Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy változtatnátok meg a házassági nevetek ebben a helyzetben?
A leendő férjem vezetékneve egy gyakori név, Varga. A házasságot követő neven gondolkozok. A Vargáné szerintem nagyon rosszul hangzik. Kötőjelesen Varga-Vass lenne vagy Vass-Varga, szintén nem tetszik.
Már odáig jutottam, maradok simán Vass, de megbántani sem akarom, mert nagyon fontos számomra Ő és hogy Mi mi vagyunk. Tudom, nem egy papír vagy egy név tart össze, mégis gondban vagyok. Ti mit tennétek a helyemben? Megváltoztatnátok a neveteket és ha igen, hogyan?
"már odáig jutottam, maradok simán Vass, de megbántani sem akarom" ha ettől megbántódik, akkor az nagyon rossz előjel.
Miért kellene megváltoztatni, soha nem értettem, pedig 45 vagyok. A korosztályomból elég sokan nem vették már fel a nevet.
Szerintem a Vargáné még mindig jobban hangzik, mint a kötőjeles verziók.
Vagy esetleg Varga Péterné Vass Éva opció is jó lehet (én így venném fel, de ez én vagyok).
Ha ezt hosszúnak érzed, akkor szerintem hagyd meg a lánykorit, az a legegyszerűbb.
Szerintem két működő és egyszerű forma van, ha lecseréled Varga Irénre vagy maradsz Vass Irén. Ha nem vagy teljesen meggyőződve róla, ne változtass.
Én felvettem a férjem vezetéknevét, de nem miatta, hanem a gyerekeink miatt. Így az egész családnak ugyanaz a neve. A munkahelyen és minden hivatalos ügyintézésben csak macera és magyarázkodni kell, mert nehezen kiejthető. Ezzel együtt a lányom már érti az összetartozást és emiatt megérte. Én már maradok így, bármilyen családi változás esetén is (a férjem tudtával), ezért nem volt opció a -né forma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!