Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Most akkor figyelembe kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor figyelembe kell venni a vendégek étkezési szokásait, vagy sem?

Figyelt kérdés

Még a múltkor láttam itt egy régebbi kérdést, a menyasszony szülei tették fel. Az volt benne, hogy nem e szemétség, hogy a menyasszony és a vőlegény nem veszi figyelembe, hogy a szülők glutén és már nem emlékszem milyen érzékenyek, hanem elvárják, hogy ők vigyenek maguknak olyan kaját az esküvőre, amit ehetnek.

90+ válasz érkezett, szarrá oltották a kérdezőt, hogy az esküvő az ijfú párról szól, nem a vendégekről, oldják meg maguknak a kaját, ha nem jó az, amit eléjük tesznek. Vagy nem kell elmenni...

Ezzel ellentétben akármilyen esküvői menüvel kapcsolatos kérdést nyitok meg, a kommentek minimum fele mindig arról szól, hogy gondolni kéne a vega, meg az ilyen-olyan érzékeny vendégekre is.

Akkor most hogy van ez?

2022. febr. 8. 17:31
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%
Ez az oldal egy szellemi dögkút. Akármelyik kérdést nyitod meg, láthatod, hogy mindegyiknél az a cél, hogy a válaszolók beoltsák és ellentmondjanak a kérdezőnek, akármiről szól a kérdés. Mindegy milyen nagy f...ot írsz, csak ne egyezzen a kérdező véleményével.
2022. febr. 8. 17:33
 2/20 anonim ***** válasza:
90%

"90+ válasz érkezett, szarrá oltották a kérdezőt, hogy az esküvő az ijfú párról szól, nem a vendégekről"

Akkor az ifjú pár ünnepeljen kettesben. Ha vendéget hívok, akkor alapvető dolog, hogy figyelme veszem a különböző allergiákat, étkezési szokásokat, hogy aki nem fogyaszthat tejterméket, glutént vagy valami mást, aki vega, vegán, az se maradjon éhen.

2022. febr. 8. 17:37
 3/20 anonim ***** válasza:
95%
Én azt gondolom, hogy észszerű kereteken belül igenis figyelemmel kell lenni a vendégekre. Különösen mondjuk a szülőkre... Nyilván nem kell az összes hülye létező divatdiétára gondolni, paleóra meg egyebekre, de azért egy laktózérzékeny, egy gluténérzékeny és egy vega/vegán is tudjon már azért enni valamit. Akár úgy is meg lehet oldani, egyetlen menü mind a három egyben. Aki glutén- és laktózérzékeny, az nem viccből akar ilyen kaját enni, egy vega fogás pedig sokszor a nem vegáknak is jólesik.
2022. febr. 8. 17:38
 4/20 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem túlságosan átestek sokan a ló túloldalára ezzel, hogy ez az ifjú pár nagy napja. Igen, ők házasodnak, de a lagzinak pont az lenne a lényege, hogy együtt ünneplünk, együtt örülünk.

Mi figyelembe vettük a vendégek igényeit. Volt cukorbeteg, laktózérzékeny, és vegetáriánus. Normális esetben amúgy se egyféle menüt szolgálnak fel.

2022. febr. 8. 18:45
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha érzékenység, allergia, cukorbetegség van a dologban, akkor arra illik figyelni. Szerintem vega/vegán lehetőséget sem olyan nagy dolog biztosítani, max nem valami halál menő drága kaja lenne, hanem valami egyszerűbb saláta vagy ilyenek. Nem kell túlzásokba esni. Viszont, ha valakinek ezeken felüli extra igényei vannak (ami nem egészségügyi dolog miatt van), akkor pedig neki illik erről gondoskodni, vagy alkalmazkodni.
2022. febr. 8. 18:55
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Az úgy van, hogy vannak a világban jó dolgok, amiket a sok hülye félreért, és abból lesznek a rossz dolgok.

A liberális gondolkodás alapgondolata, hogy minden ember úgy jó, ahogy van, nem kell mások kedvéért megváltoznia. Na, aztán erre jön a sok kretén, és ezt úgy értelmezi, hogy ha én akarok valamit, akkor senkihez sem kell alkalmazkodnom, és ezt mindenkinek kutya kötelessége elfogadni egyetlen szó nélkül.

A lagzi témaköre ennek a csúcsa, mert az az ifjú pár naaagy napja, és normális ember elfogadja, hogy ő csak díszlet ott. Ha nem, akkor az egy önző f.sz, nem kell senkinek sem megfelelni. Zseniális...

2022. febr. 8. 21:47
 7/20 anonim ***** válasza:
79%

Anyukám glutén érzékeny, szóval alapból glutén mentesen főzök. El se tudom képzelni, hogy az esküvőm napján (vagy bármi más nagy napon) én jóízűen egyem a finom ételeket, ő meg ott üljön korgó gyomorral.

Ha valakibe ennyi odaadás nem szorul a másik iránt, valószínűleg nem is igazán szereti azt az embert.

2022. febr. 9. 00:17
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy bármilyen eseményen, ha én vagyok a vendéglátó, akkor nekem illik odafigyelni a vendégeim igényeire. Főleg, ha nem egyéni kényeskedés vagy sznobizmus áll a háttérben, hanem olyasmi, amiről a vendég nem tehet (allergia, diabetes, stb.). Nálunk nincs ilyen érintett, de lesülne a bőr az arcomról, ha emiatt üres tányérral ülne, vagy még rosszabb, véletlenül rosszul lenne.
2022. febr. 9. 09:21
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ha valakibe ennyi odaadás nem szorul a másik iránt, valószínűleg nem is igazán szereti azt az embert."

Nem mennék bele szeret/nem szeret címkéjű lóhere tépkedésbe, de szerintem is valahol ezen a környéken van a kutya elásva. Azzal, hogy meghívok egy csomó vendéget bizonyos fokig felelős vagyok azért, hogy jól érezzék magukat. Sok ember ezt a felelősséget rázza le magáról azzal a mondattal, hogy "ez az én napom, nem az övé". A valóság az, hogy az ilyen ember nem akar a vendégek speciális igényeivel foglalkozni, csak éppen ezt nem szeretné felvállalni, inkább megmagyarázza, hogy ezt tőle nem is lehet elvárni.

A legaljasabb az egészben, hogy ha valaki azt mondaná, hogy ha nem tud enni, akkor nem is megy el, akkor ő lesz az önző, mert ez nem az ő nagy napja, miközben szemet hunyunk afölött, hogy ezzel gyakorlatilag biodíszletté alacsonítottuk a vendégeket.

A megoldás alapvetően amúgy nem is az lenne, hogy minden vendég sepciális igényeit egyesével ki kell elégíteni, mert az egyszerre értelmetlen és lehetetlen is. Ugyanakkor azért az azért elvárható vendégként a vendéglátó törekedjen arra, hogy meglegyen mindenem. Ha vega vagyok, vagy ételérzékeny, és ezzel a vendéglátó nem hajlandó foglalkozni, szerintem joggal veszem zokon.

2022. febr. 9. 09:59
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

"a vendégek étkezési szokásai"

A vendégek a család és a barátok. Ha szereted őket, olyan ételt adsz nekik, amit szeretnek és meg tudnak enni.

2022. febr. 9. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!