Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői tanú barátnője ülhet e a házaspárral egy asztalnál a nagy napon?
Miért ne ülhetne?
Ez a pár nagy napja, ők döntenek arról, hogy nekik milyen a számukra tökéletes ülésrend.
Kérdd meg a párod, kérdezze meg. ÉN személy szerint senkit nem ültetnék el a párjától, úgy készíteném az ülésrendet, hogy párok (és ha vannak, akkor a gyerekeik) együtt legyenek.
Amúgy annyiféle esküvő és ültetés van már - az sem biztos, hogy lesz főasztal. Vagy az sem biztos, hogy a tanúk a pár asztalánál ülnek. Egyrészt helyenként is változnak a hagyományok, másrészt egyre többen tartják meg csak azokat a hagyományokat, amik nekik tetszenek.
Nálunk ugyanez a helyzet az egyik tanuval és a párjával aki senkit nem fog ismerni
Még nem döntöttünk de ha a tanú mellettünk fog ülni, akkor a párja is
De lehet ketten külön fogunk ülni vagy inkább egy hosszú asztal közepén ahol a tanúk a parjukkal mellettünk
Semmiképp nem ultetunk senkit egyedül
Ha az újdonsült párral ülnék és a párom/férjem meg egy másik asztalnál akkor biztos keritenék alkalmat arra higy mellé üljek. De a pár se fog állandóan ülni szóval nekem se kell állandóan az asztalhoz szögezve lenni.
De kétlem hogy ilyesmi lesz, figyelembe szokták venni az ilyesmit. És a legutóbbi esküvő amin voltam ott a tanú nem is ült a fő asztalnál hanem a férjével és a fiával egy másik asztalnál. Senki se akadt fennt rajta. Én biztos nem ültezném szét a párokat. Most őszintén semmi értelme csak a hagyomány miatt ilyesmit csinálni.
Van, ahol szokás a tanúkat is a főasztalhoz ültetni. De párokat sem illik szétszakítani, így ha ő ott ül, akkor te is ott fogsz.
Én is voltam már tanú, de akkor nem a párral ültem egy asztalnál, szóval ez sem törvényszerű.
A pár döntésétől és a hely adottságaitól függ, hogyan ültetnek. Nálunk egy nagy U alakú asztal volt, a közepe volt a "főasztal", oda csak mi és a szülők fértünk el. Az U két szárán helyeztünk el mindenki mást attól függően, ki kit ismerhet vagy talál közös témát a vacsora alatt. Utána teljes átjáróház volt, sütizni is ott ültek le, ahol épp voltak.
Kérdezzetek rá, ők hogy tervezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!