Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
20.000 Ft-ot gáz adni egy esküvőre?
Figyelt kérdés
A barátnőm megy férjhez és meghívott a párommal minket.
20 perces ceremóniáról van szó, csak a városházán összeadják őket és ennyi… utána lesz még vacsora, de arra mi nem megyünk.
Nem igazán járunk össze, kicsit megkopott barátság, ritkán beszélünk már…
Párom szerint 20 ezerrel el se menjünk, de mivel az én barátnőm, ő nem ad bele… nekem meg nincs pénzem, ezt tudja is….
2022. ápr. 21. 18:50
1/13 anonim válasza:
Ha nem mentek a vacsorára, akkor még sok is.
2/13 anonim válasza:
Szerintem így az sem pofátlan, ha max. valami szimbolikus apróságot adtak. Nincs lagzi, nem vendégelnek meg, nem kerültök semmibe. Szerintem egy ilyen ceremóniára a 20.000 forint az igen nagylelkű.
3/13 anonim válasza:
Olvasván a részletes leírást, bőven megfelelő a rá pazarolt összeg.
4/13 anonim válasza:
Szerintem így még pénzt se kéne adni. Én legalábbis nem várnám el, főleg ha a vacsorára nem is vagytok hivatalosak. Valami jelképes ajándék esetleg, de ennyi.
5/13 anonim válasza:
Minek hív meg valaki olyan embert akivel már nem is barátok?
6/13 anonim válasza:
Ilyen esetben nem szoktak pénzt adni. Gratuláltok és ennyi. Nálunk csak a szűk család volt hivatalos a vacsorára, de a néhány barátnak, akit a szertartásra hívtunk, mondtuk is, hogy ne hozzanak semmit, mert nekem lett volna kellemetlen, ha úgy hoznak pénzt, hogy én egy pohár vízzel sem kínálom meg őket.
7/13 anonim válasza:
Lehet ugyanarra az esküvőre gondolunk. Párom hivatalos a ceremóniára, de a vacsorára már nem. Nem igazán említette, hogy akarna pénzt adni. Lesz elég költség a legénybúcsúval meg az úttal.
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Igazából én nem is voltam még esküvőn, csak kiskoromban.
Nem tudom mit hogy szokás, nem akar “beégni”.
Nem mondtam, h nem a barátnőm, csak nem az a szoros kapcsolat, de ha úgy van számíthatunk egymásra.
Elkísértem ruhát választani is stb..
Lány/legény búcsú itt nem is lesz pl.
2022. ápr. 22. 11:54
9/13 anonim válasza:
Ha a vacsorára, lakodalomba nem vagytok hivatalosak, nem kell se pénzt, se ajándékot vinni. Gratuláltok a ceremónia után és elköszöntök.
10/13 anonim válasza:
Igen, alapvetően az a szokás, hogy ha nem Vagy hivatalos a vacsorára, lagziba stb. akkor nem kell a nászajándék (persze nem tilos). Ki hogy érzi. Normális esetben úgy sem várja el a pár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!