Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi egy tanú feladata?
Egy polgari hazassagnal nincs "eszmenyrendszer" (wtf?), az egy jogi aktus, ezert kell a tanu.
(Az elso mindent leirt, annyit kell csinalnod.)
4.
Én arra gondolok amikor sokan - ezen az oldalon is - előadják (majdhogynem felcsendül a háttérben valami magasztos zene), hogy a házasság nem csak egy papír, az többről szól - utána hosszas részletezés, általában nagyon szép eszméket felvázolva. Na ez aminek éles kontrasztja a tanúzás meg mindenféle hivatali ügyek belekeverése. Akkor most ez "csak jogi procedúra" vagy "de szép eszmény" mégis melyik? Mindkettő nem lehet, mert a kettő nagyon messze áll egymástól.
Fogják mondani, hogy mikor menj ki aláírni, illetve az anyakönyvvezető rámutat, hogy hol. Nem nagyon lehet elrontani, nekem sem sikerült.
Ha jól emlékszem először a menyasszony ír alá, aztán a vőlegény, aztán a menyasszony tanúja és végül a vőlegény tanúja.
De egyértelműen rádnéz majd az anyakönyvvezető, hogy
"Felkérem a menyasszony tanúját az aláírásra."
Ekkor felállsz, kimész az asztalhoz, jó esetben leültetnek, rosszabb esetben hajolsz, mint paci a vályúnál és mutatja, hogy melyik sorba írd alá. Lesz toll is. :))
"Én arra gondolok amikor sokan - ezen az oldalon is - előadják (majdhogynem felcsendül a háttérben valami magasztos zene), hogy a házasság nem csak egy papír, az többről szól - utána hosszas részletezés, általában nagyon szép eszméket felvázolva. Na ez aminek éles kontrasztja a tanúzás meg mindenféle hivatali ügyek belekeverése."
Ha gyerek születik, az is több mint egy papír, mégis kapnia kell születési anyakönyvi kivonatot. A házasságkötés egy jogi aktus - egy nagyon szép jogi lépés (már ideális esetben). Tanú azért kell, mert akkor bárki bárkire rámondhatja, hogy házasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!