Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan, aki nem akar a családnak esküvőt szervezni?
Kissé elmegy a kedvem, hogy tényleg ezeknek csináljunk felhajtást? De gáznak érzem az összeíratkozást.
Megmondom őszintén csak a babaváró miatt házasodnánk össze, mert nem jutunk egyről a kettőre ilyen ingatlanáraknál. Természetesen gyereket így is úgy is akarunk.
De! Sajnos olyan famíliával áldott meg a sors, hogy értékelni nem tudnak semmit se. A hangulat így is úgy is gyászos lesz, bármit csinálhatunk. 😟
Nem tudom mi legyen. Megfordult a fejemben, hogy külföldi mikro esküvőt kellene tartani. De nem érzem olyan biztosnak a dolgot a jelenlegi helyzetben. Nem szívesen utazom külföldre.
Igazából 2 esküvő volt a "baráti" körömben, ami ilyen volt. Kevesebbnek érezném magam ha nekem nem ilyen lenne.
Szívemből szóltál. A feszültséget bennem az okozza, hogy tudom mások hogy néznének ránk. Szánakozva. Hogy nincs senkink se akivel össze tudnánk hozni egy esküvőt.
Szerintem a rokonok se mind akárnának eljönni, haverokkal meg az a gond, ha 1-2 frontember nem jön, akkor a többi se. Pedig csak velük lenne valamilyen hangulatra esély.
#2 vagyok. Szerinted a külföldre utazás volt a lényeg?
Azt látom, hogy téged az bánt, hogy a százfős, fehér ruhás, országos lagzi az igazi vágyad, és az fáj, hogy erről most le kell mondanod.
Az az igazság, hogy a házasságkötés 5000 fős lagzival is ugyanolyan összeiratkozás. Ez egy polgári jogi szerződés, gyakorlatilag. Teljesen mindegy, hogy farmerben, szerda délután, két tanúval, vagy egy 25 millós bulival ünnepled, ugyanúgy házasok lesztek. Magához a házassághoz nem tesz hozzá semmit, hogy mennyit dobtál ki az ablakon. Márpedig az az egész lényege és értelme, hogy innentől férj és feleség lesztek.
A helyedben azt gondolnám át, hogy ha neked ennyire fontosak a külsőségek, akkor valóban van olyan jó ez a kapcsolat, hogy érdemes házasodni?
Pl nézzetek utána, mit és mennyit kell visszafizetni, ha 5 év múlva elváltok. Ingyen pénz nincs!
A többire: teszem azt Rómeó és Júlia is két tanúval házasodott. (Most tekintsünk el végkifejlettől.) Azért, mert ők házasok akartak lenni!
Keressetek egy bújóhelyet, íratkozzatok össze, aztán menjetek el inkább nászútra.
Maga a kérdező hozta fel a külföld dolgot. "Megfordult a fejemben, hogy külföldi mikro esküvőt kellene tartani. De nem érzem olyan biztosnak a dolgot a jelenlegi helyzetben." erre reagált a 2-es válaszoló. Nem írta hogy ez a lényeg. Én is azt hittem hog a pénz miatt nem akarja a kérdező pedig szívesen menne. Szerintem ha a szállás nem is de az utazás többé kerül, és megszervezni a dolgot egy idegen országban nem biztos hogy egyszerű.
Nekem 2 ötletem van, ahogy leírták már előttem is.
1. Elmehetnétek egy pár napra itt egy kisebb szép helyre, pl 2 napra kibéreltek egy apartmant, előre kinezitek az anyakonyvvezetőt persze, lebeszélitek az időpontot. Utána elmentek ebedelni/vacsorázni. Attól hogy a család nem szeret ünnepelni attól ne vedd el magadtól ezt a lehetőséget. Egy szebb ruhát (nem pont menyasszonyit) azért vennék mivel gyerek ezt a fotót fogja nézegetni egész gyerekkorában. Én legalábbis ezt csináltam.
2. Ahol laktok ott bejelentették, osszehazasodtok és elmentem egy pár napos nászútra.
Bárhogy is döntesz, ne hagyd hogy a családi "hagyomány" folytatódjon ha neked többre lenne igényed.
Igen rátapintottál a problémám forrására.
Nehéz megszabadulni a családi "örökségtől". Nekem magamnak nehéz megfelelő mentalitást kialakítani.
Döntsd el, hogy mi a gázabb:
- Összeiratkozni két tanúval meg szűk család jelenlétében, és azt a pénzt, amit kétszínű, mindent lefitymáló emberek etetésére költenél, inkább egy exkluzív helyszínre / szebb menyasszonyi ruhára / fullosabb nászútra vagy a házra fordítanád
- Megszervezni egy olyan bulit, amire a kutya se kíváncsi, csupa olyan emberrel, akikkel nem is bírjátok egymást igazán, és ahol az emberek már a leves elfogyasztása után azon gondolkodnának, mikor léphetnek le végre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!