Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elbúcsúznátok a szüleitektől az esküvő előtt ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Esküvő előtt szokás a búcsúzkodás. Nekünk tavaly megvolt a polgári esküvőnk szűk családi körben és idén lesz az egyházi, valamint a lakodalom. Azóta egy kislányunk is született. Említettem a szüleimnek, hogy szeretnék elbúcsúzni az esküvőnk napján, de ők felháborodtak, hogy ezt nem illik, mert már együtt élünk és gyerekünk is van. Én ezt egy szép szokásnak tartom és nem hiszem, hogy bármit befolyásolna a helyzetünk. Főleg ez nem érdekel, mi "illik". Rosszul is esett, mert reméltem, hogy nekik is jól esne és meglepődtem, hogy másképp gondolkodnak. Valamint megjegyezték, hogy nekik az is furcsa, hogy menyasszonyi ruhában leszek. Nagyon szeretik az unokájukat, de folyton célozgatnak arra, hogy ez így nem helyes és hogy már fölösleges az egész úgy, hogy gyerekünk is van. Tehetek arról, hogy bekavart a covid? Elég konzervatívak, pedig nem idősek. Mit gondoltok, elbúcsúzzak mégis tőlük vagy hagyjam az egészet? Nekem ez valahogy hozzátartozott mindig az esküvőhöz és fontos lépésnek tartom, hiszen ekkor van konkrétan kimondva az, hogy a lány elválik a szüleitől, még ha ez meg is történt korábban. Nem akarom utólag rosszul érezni magam, de őket sem akarom kellemetlen helyzetbe hozni. Ti mit gondoltok?2022. ápr. 11. 14:47
11/15 anonim válasza:
Nem értem a hozzászólásokat, mitől lenne nevetséges? A mai világban a házasodó fiatal rég levált a szüleiről, akkor is, ha még nincs gyerek. Nem ez a lényeg. Ez csak egy kis gesztus feléjük kifejezni azt, hogy nekik is nagy szerepük volt benne, hogy eljutottál odáig az életben, hogy végül felnőttként megházasodsz. Nálunk nem volt óriási felhajtás, csak egy kis ajándék átadva a szülőknek a szertartáson. Jól esett nekik. Ennyi.
De ha egyáltalán nem tudnák értékelni, vagy egyenesen kellemetlennek élnék meg, akkor nem érdemes erőltetni.
12/15 harebell válasza:
Szerintem meg nyugodtan írj szülőköszöntőt, ha szeretnél és szép gesztusnak, illetve az esküvő fontos részének tartod. Ha nem értékelik, az az ő dolguk.
13/15 anonim válasza:
azért bohóckodás, mert minek egyházi esküvő, ha nem is élnek keresztény módon?
14/15 anonim válasza:
Ha nem akarják, nem akarják. Ettől függetlenül mondhatsz te egy pohárköszöntőt, amiben megköszönöd a szüleidnek azt, amit szeretnél megköszönni.
15/15 A kérdező kommentje:
Miből gondolod, hogy nem élünk keresztény módon? Az ítélkezéssel előrébb leszünk, úgy látom. És a kérdés egyáltalán nem arról szólt, hogy legyen-e egyházi esküvőnk vagy sem. A többi hozzászólónak köszönöm. Már kezdtem azt hinni, hogy tényleg baj van velem. :))
2022. ápr. 11. 21:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!