (elvileg), mert központi a szabályozás. Minden tevékenységnem megvan az ára. Esküvő, temetés, mise, stb. Ebben a díjban amit a papnak kifizetsz benne van minden. A kántor, a pap, a sekrestyés fizetése és a templom javára is van benne összeg (világítás, harangozás).

Szóval nem ingyen áldozza fel az ember az idejét. Egy misés eskövő sem szokott 1 óránál tovább tartani. Pluszban még ahogy mondod - főleg falun - megdobják az embert egy diszperzites vödör kajával, kalács, süti, borosüvegben valami (ezt megszagolni sem szoktam, mert félek tőle, hogy a motormosó brigéciolos üveget vette le a báttya a polcról). És természetesen lehet kicsit csapni a szelet a koszorúslányoknak is. :D Van ahol vacsorára hívják meg a papot és a kántort. Manapság egy ingyen vacsi két sörrel nem elhanyagolható történet! :)

És ha választanom kell, hogy egy esküvő nyáron a hűvös templomban, vidámsággal, szép lányokkal, jó zenével. Vagy egy temetés január közepén az éppen felolvadó, taknyos földön csúszkálva 2 nadrágban, 4 pulóverben, arcomba vízszintesen fújja a hódarát a szél és közben énekeljek. Hát szerintem nem kell mondanom mit választanék :D

2022. aug. 18. 11:48
 12/24 anonim ***** válasza:
49%

"Nem, nem hatósági áras a kántor. Csak számlát kell adni, nincs olyan, hogy "boríték + süti"."

Melyik bolygón élsz? 😂😂😂😂

2022. aug. 18. 11:50
 13/24 anonim ***** válasza:
12. Nyilván tök életszerűtlen. Edricus válaszára reagáltam.
2022. aug. 18. 11:52
 14/24 anonim ***** válasza:

12.

Ez a felfogás ami erősíti a "a feketegazdaság és a korrupció az egy kötelező jó" felfogást, aminek fényében kifejezetten nevetséges amikor ugyanezért a politikusokat fikázza a közember, mert "fúj XY politikus, korrupt!!!"

A kisemberek többsége is ugyanolyan korrupt vagy korrumpáló szar, mint a politikusok, csak nincs kinek elszámolni vele. Ha meg egyet fülön csíp a hatóság - nagyon helyesen - akkor "jajj, autoriter vezetés van Magyarországon, nincs jogállam (értsd. nem hagynak feketézni, borítékozni) brü hü hűűűűűű"

2022. aug. 18. 11:57
 15/24 anonim ***** válasza:

Ahogy a 11-es írta, stóladíjnak hívják. Egyébként egyházmegyénként változhat, hogy hol mennyi (de nagy különbség nincs). És ebben benne van a kántor pénze is: épp ezért más ára van, hogyha az esküvő "csendes" (ez olcsóbb) vagy hogyha orgonás. Temetésnél is ugyanez.

Nem szokás külön adni a kántornak, hacsak nem valami mást (egy üveg ital, süti, stb., van, ahol szokás a lagziba meghívni).

Persze, ezt még lehet "bonyolítani" azzal, hogyha megbeszélitek és saját, ismerős kántort "viszel", vagy pl. nálunk az a templom, ahová amúgy is járunk, tőlünk nem fogad el pénzt, a kántor kb. babakorom óta ismer engem, így ő sem.

2022. aug. 18. 12:01
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

14 azért egy rántotthúst rizsával és két krémest na hasonlítsunk már lölöke milliárdos alkotmányos kőccségeihez!

Eleve nem lehet korrupcióról beszélni egy kántor, vagy pap esetében, mert a mise UTÁN szokzák megkínálni a meghívással. Ha össze-vissza jajongott a kántor, vagy a pap baromságot prédikált, akkor nemhogy a meghívás marad el, hanem a kapatosabb násznépek meg is kergetik őket!

2022. aug. 18. 12:30
 17/24 anonim ***** válasza:
47%

"kapatosabb násznépek meg is kergetik őket"

60 évvel ezelőtt, falun talán így volt.

A lölőhöz hasonlítgatás pedig csak egy natúr mentség, kicsit olyan "én loptam, de ő többet, egro az én lopásom NEM ÉRVÉNYES!" logika, ami nem helyes.

2022. aug. 18. 12:37
 18/24 anonim ***** válasza:
63%

Falun manapság is így van, de igazad van, már robogóval, vagy rollerrel kergetik! :D

És mint mondtam az esemén után ha tetszett a dolog akkor van meghívás.

lölöke meg ELŐRE ellop mindent. Fordítva ülsz a döglött pannon pumán tökikém!

2022. aug. 18. 12:42
 19/24 A kérdező kommentje:
Református vagyok, nem Magyarországon élek. Van, hogy egy köszönömöt nem kapok, miután a szabadidőm feláldoztam, hogy eljátsszam a nászindulót a templomban... Még egy doboz sütinek is örülnék, mert érzem, hogy gondoltak rám is, és kifejezik a hálájukat. Az én időm is pénz, ezért gondoltam, hogy jogosan járna nekem is valami, mert nem egyik pillanatról a másikra tanultam meg a nászindulót. Mondhatni, hogy az egyház "alkalmazottja" vagyok, mert vasárnaponként ott szolgálok, de olyan nevetségesen kevés pénzt adnak a kántornak (1000ft alatt), hogy azt felesleges is lenne elfogadni, hisz szolgálni megy a jó hívő oda... Viszont az esküvőre én másképp tekintek, ott ugyanúgy meg kell fizetni a kántort, mint a fotóst, vagy a videóst. (mivel nem városi kántorról van szó, aki képes lenne teljes állásban ebből megélni, hogy az egyház őt alkalmazza, ezért ez csak egy nagyon gyenge plusz bevételi forrás, ami egy év alatt egy havi átlagkeresetnek a felét se teszi ki, kivéve ha a pár esküvőt is beleszámolnánk, amit ugye nem az egyház fizet, hanem a bűvös boríték)
2022. aug. 18. 12:49
 20/24 anonim ***** válasza:

"Református vagyok, nem Magyarországon élek."

Ja oké, akkor bocsi. 15-ös vagyok, a katolikus szokást írtam, szóval akkor lehet, hogy az tárgytalan is. A református gyakorlatot erre nem ismerem.

2022. aug. 18. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!