Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Extra mini esküvő?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Extra mini esküvő?

Figyelt kérdés
Extra minire tervezem az esküvőmet. Én a Párom meg a 2 tanú. Illetve 1-1 szülő. Esemény után közös kajával. Minimális kiadás, stressz, macera. Kb. mennyibe kerülhet így?

2022. márc. 31. 22:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
46%

[link]

Én pl ezt viseltem

2022. márc. 31. 23:11
 12/26 A kérdező kommentje:

Hűű hétköznap! Na ez milyen jó ötlet. ;)

A szoknya blézer esélyes. Nem túl hivalkodó.

2022. márc. 31. 23:14
 13/26 A kérdező kommentje:

Csini. Igazi nyári esküvőre való.

2022. márc. 31. 23:16
 14/26 anonim ***** válasza:
18%
Számomra nem volt teljesen egyértelmű. Ezért is kérdeztem rá. Több okot is találtam rá, mint lehetséges magyarázatot. És mivel mini esküvő, és a pénz a téma feltételeztem, hogy anyagi vonzatú a döntés oka. Gondolom én sem tévedtem, és ezért nem széles rokonság, és nem széles vendégsereg ünnepli a boldog párt. A kitiltás helyett használhatjuk a képviseli szót is ha számotokra az elfogadhatóbb. A Covid helyett ennyi erővel az Ukrán háború is lehetne az oka... Millió megannyi más is... Én nem akartam lehetséges változatokkal számolni. Ezért kérdeztem rá egy lehetséges magyarázatra, és kérdeztelek, hogy ez, vagy mi a valóság... Valóban nem vagyunk egyformák. Ami nem baj, és nem is rossz.
2022. márc. 31. 23:21
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Minden tőletek függ, a legegyszerűbb, ha egyesével ráguglizol a dolgokra, ilyen kis esküvőnél könnyen kaphatsz választ.

Hétköznap hivatali időben ingyenes a házasságkötés - már ha a kiszemelt hivatal vállalja így. Hallottam olyan helyekről, ahol csak hétvégére adnak időpontot. Ha így lenne, vagy akkor szeretnétek, az adott hivatal díjszabása a mérvadó.

Az étkezés olyan, mint egy rendes éttermezés - foglalj asztalt egy szimpatikus helyen, nem kell említened, hogy esküvő lesz.

Gyűrű - ízlés kérdése, a pár ezres nemesacéltól határ a csillagos ég. Nézd meg egy ékszerészet honlapját, onnan kaphatsz egy általános képet.

Ruha, csokor, stb. - szintén ízlés kérdése, gondolom itt is viszonylag hétköznapi megoldások is megfelelnek, erre is rá tudsz keresni. A csokornál, (ha szeretnél) sminknél, fodrásznál ne említsd, hogy esküvő.

Fotós, videós, meghívó, ültetőkártya, menü, köszönőajándék, szülőköszöntő ajándék, speciális szertartás (homok, gyertya, stb.), tanúfelkérő ajándék, torta, vendégkönyv gondolom ebben az esetben nem prioritás, elhagyató. Ha valamit mégis szeretnél, érdemes a legegyszerűbb, hétköznapi módon megoldani.

Összeget tehát nem érdemes így látatlanban mondanom, de én pl. így csinálnám:

Ingyenes időpontban tartani a szertartást, bármiféle különszolgáltatás nélkül.

Egy jó, nem túl tömött étteremben enni utána - fejenként levessel, desszerttel együtt fejenként ~6000 Ft, felfele kerekítve 40000 Ft.

Gyűrű - Én ezen nem spórolnék, mert nekem ez fontos, így 150-200 lenne szerintem a két gyűrű. (A legegyszerűbb fehérarany karikagyűrű.)

Ruha - nekem valami fehér egyberuha 10-12 ezer forint, páromnak nyilván kiderülne, hogy se a nadrágja, se a zakója, se a cipője nem jó és még az összes zoknija is kilyukadt, szóval az egy nagyobb kiadás (~40 ezer Ft), de alapvetően egy öltönye szokott lenni a férfiaknak

Csokor - 5000 Ft-ig

És részemről ennyi lenne szerintem a kiadás.

2022. márc. 31. 23:37
 16/26 A kérdező kommentje:

Hiába magyarázkodsz.

Akkor a szádba rágom. Azért, hogy megértsd te is. Mindkettőnknek covidban halt meg 1-1 szülője. Nem akarunk nagy ceremóniát, mivel nem olyan régen történtek a halálozások. És mivel nem vagyunk 20 évesek, nem dédelgetünk romantikus álmokat. A barátok megértőek, a rokonok helyeselnek. De ne aggódj, azért még futja vajas kenyérre. Az ukrán háborút meg felhozni ízléstelen.

2022. márc. 31. 23:38
 17/26 anonim ***** válasza:
9%
Hát kérdező... Ezzel kezdesz kiakasztani... De nagyon örülök, hogy az elején visszafogtam magam, és nem engedtem szabadjára a képzeletem, mert olyan sértő dolgot írtam volna, ami neked is marha rosszul esett volna, és most én is nagyon szégyelném magam miatta. Örülök, hogy ezt sikerült elkerülni. Nem kellett volna ennyire egyéttelművé tenned számomra... Elhugytak... Ennyit is bőven elég volt mondanod. Mondjuk ebből nem feltételeztem időpontot. Azt gondoltam régen... De nem mostanában... Az ukrán háborút meg felhozni egyáltalán nem ízléstelen, hanem aktuális... De gondolom ha én várnék el tapintatot ezzel kapcsolatban, akkor is helyén valónak gondolnád velem szemben az “ízléstelen” szó finomkodó mivoltát?... De túl van magyarázva... A kiírt kérdésedhez sem kapcsolódik. Felejtsd el, engedd el. Ne kezdj el választ írni. Foglalkozz az esküvőddel! Köszönöm, és sok boldogságot kívánok!
2022. márc. 31. 23:50
 18/26 A kérdező kommentje:

De. Ez ízléstelen volt. A kérdéshez egyáltalán nem kapcsolódik.

Egyébként meg, annyi választ írok a saját kérdésemhez amennyit akarok.

2022. ápr. 1. 00:22
 19/26 anonim ***** válasza:
9%
Ha neked ennyire fontos, hogy tovább kötözködhess, akkor én engedek... Nekem annyira nem fontos. Mint már mondtam már az első válaszomban sem rossz szándék vezérelt. De látom érzékeny pontodat érintette, így békén hagylak. És nem kezdem el tovább firtatni az utolsó válaszod. Akár írsz még valamit akár nem, én nem fogok. Amikor azt mondom, hogy legyetek boldogok, az alatt tényleg azt értem, hogy legyetek boldogok. :) Sok boldogságot! Szia
2022. ápr. 1. 00:36
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező ne menj bele a vitába, légy te az okosabb. Mit érdekel hogy a kötekedő Piri néni lipótmenőn mit gondol? Elrontjátoktok a kérdést, teljesen másfelé terelődhet a téma. Mindig van egy kötekedő, de figyelmen kívül kell hagyni.
2022. ápr. 1. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!