Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Extra mini esküvő?
Hűű hétköznap! Na ez milyen jó ötlet. ;)
A szoknya blézer esélyes. Nem túl hivalkodó.
Csini. Igazi nyári esküvőre való.
Minden tőletek függ, a legegyszerűbb, ha egyesével ráguglizol a dolgokra, ilyen kis esküvőnél könnyen kaphatsz választ.
Hétköznap hivatali időben ingyenes a házasságkötés - már ha a kiszemelt hivatal vállalja így. Hallottam olyan helyekről, ahol csak hétvégére adnak időpontot. Ha így lenne, vagy akkor szeretnétek, az adott hivatal díjszabása a mérvadó.
Az étkezés olyan, mint egy rendes éttermezés - foglalj asztalt egy szimpatikus helyen, nem kell említened, hogy esküvő lesz.
Gyűrű - ízlés kérdése, a pár ezres nemesacéltól határ a csillagos ég. Nézd meg egy ékszerészet honlapját, onnan kaphatsz egy általános képet.
Ruha, csokor, stb. - szintén ízlés kérdése, gondolom itt is viszonylag hétköznapi megoldások is megfelelnek, erre is rá tudsz keresni. A csokornál, (ha szeretnél) sminknél, fodrásznál ne említsd, hogy esküvő.
Fotós, videós, meghívó, ültetőkártya, menü, köszönőajándék, szülőköszöntő ajándék, speciális szertartás (homok, gyertya, stb.), tanúfelkérő ajándék, torta, vendégkönyv gondolom ebben az esetben nem prioritás, elhagyató. Ha valamit mégis szeretnél, érdemes a legegyszerűbb, hétköznapi módon megoldani.
Összeget tehát nem érdemes így látatlanban mondanom, de én pl. így csinálnám:
Ingyenes időpontban tartani a szertartást, bármiféle különszolgáltatás nélkül.
Egy jó, nem túl tömött étteremben enni utána - fejenként levessel, desszerttel együtt fejenként ~6000 Ft, felfele kerekítve 40000 Ft.
Gyűrű - Én ezen nem spórolnék, mert nekem ez fontos, így 150-200 lenne szerintem a két gyűrű. (A legegyszerűbb fehérarany karikagyűrű.)
Ruha - nekem valami fehér egyberuha 10-12 ezer forint, páromnak nyilván kiderülne, hogy se a nadrágja, se a zakója, se a cipője nem jó és még az összes zoknija is kilyukadt, szóval az egy nagyobb kiadás (~40 ezer Ft), de alapvetően egy öltönye szokott lenni a férfiaknak
Csokor - 5000 Ft-ig
És részemről ennyi lenne szerintem a kiadás.
Hiába magyarázkodsz.
Akkor a szádba rágom. Azért, hogy megértsd te is. Mindkettőnknek covidban halt meg 1-1 szülője. Nem akarunk nagy ceremóniát, mivel nem olyan régen történtek a halálozások. És mivel nem vagyunk 20 évesek, nem dédelgetünk romantikus álmokat. A barátok megértőek, a rokonok helyeselnek. De ne aggódj, azért még futja vajas kenyérre. Az ukrán háborút meg felhozni ízléstelen.
De. Ez ízléstelen volt. A kérdéshez egyáltalán nem kapcsolódik.
Egyébként meg, annyi választ írok a saját kérdésemhez amennyit akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!