Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elbúcsúznátok a szüleitektől az esküvő előtt ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Esküvő előtt szokás a búcsúzkodás. Nekünk tavaly megvolt a polgári esküvőnk szűk családi körben és idén lesz az egyházi, valamint a lakodalom. Azóta egy kislányunk is született. Említettem a szüleimnek, hogy szeretnék elbúcsúzni az esküvőnk napján, de ők felháborodtak, hogy ezt nem illik, mert már együtt élünk és gyerekünk is van. Én ezt egy szép szokásnak tartom és nem hiszem, hogy bármit befolyásolna a helyzetünk. Főleg ez nem érdekel, mi "illik". Rosszul is esett, mert reméltem, hogy nekik is jól esne és meglepődtem, hogy másképp gondolkodnak. Valamint megjegyezték, hogy nekik az is furcsa, hogy menyasszonyi ruhában leszek. Nagyon szeretik az unokájukat, de folyton célozgatnak arra, hogy ez így nem helyes és hogy már fölösleges az egész úgy, hogy gyerekünk is van. Tehetek arról, hogy bekavart a covid? Elég konzervatívak, pedig nem idősek. Mit gondoltok, elbúcsúzzak mégis tőlük vagy hagyjam az egészet? Nekem ez valahogy hozzátartozott mindig az esküvőhöz és fontos lépésnek tartom, hiszen ekkor van konkrétan kimondva az, hogy a lány elválik a szüleitől, még ha ez meg is történt korábban. Nem akarom utólag rosszul érezni magam, de őket sem akarom kellemetlen helyzetbe hozni. Ti mit gondoltok?2022. ápr. 11. 14:47
1/15 anonim válasza:
A szüleidnek van igazuk, gyerek után ez finoman szólva nevetséges. Maga a templomi esküvő is képmutatás, de ez a búcsúzkodás... :D mintha nem a pasiddal éltél volna már az esküvő előtt is :D
2/15 anonim válasza:
Nem. Ők nem akarják, pont. Nem erőltetném rájuk.
3/15 anonim válasza:
Ha ők nem akarják, akkor elhiheted, hogy nem lesz jó élmény neked sem. És ez tök független az illik-nem illik, hülyeség-nem hülyeség témakörétől. Ha ők így vélekednek, és ennyire ágálnak ellene, csak szemforgatás, meg max műmosoly lenne a vége. Szóval én a helyedben ezt a részét elengedném. Köztes megoldásnak csináljatok egy szép szülőköszöntőt, ahol megmondod, mennyire szereted őket meg amit akarsz.
4/15 anonim válasza:
Ha ők nem akarják, akkor értelmetlen. Csak kellemetlen pillanat lenne, nem pedig szép emlék.
5/15 A kérdező kommentje:
Miért lenne képmutatás az egyházi esküvő? Azért nem tartottunk a tavaly, mert a covid miatt nem volt megengedve. Viszont ettől függetlenül szeretnénk a barátainkkal ünnepelni. Az esküvő egy ünnep és nem mi leszünk az elsők, akik gyerekkel együtt házasodunk. Akit ez zavar, az nyugodtan maradjon otthon. És azt sem tartom képmutatásnak, hogy köszönetet mondjak a szüleimnek előtte.
2022. ápr. 11. 14:56
6/15 A kérdező kommentje:
Igen, én is szülőköszöntőre gondoltam, csak felénk azt búcsúzkodásnak mondják. Nem arról szólna, hogy búcsút veszek a családi háztól, stb. Hanem esetleg írnék egy szép beszédet, ahol köszönetet mondok nekik, ilyesmi.
2022. ápr. 11. 14:59
7/15 anonim válasza:
Csak azért tenni valamit, mert te akarod - miközben más nem - elég bunkóság. Nem eröltetném, mert annak nincs értelme, hiszen úgy egyáltalán nem lesz szép, boldog esemény.
8/15 anonim válasza:
A te részedről képmutatás, nem általában. Attól, hogy mások is terhesen vagy gyerekkel bohóckodnak a templomban, te is ugyanolyan nevetséges leszel, mint ők. A szüleid is így gondolják, őket próbáld meggyőzni ilyen bugyuta érvekkel.
9/15 anonim válasza:
Ennek akkor lenne értelme ha a szülői házból távoznál ezután férjes asszonyként, így röhejes
10/15 anonim válasza:
Minek erőlteted? Tényleg nevetséges. Így, hogy ők nem tartják jó ötletnek egyenesen kínos lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!