Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet felvenni így a férj nevét? Vagy simán névváltoztatással ez lehetséges?
A vőlegényem vezetékneve eléggé nehezen leírható és ciki a hangzása is, amivel sajnos ő is tisztában van. Így úgy gondolja hogy jobb ha a gyermekünk az én vezetéknevemet kapja majd a csúfolódás elkerülése érdekében.
A nevét én sem szívesen venném fel, de mégis valamivel jó lenne jelezni...
Mondjuk Kiss Zsófia és Takony Aladár házasságából lehet valahogy csak rövidítve T. Kiss Zsófiaként használni???
Vagy ilyen nevet lehet felvenni?
Azt írod, hogy valamivel mégis jó lenne jelezni, hogy férjezett vagy. Az ilyen D. Tóth Kriszta, Hajdú B. István jellegű nevek ezt a funkciót pont nem töltik be, ugyanis ezt elsősorban névkeveredés elkerülése, illetve tucatnév személyre szabása céljából szokás csinálni.
Illetve ezt még érdemes megfontolni: "Ha a szülők egyike viseli házassági névként kettőjük összekapcsolt családi nevét, a gyermek a másik szülő házasságra utaló toldást nem tartalmazó nevét vagy a szülők összekapcsolt családi nevét viseli."
Magyarán a gyerekek is megkapják a T. betűt, ami nem egy jó ötlet. Alapból nem szerencsés, ha egy gyereknek ilyen felnőttes neve van, másrészt garantált, hogy felkelti a társaik érdeklődését a nagy "titok", úgyhogy csúfolódás elkerülésére nem alkalmas: az a bizonyos T betű inkább egy villogó céltábla, mint diszkrét utalás a kedves édesapára.
Jobban jársz, ha megtartod a nevedet. Már legalább 30 éve bevett dolog, max falun néznek ki érte, de szerintem már ott se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!