Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos a felháborodásom,hogy nem vihetem a párom az esküvőre?
Az ara a nőverem gyerekkori barátnője.
Mondhatni az én barátnőm is, részt veszek a lánybúcsún és az esküvőn is.
A párom viszont nem vihetem.
Azt mondta,hogy a nővérem se vihetné csak mivel az Ő párja a férj haverja így meghívtál külön Őt is.
A nővérem nem is tartja indokoltnak,hogy jönnöm a párom, mondván friss kapcsolat (több mint egy éve tart)
Esküvőre alapból partnerrel / családdal hívjuk a vendégeket. Nincs olyan, hogy te egyedül gyere. Ez parasztság az ifjú pár részéről.
Én nem is mennék. Mondom ezt úgy, hogy a héten lesz az esküvőnk. Lesz olyan vendég - unokanővérem lányának a barátja - akit soha életemben nem láttam, de a meghívás unokanővérem és családja részére szólt, tehát ebbe belefér az ő veje is természetesen.
Sőt, a vőlegény tanújának a barátnőjét sem láttuk még soha. Természetesen ott fog ülni a tanú mellett a főasztalnál.
#32 Igen, de ez a TE döntésed. Vagyis a tiéd meg a vőlegényé. A te esküvőd, a te szabályaid, ezzel nincsen semmi probléma. Csak fordítva nem működik ez a dolog a társfüggők szemében, mert akkor mindjárt jön a "hibbant menyaszörny" meg "parasztság az ifjú pár részéről", csak mert van pofájuk a saját esküvőjükről dönteni, meg azoknak meghívót adni, akiket tényleg ott szeretnének látni.
Tényleg sajnálatos, hogy egyesek annyira féltékenyek a párjukra, hogy egy napot nem bírnak ki nélküle, inkább el sem mennek az esküvőre, nehogy szem elől tévesszék :D
Ez nem társfüggés, hanem illem. Esküvőre nem hívunk senkit egyedül. Ha nem fér bele a költségvetésembe, akkor kevesebb embert hívok.
Amúgy ha az ifjú páron kívül nem ismer senkit, ücsörögjön ott egyedül a húslevesével, mert nincs kihez szóljon, ha a többiek pl családosan jönnek? Vagy mindenkit egyesével hívtak? Kérlek, a férjedet és a gyerekeiteket hagyd otthon, csak te gyere, te vagy a barinőm. Na ne már.
#34 A kérdésben szó sem volt arról, hogy férjét meg a gyerekeit nem látják szívesen. Ne keverjük már össze a házasságban élő, családos embereket azokkal, akik alig pár hónapos, max. 1 éves járogatás után követelik a meghívót a pasijuknak/csajuknak :D
"Ha nem fér bele a költségvetésembe, akkor kevesebb embert hívok" - pontosan. Ha rá vannak kényszerülve a szelektálásra, akkor szerinted kit logikusabb nem meghívni? Egy olyan embert, akivel tényleg együtt szeretnének ünnepelni, vagy a barát pasiját?
1 éves járogatás - a vőlegényemmel 4 hónap után költöztünk össze és 1,5 év után kérte meg a kezem. Én az 1 éves kapcsolatot nem feltétlen nevezném járogatásnak. Lehet az, lehet, hogy nem.
Persze. Lehet hívni vendéget szólóban. De nem fogja magát jól érezni egyedül a társaságban és nem is illik.
"Szeretettel meghívunk Téged és családodat"
Nem Téged.
#36 Persze hogy nem nevezed annak, mivel benne élsz egy ilyenben. Neked ez komoly kapcsolat, nekem járogatás - egy gyűrűvel kiegészítve. A te esküvődre azt hívsz, akit akarsz. Ha pedig téged meghívnak a pasid nélkül, akkor jogod van nem elmenni.
Végezetül önmagamat idézve: "Az ilyen emberekhez a kutya nem szól hozzá, ezért elképzelhetetlen számukra a kísérő nélküli meghívás." ;)
Illemről gondolom még nem hallottál.
Nekem mindegy, annyi embert hívsz szólóban az esküvődre, ahányat akarsz. Én nem hozok se rokont, se ismerőst ilyen helyzetbe.
Látom, még mindig megy a vita.
A kérdés még mindig az, hogy jogos-e. Nem az, hogy kinek mi a véleménye. Márpedig jogos, mert szoktak ilyet csinálni. Nem a kérdező ismerősei találták ki, hanem rendszeres, bevett szokás, még ha sokaknak nem is tetszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!