Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen szempontokat vesztek figyelembe nőként a névváltoztatáskor (házasság esetén)?
Őszintén szólva a hangzáson és azon, hogy ne legyen km hosszú más szempont nem jut eszembe.
Nincs családi nyomás, teljesen rám bízzák
"Én felvettem a férjem nevét, mert jó érzés hozzá tartozni"
A férjed felvette a neved, vagy hozzád nem jó érzés tartozni?
45 évesen megyek férjhez. A lánynevemet ennyi idő után elég jól megszoktam:) és mindenki így ismer, így a vezetéknevemen nem szerettem volna változtatni. Elé teszem a "Kissné"-t és utána a régi Nagy Gizella.
Nem volt róla szó, hogy a vőlegényem felvegye a nevemet. Én kimondottam szerettem volna az övét, ő meg örült neki.
#11: "hisz a gyerek is ezt fogja kapni, nem?"
Nem feltétlenül.
"mert jó érzés hozzá tartozni,"
A férjed nem szeret hozzád tartozni? Ő miért nem vette fel a neved? :)
Vagy olyan nő vagy, aki azt hiszi, valami nagy tett, hogy valaki elvette, és ezt azonnal mindenki képébe akarod tolni? :D
"Én felvettem a férjem nevét, mert jó érzés hozzá tartozni, a feleségének lenni."
Ez nem a néven múlik. Akkor jó valaki feleségének lenni, ha jól működik a házasság.
"Én felvettem a férjem nevét, mert jó érzés hozzá tartozni, a feleségének lenni."
Ez nem a néven múlik. Akkor jó valaki feleségének lenni, ha jól működik a házasság."
Így van.
Ahogy attól sem lesz senki a férje tulajdona, hogyha felveszi a nevét.
Annyira szánnivaló, mikor emiatt tesznek megjegyzést, hogy más hogy akarja viselni a SAJÁT nevét. Az egyik oldal szerint egyből háztartási cseléd lesz az, aki felveszi. A másik oldal szerint meg feminista, aki nem veszi fel. Ugyan már... Ráadásul, nem ez volt a kérdés sem.
Nem veszem fel, mert külföldön élünk, ami azt jelenti, hogy az összes mo-i és svácji iratomat át kéne vezettetni.
A svájcival nincsen gond, de mo-n egy ügyintézésre időponttal is 4,5 órát vártam, szóval, köszi nem.
Meg egyébként sem az ő tulajdona vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!