Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A nászajándékból vissza...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nászajándékból vissza szokott jönni az esküvő ára?

Figyelt kérdés

Nagyjából már látni, hogy majdnem egy millió forint rámegy. Lehet, hogy több is.

Tudom, ne ezért hívjunk vendégeket, de egy évig kuporgattunk, hogy egy kicsit elegánsabb esküvőt tudjunk szervezni 40 fővel. Tehát, nem is nagy lagzi.

Nyilván nem haragszok meg ha valaki nem ad, de mennyit szoktak adni? És visszajön ennek az ára szerintetek?

Fejenként ha adnak 30.000at kb 1 millió felett van. Kértük, hogy háztartási gèpek és egyebek helyett pénzt adjanak.

2022. ápr. 8. 11:22
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
82%
Nem számít annak,de tartom ,hogy esküvőt ne azért csináljon valami,hogy a pénzt nézze.Ha nincs rá keret ,elég csak a családdal beülni egy ebédre.
2022. ápr. 8. 12:38
 12/32 A kérdező kommentje:
Szerintem meg ez a nap végre lehet olyan, amilyennek megálmodtam/tuk. Jó esetben csak egy ilyen nap van az ember életében.
2022. ápr. 8. 12:46
 13/32 anonim ***** válasza:
89%

Attól függ, hogyan jön össze a 40 fő.

Mert a kétgyerekes család, ahol apuka dolgozik, anyuka meg gyesen van, valószínűleg nem fog tudni annyit adni, mint négy felnőtt ember, akik a karrierjükre fókuszálnak, és nem probléma náluk a pénz.

2022. ápr. 8. 12:47
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Mai árakon nem, főleg ha mindent beleszámolsz, gyűrűk, kiegészítők stb.Mondjuk az ne azért szervezz valamit is, hogy azt nézd mit kapsz vissza.Normális esetben önzetlenül hívja meg az ember az ismerőseit bármilyen összejövetelre is
2022. ápr. 8. 12:56
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem max. 10-20.000 forint/fővel számolj, aztán ha többet kapsz, akkor legyen kellemes meglepetés. Bár személyes véleményem szerint úgy kell esküvőt szervezni, hogy csak a saját pénzetekre (meg előre megadott szülői támogatásra) támaszkodtok, mert akkor nem lesz pofára esés, és minden visszajött pénznek tudtok örülni.

Te ismered a vendégösszetételt és az ő anyagi helyzetüket, illetve ajándékozási hajlandóságukat. A legtöbben igyekezni fognak a fogyasztásuk árát fizetni, de amikor ezt kalkulálják, senkit nem fog érdekelni, hogy milyen drága a ruhád vagy milyen extra csiricsáré dolgot választasz a magad szórakoztatására. Sőt, hacsak nem olyan közegből jössz, nem fognak különbséget tenni aközött, hogy valami hagyományos, átlagos költségű étkezést biztosítasz vagy a pezsgőspohár is kaviárral van díszítve. Aki közeli barát, családtag, ha tud, akkor nyilván igyekszik majd ennél többet adni, de hacsak nem jómódúbb közegből jössz vagy nem kezdtek el rég gyűjtögetni az esküvőre, akkor most a válság miatt lehet, hogy ez is kevesebb lesz.

Szóval, én amondó vagyok tényleg, hogy kevesebbel számolj, ne legyen csalódás, utálkozás, kifizetetlen hitel a vége.

2022. ápr. 8. 13:05
 16/32 anonim ***** válasza:
96%
Attól függ. Legtöbben a kaja árát igyekeznek vissza adni. Szóval az szinte biztos visszajön. Azt, hogy utána mennyibe került a ruha, a díszítés, a terembérlés, stb, szóval az ilyen extrák, már ti tudjátok. Nyilván minél több a kaján felüli költség, annál kevésbé valószínű, hogy visszajön.
2022. ápr. 8. 13:18
 17/32 anonim ***** válasza:
88%
Ja igen, és tényleg ne számolj 30-al. Én pl 15-20-at szoktam, pedig nem keresek rosszul, de ennél többet egy vacsira nem szánok, ez van.
2022. ápr. 8. 13:22
 18/32 anonim ***** válasza:
90%

"Szerintem meg ez a nap végre lehet olyan, amilyennek megálmodtam/tuk."

Szerintem is, de saját kontóra.

2022. ápr. 8. 13:23
 19/32 anonim ***** válasza:
74%
Gazdag rokonok es low budget eskuvo a tuti. Akkor akar 100% ROI is elerheto.
2022. ápr. 8. 13:50
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
6 éve 46 fős esküvőnk volt, ott a helyszín ingyen volt, a kaja, fotós, videós vitte a költség nagy részét, összesen 1,5M volt a vége. Az ajándékokból a fele (vagy annyi sem) jött be. A lehető legjobb buli volt,semmit sem változtatnék, nem is vártuk, hogy fedezze a kapott pénz. Nálatok sem hiszem, hogy befolyik ennyi.
2022. ápr. 8. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!