Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lehet felvenni így a férj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet felvenni így a férj nevét? Vagy simán névváltoztatással ez lehetséges?

Figyelt kérdés

A vőlegényem vezetékneve eléggé nehezen leírható és ciki a hangzása is, amivel sajnos ő is tisztában van. Így úgy gondolja hogy jobb ha a gyermekünk az én vezetéknevemet kapja majd a csúfolódás elkerülése érdekében.

A nevét én sem szívesen venném fel, de mégis valamivel jó lenne jelezni...

Mondjuk Kiss Zsófia és Takony Aladár házasságából lehet valahogy csak rövidítve T. Kiss Zsófiaként használni???

Vagy ilyen nevet lehet felvenni?

2019. okt. 29. 09:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen, egyik ismerosom ugy hivjak hogy H-Varga..... :)
2019. okt. 29. 09:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem lehet. Ha Neki Takony a neve, nem T.

Az anyakönyvvezetőnél tájékozódhattok erről, de biztos,hogy így, rövidített formában nem lehet.

2019. okt. 29. 09:12
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. De ő is felveheti a Te neved pl.
2019. okt. 29. 09:25
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A rövidített névhez egyedi kérelem kell, amit vagy megkapsz, vagy nem. Érdeklődj az anyakönyvvezetőnél.
2019. okt. 29. 09:35
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
A férjed is felveheti a te családnevedet és akkor mindenki azonos név alatt fut majd.
2019. okt. 29. 09:43
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet úgyis, de a férjed nem lehet csak T. Aladár.

A legelőnyösebb, ha közös családnevetek lesz és ő is felveszi pl. T. Kiss-t vagy csak simán Kiss lesz mindkettőtök, azaz abban az esetben ő veszi fel a te családnevedet.

2019. okt. 29. 09:54
 7/14 A kérdező kommentje:
Ő szeretné használni mindenképpen a saját nevét, csak magamnak szeretném rövidítve... Felvehető, és hivatalos iratokon szerepelhet így h T. Kiss Zsófia?
2019. okt. 29. 10:22
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez igy nem lehetseges. Es gondolj bele, meg ha az is lenne sem akarnad azt a szitut allandoan, hogy megkerdezik, hogy mit rovidit a T. :D.
2019. okt. 29. 10:33
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

De minek akarod felvenni? Egy darab betűvel sehogy sem fogod "jelezni" azt, hogy a felesége vagy, ennyi erővel felesleges megbolygatni a jelenlegi nevedet. Csak idődbe meg pénzedbe kerülne lecserélni az irataidat, és szinte nem is változna semmi.

Meg ha már megbeszéltétek, hogy a gyerek a te családnevedet kapja, akkor végképp nem értem az indokaidat.

2019. okt. 29. 15:21
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Rövidítve nem tudod felvenni.

Ha ugyanaz a vezetéknevetek, tehát te Takonyné, vagy Takony Aladárné, vagy Takony-Kiss vagy, akkor a gyerek sem lehet szimplán Kiss. A gyerek csak akkor lehet Kiss, ha te Kiss maradsz, vagy ha a férjed Kissre változtat.

2019. okt. 29. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!